Партнер/ка со повисока или пониска цена

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.897
Поени од реакции
11.198
Не е точно, тоа си зависи од човекот. Без оглед дали е машко или женско, до карактерот е.
Во глобала овој момент повеќе се појавува кај женските битија, причина плус (како што пиша и Сусаро) е поголемото присуство на глупавост кај мажите во машко-женските односи, каде што маживе можат да се зацапаат и да бидат ментално работени од жената во многу поголем случај отколку обратно. Тука сте појаки дефинитивно.

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Кога вметнуваш економски постулати таму каде што не треба, во нешта како љубов и врски (а за тоа ги обвинуваш ексклузивно жените), автоматски доаѓаме до констатација дека НИКОЈ не е незаменлив.

Па така, и таа може денес други ден да те замени, но и ти неа, ако си најдете подобри партнери. Или, кога маж ќе го направи тоа, простено му е, имал добра причина, а ако жена го стори истото, тоа било расипано? Двоен стандард.

А сега може ќе кажеш: Ама јас не би ја оставил после пет години!

Е, тоа е веќе лага. Само затоа што не ти налетала некоја подобра, не значи дека нема да ја оставиш. Напротив. Никој нема тапија над никого, ни маж над жена, ни таа над него. Кој сака, додека сака, нека седи. Кога нејќе, ете, вратата му/и е отворена.;)

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Кај женско, ротацијата е тренутачна и максимално ефективна. Ехе уште истата вечер сум ги гледал како се разлапуваат низ клубовите.
Ама тоа затоа шо не го сакала знаеш само чекала да налета бољи или се залапала со оној шо се ковала до тогаш.

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Во глобала овој момент повеќе се појавува кај женските битија, причина плус (како што пиша и Сусаро) е поголемото присуство на глупавост кај мажите во машко-женските односи, каде што маживе можат да се зацапаат и да бидат ментално работени од жената во многу поголем случај отколку обратно. Тука сте појаки дефинитивно.
Добро де, еве вие сте физички посилни :icon_lol: Полесно ти е сега...?

А околу работењето, мажите физички ги "работат" жените, тие нив ментално. Таман да се избалансира, инаку ќе имаше лош сооднос на сили ;)

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.997
Поени од реакции
24.454
Кога вметнуваш економски постулати таму каде што не треба, во нешта како љубов и врски (а за тоа ги обвинуваш ексклузивно жените), автоматски доаѓаме до констатација дека НИКОЈ не е незаменлив.

Па така, и таа може денес други ден да те замени, но и ти неа, ако си најдете подобри партнери. Или, кога маж ќе го направи тоа, простено му е, имал добра причина, а ако жена го стори истото, тоа било расипано? Двоен стандард.

Е, тоа е веќе лага. Само затоа што не ти налетала некоја подобра, не значи дека нема да ја оставиш. Напротив. Никој нема тапија над никого, ни маж над жена, ни таа над него. Кој сака, додека сака, нека седи. Кога нејќе, ете, вратата му/и е отворена.;)

Не разбираш ти една работа. После раскинување, фазата на преболување кажува се. Да знам ситуации, одма после тоа се вдал по курви и лесни жени за да поднесе бол. Џабе е, не бива, ево и песна од Владо Јаневски на таа тема

еве ти и од Слаткар ако сакаш поново и помодерно

Абе и поубава ќе фати и ќе се испоначука, џабе е, Трајанка ја сакам и тачка друга жена не постои за него, барем некој нареден подолг период. Маж е многу едноставен за да прави калкулации, заврзлами, инвестиции. Чим е со тебе веќе некој период те сака и тоа е тоа, коњец тачка. Ајде да бидеме реални кој повеќе раскинува статистички врски мажи или жени? Жени нормално. Машко кога влегол со тебе во врска и кога веќе поминал некој период од еве да речеме година дена, тоа е тоа, он изборот го направил.

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962

Моментот што се потенцира во дискусијата за примерот на Суси е бидејќи таа го напуштила за друг, а не бидејќи просто напросто го напуштила. Да немало друг и не е толку трагично, ама пошто имало, па уште и србин, доаѓаме до моментот курва.

Е сега, за овој момент конкретно не се согласувам со Суси. Од повеќето примери и муабети што сум ги водела со машки, вака или онака, скоро сите си признаваат дека не ја откачуваат старата девојка, додека не најдат нова. Не мора да е подобра од претходната, ама додека ја најдат, важно имаат нешто тековно на лагер. Едноставно, за нив е ноќна мора да бидат сами и да треба да се "снаоѓаат" за секс. Вака, си велат, дај шта даш, добро е додека има со кого да бидат задоволени инстинктите, а во меѓувреме ќе си барам нешто друго.

Во мојот речник јас тоа си го крстив "мајмунска посла". :)
Бидејќи делуваат исто како мајмуните кога се движат/рипаат/летаат меѓу дрвјата.
Не ја пушта гранката на која се држи, се` додека не се фати за некоја нова гранка.

Оти, не дај Боже да падне, ќе одат јајцата фира. :)

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Моментот што се потенцира во дискусијата за примерот на Суси е бидејќи таа го напуштила за друг, а не бидејќи просто напросто го напуштила. Да немало друг и не е толку трагично, ама пошто имало, па уште и србин, доаѓаме до моментот курва.

Е сега, за овој момент конкретно не се согласувам со Суси. Од повеќето примери и муабети што сум ги водела со машки, вака или онака, скоро сите си признаваат дека не ја откачуваат старата девојка, додека не најдат нова. Не мора да е подобра од претходната, ама додека ја најдат, важно имаат нешто тековно на лагер. Едноставно, за нив е ноќна мора да бидат сами и да треба да се "снаоѓаат" за секс. Вака, си велат, дај шта даш, добро е додека има со кого да бидат задоволени инстинктите, а во меѓувреме ќе си барам нешто друго.

Не ја пушта гранката на која се држи, се` додека не се фати за некоја нова гранка.

Опишуваш феминизирани машки кој што имаат попримено женски манири и женски начин на размислување, ќе ги препознаеш по тоа што се чупани депилирани педикирани, психички деформирани и изобличени кој што тешко дека можеш да ги наречеш мажи.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.295
Поени од реакции
7.012
Добро де, еве вие сте физички посилни :icon_lol: Полесно ти е сега...?

А околу работењето, мажите физички ги "работат" жените, тие нив ментално. Таман да се избалансира, инаку ќе имаше лош сооднос на сили ;)
шала или вистина,морам едно :facepalm: ...............на силу,ето ти :mad:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.997
Поени од реакции
24.454

Не оди машко 5 години со девојка ако не му чини да се разбереме не можат машки како машки да ќутат или да трпат, ако нешто чеша тоа ќе биде почешано. Овие примери ти се за лабави врски кои служеле онака за разонода. Ако машко се заодел со тебе 5 години значи сака да биде со тебе.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.295
Поени од реакции
7.012

ти ќе да не си ни од едната врста ни од другата чим седиш на форум ова време во таа карактеристична облека/носија од други времиња...........шо викаш Луки те исфрли од игра,не го бендисала твојата штедна книшка :confused:

N

Nessa Alcarin

Гостин
Не оди машко 5 години со девојка ако не му чини да се разбереме не можат машки како машки да ќутат или да трпат, ако нешто чеша тоа ќе биде почешано. Овие примери ти се за лабави врски кои служеле онака за разонода. Ако машко се заодел со тебе 5 години значи сака да биде со тебе.
Јао Суси, со реченицава, ми враќаш верба во машкиот род.
А за тоа дека по една година не се менува човек, ќе ми веруваш ако ти кажам дека промената може да се случи после цели 8 години? И после заради вакви муабети како твоите „Не се малце години да се фрлат во вода“, се трпи и се ќути, и се надева на подобро. ;)
И да се навратиме на темава...
Мој став - Машко може да биде со поглупава девојка од него. Женско никогаш нема да биде со поглупав маж од неа.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Sussaro Сине глеј само кој ставаат лајкови на постот на бисерката во знак на подршка и одобрување, почна да смрди работава :pos:

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Интересна работа, една моја реплика, во рок од 5 минути, повлече три коментари од машки. :)

На првиот само ќе му кажам ..... не издржа срце јуначко, мораше неповикан да ме цитираш. :)

На Суси ќе му кажам, држи вода кажаното. Но, само донекаде. Додека не ја ставиме во целокупната слика статистиката за разводи после 20 години, а иницирани од мажи со помлади швалерки.

На Службарски ќе му кажам..... А?!? :вонзем:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Јао Суси, со реченицава, ми враќаш верба во машкиот род.
А за тоа дека по една година не се менува човек, ќе ми веруваш ако ти кажам дека промената може да се случи после цели 8 години? И после заради вакви муабети како твоите „Не се малце години да се фрлат во вода“, се трпи и се ќути, и се надева на подобро. ;)
И да се навратиме на темава...
Мој став - Машко може да биде со поглупава девојка од него. Женско никогаш нема да биде со поглупав маж од неа.
Да се ќути и трпи , немој да ме јебеш ако не иде не иде клоцата у гз и се бара следен а не да се разјебава на сите страни а овој мулево да си дреме дома :pos:

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Абе и поубава ќе фати и ќе се испоначука, џабе е, Трајанка ја сакам и тачка друга жена не постои за него, барем некој нареден подолг период.

Машко кога влегол со тебе во врска и кога веќе поминал некој период од еве да речеме година дена, тоа е тоа, он изборот го направил.
Разбирам јас се, ама и добро знам дека такво срцепарачко раскинување со апокалиптични димензии кај машко не се дешава често. Бурно ќе го доживее тоа само ако е смртно заљубен, инаку баш му е гајле. Има една добра поговорка, вели - Жените може да сакаат повеќепати, а мажот само еднаш.

И ова е точно. Дур налета тој на Трајанка (идеалната за него де), ќе им скрши срце на којзнае колку и ни Љ од љубов нема да го интересира. Ама...кога ќе се заљуби, е тоа е веќе нешто друго. Ќе си рече, јеби га, која и да биде, ќе си имам мака на овој или оној начин, дај барем да се мачам со оваа :icon_lol: :icon_lol:

И што ако некој влегол у врска и година дена е со девојката? Може да значи нешто, а може и ништо. Некој си дреме во врска чисто рекреативно (му фали забава, секс, друштво), дур не ја дочека Трајанка на својот живот (ова важи и за жени, да не речеш дека не сум реална).

Или, како што вели Дара Бубамара, с погрешном си женом праву чекао :D

Е сега, апропо онаа приказната, таа комшиката идела со него 5 години, и го шутнала. Таа за него не била Трајанка. Да била, немало да се влечат 5 години без колку што сфатив, никакви изгледи за иднина и брак. Србинот попаметно одиграл. Ја бендисал и тоа е тоа, пресекол. Како рече тенисерот Боба Живојиновиќ " Уште кога ја видов Брена првпат знаев дека ќе се оженам со неа". Истово и Ворен Бити го има кажано за Анет Бенинг. И во среќни бракови се луѓето и ден денес.

Kajgana Shop

На врв Bottom