Конфликтот во Сирија

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
И Путин и Буш и Бин Ладен сите биле масони според хрватските експерти..

интересна документарна емисија..

Мислам дека нема влада во светов која не е наместена според Масоните или Илуминатите кои се најголеми и многу помоќни од Масоните.Џорџ Буш,Британската Кралица,Рокфелер,Ротшилд се Илуминати,масони се помали моќници со нив.Ако се земе во обзир дека Банкарската Мафија е над сите мафии и неможе никој да ги достигне,логично е они да кажуваат кој ќе биде што во некоја држава.НАТО,ММФ и други организации се само инструменти во рацете на истите :) според книгата Ватикански Убијци која ја имам прочитано цела :)

Zoran MKD

Мијак на квадрат.
Член од
11 септември 2010
Мислења
2.021
Поени од реакции
1.018
Знаете кој бил дежурен офицер во КГБ кога падна берлинскиот зид ??????

Zoran MKD

Мијак на квадрат.
Член од
11 септември 2010
Мислења
2.021
Поени од реакции
1.018
така е го барам линкот.
--- надополнето: 14 септември 2013 во 18:51 ---
Човекот покажал одважност храброст и големина.
--- надополнето: 14 септември 2013 во 19:02 ---
еве линк и во целост

Зоран напиша:
http://mojenovosti.com/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=9&idnovost=73091&НЕПОЗНАТИ-ПОДВИГ-ПОТПУКОВНИКА-КГБ-ПУТИНА-У-ДРЕЗДЕНУ#.UgJ_IZI3Bwp

Те ноћи 1989. кад је срушен Берлински зид, огромна маса од преко 5.000 људи најпре је продрла у зграду Источнонемачке обавештајне службе Штази у Дрездену,а затим је запленила сву докумнетацију и потом срушила здање.

Велика опасност је претила и мисији совејтског КГБ-а чија се зграда налазила одмах до Штазијеве.

Разуларена, пијана маса Немаца са пивским флашама у рукама продрла је и у двориште управе КГБ-а, чији је старешинина уплашен одмах побегао.

Одговрност за безбедност и команду совјетеске обавешатјне управе преузео је насјтарији по чину, потпуковник КГБ-а, који је од суседног гарнизона совјетске армије затражио да пошаље обезбеђење, али генерал је то одбио јер није имао наређење из Моксве.

Гомила од више хиљада рушилачки и борбено расположених Немаца се приближавала степеништу, а команда у Москви је и даље ћутала, нико није одговарао на телефонске позиве.

Пред масу је изашао потпуковник КГБ-а и с намером да је уразуми, обратио јој се следећим речима:

“То што је срушен Берлински зид је добра воља наше земље. Ову зграду ми чувамо зато што је она својина Совјетског Савеза. Јесте ли ме добро разумели: ово је имовина друге државе! Ми официри је чувамо и испунићемо свој дуг.“

А њих,официра КГБ, у згради је било само осам. Стајали су на прозорима с оружјем на готовс као у караулама.

Потпуквоник је стајао и даље испред гомиле препречивши јој пут. Имао је пиштољ у коме је било 12 метка.

„Ви знате да сам ја официр, и имам пиштољ са 12 метака. Један метак сам оставио за себе, али сам одлучан да испуним свој дуг. Другачије не могу, јер ја сам офоцир“.
Након тих речи упућених гомили, поптпуковник је лаганим кораком почео да се пење из степениште ка улазу у зграду. Пео се полако очекујући да га неко гађа каменом или флашом у леђа. Почео је лагано да се окреће ка гомили, а кад је застао и савим се окренуо, маса је већ почела да се разилази.

Нико од Немаца те ноћи није ушао у зграду КГБ-а у Дрездену, није се домогао ниједног документа из архиве.

У Дрездену са и сада препричава овај догађај који је постао легенда.

Немци се поносе што су тада послушали младог потпуковника КГБ-а, чије име им у том моменту није ништа говорило.

Данас његово име много значи не само Русији и Немачкој, него и целом свету:
Владимир Владимирович Путин, председник Руске Федерације.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Aman veke od ovie mudreci koi znaat se...Masoni, Iluminati,Vonzemjani itn Edno vreme gi sledev i veruvav vo ovie raboti ama se poveke mi se chini deka poim nemaat za shto zboruvaat ama knigite im se prodavaa si praat parichki

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
така е го барам линкот.
--- надополнето: 14 септември 2013 во 18:51 ---
Човекот покажал одважност храброст и големина.
--- надополнето: 14 септември 2013 во 19:02 ---
еве линк и во целост
Знам сум го читал.Но гледаш има таквии што во ништо во животот не веруваат.. искрено не знам зошто го дишат воздухот на нас овие што веруваме во нешто..

Zoran MKD

Мијак на квадрат.
Член од
11 септември 2010
Мислења
2.021
Поени од реакции
1.018
Не зазема страна , ред е човек да е скептичен и да истражува,
Но и конспираси теори не е да с еотфрли анблок.
--- надополнето: 14 септември 2013 во 20:09 ---
Вистината е некаде таму
ИКС фајлс

Член од
7 август 2011
Мислења
4.971
Поени од реакции
15.228
Конфликтот во Сирија

Во подфорум свет .

Дискусијава за масоните и илуминатите можете да ја продолжите во подфорум митологија и фантастични приказни или па идете гледајте на јутуб колку масонски симболи имало на последниот спот на Џеј Зи :facepalm:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
ova za mene li be drugar ? Ne veruvam deka seuste sum dete a i ne znam sto tolku sum glup ili sto tolku glupo kazav ...
--- надополнето: 14 септември 2013 во 16:31 ---

ete bas kako i sto mislev ;) .. se pocna ... sega kje se prepucuvat ameri i rusi kao hrvati i srbi i taka kje se tera kon ona sto mislev svetskata vlada ama aj da ne zamaram oti sum glup i sum detiste ....
Не мислев конкретно за тебе но бидејќи си несигурен во својте ставови и се препозна во мојот пост можда не си дечиште али глупичок си, тоа е факат.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Не мислев конкретно за тебе но бидејќи си несигурен во својте ставови и се препозна во мојот пост можда не си дечиште али глупичок си, тоа е факат.

ok ... a ti demek epten siguren vo svoite stavovi i si mnogu umen. Pa i dardania e mnogu siguren u stavovite svoi kako i sekoj Albanec na forumov i toa gi pravi umni li ili mnogu inteligentni ? Jas ne sum siguren u mojte stavovi oti sum realen covek koj znae deka nikoj vo nisto denes ne moze da bide 100% siguren, a takvi kako tebe premnogu umnite i silni vo svoite stavovi ste mi mnogu smesni.
Jas barem priznav deka od intuitivna gledna tocka spodeluvam mislenje deka mislam deka e taka kako sto mislam a ne deka ZNAM I TVRDAM deka e taka kako sto mislam i ostavam prostor za secie mislenje oti nikoj ne moze da bide siguren vo nisto denes.... u pravo si valjda mnogu sum glup.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
ok ... a ti demek epten siguren vo svoite stavovi i si mnogu umen. Pa i dardania e mnogu siguren u stavovite svoi kako i sekoj Albanec na forumov i toa gi pravi umni li ili mnogu inteligentni ? Jas ne sum siguren u mojte stavovi oti sum realen covek koj znae deka nikoj vo nisto denes ne moze da bide 100% siguren, a takvi kako tebe premnogu umnite i silni vo svoite stavovi ste mi mnogu smesni.
Jas barem priznav deka od intuitivna gledna tocka spodeluvam mislenje deka mislam deka e taka kako sto mislam a ne deka ZNAM I TVRDAM deka e taka kako sto mislam i ostavam prostor za secie mislenje oti nikoj ne moze da bide siguren vo nisto denes.... u pravo si valjda mnogu sum glup.
Ти ако ги пратиш делата на Дарданиа и останатите албанци тоа си е твој проблем, јас многу многу не ве поштуем.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Го лапна овој во средина, сликата кажува се' :D
Го лапна, и тоа сосе јајца:ROFLMAO:

Како беше тоа за Русија, дека тешко на тој што Русија го брани?
Сега е обратно, тешко на тој што САД го брани.
ФСА и Ал-Каеда сега се топовско месо.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Го лапна, и тоа сосе јајца:ROFLMAO:

Како беше тоа за Русија, дека тешко на тој што Русија го брани?
Сега е обратно, тешко на тој што САД го брани.
ФСА и Ал-Каеда сега се топовско месо.
Во Сирија има моментално 25.000 руски граѓани,некој треба да ги евакуира :) од друга страна ако Башар падне тоа ќе биде огромен пораз за Русија како на воен така и на политички план,на воен ќе биде ЕТЕ ОРУЖЈЕТО ШТО МУ ГО ПРОДАВАШЕ ПУТИН НА БАШАР НЕ Е НЕШТО ЈАКО со тоа ќе падне и продажбата на руско оружје во светот.. а од политикчки СИТЕ СОЈУЗНИЦИ НА РУСИЈА ЗАВРШИЛЕ НЕ СЛАВНО.Затоа Русија од петни жили ја брани Сирија како дете свое :) патем,со предавањето на хемиското оружје на Сирија,губи голема предност врз Израел кој може многу да им нанесе штета ако влезе во судир со нив,не заборавај дека за хемиското оружје се вика дека е АТОМСКА БОМБА НА СИРОМАШНИТЕ ДРЖАВИ ;)

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Во Сирија има моментално 25.000 руски граѓани,некој треба да ги евакуира :) од друга страна ако Башар падне тоа ќе биде огромен пораз за Русија како на воен така и на политички план,на воен ќе биде ЕТЕ ОРУЖЈЕТО ШТО МУ ГО ПРОДАВАШЕ ПУТИН НА БАШАР НЕ Е НЕШТО ЈАКО со тоа ќе падне и продажбата на руско оружје во светот.. а од политикчки СИТЕ СОЈУЗНИЦИ НА РУСИЈА ЗАВРШИЛЕ НЕ СЛАВНО.Затоа Русија од петни жили ја брани Сирија како дете свое :) патем,со предавањето на хемиското оружје на Сирија,губи голема предност врз Израел кој може многу да им нанесе штета ако влезе во судир со нив,не заборавај дека за хемиското оружје се вика дека е АТОМСКА БОМБА НА СИРОМАШНИТЕ ДРЖАВИ ;)
Ти као освести се дека Русија може да одбрани некога од САД, до пред некој дн беше много самоуверен демек Сирију не гу спасуе ни господ!?

Kajgana Shop

На врв Bottom