Уапсен е актерот Кили

• Креатор на темата Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
Според мене логички е дека ќе биде уапсен, регистриран корисник кој престанува да купува (се знае од кој), мора да има сопствен насад, пушти го 2-3 месеци да провериш да не имаш „крт“ што продава „на диво“, ако не - 100% сопствен насад, му влегуваш и го апсиш. На крај не е битно како и за што ја користиш, туку од кого (не)купуваш.

Грешка си за тоа дека не се користела марихуаната во Југославија 1933 година. Имам книга Pharmacopea Jugoslavica
објавена 1934 како стручна литература за фармацевти во која е пишана и оваа тревка....

За медицинска употреба доволно му се две стебла а не осумдесет.
И какви се овие глупости ''Слобода за Кили''?
Досега милјарда лица се затварани бидејки биле фатени со огромна количина трева во Македонија и никој не се замарал за нивна слобода али ај сеа бидејки Кили е интерен лик и актер и он не треба да биде затворен...какви глупости.

Прво викаш за живот на близок си спремен на се а после викаш не држеле вода споредбите. Па ако немам пари за операција би била спремна банка да ограбам. Ама тоа правилно ли е? И дајте глупости, за медицински причини му биле осумдесет стебла, тоа е злоупотреба, не е медицински причини.

убаво ви пиша и Лурц, прашајте паталци, а не гаталци.

Објасни како банка да ограбиш со ризик некој да настрада , да нанесеш штета некому е исто со сопствено одгледување , да реков спремен на се но се има граници и морални вредности ако одобруваш насилство , сила, да оди ограби свесен си за последиците

Грешка си за тоа дека не се користела марихуаната во Југославија 1933 година. Имам книга Pharmacopea Jugoslavica
објавена 1934 како стручна литература за фармацевти во која е пишана и оваа тревка....
И афион саделе од него правеле пити и ги продавале, арно ама сега е нелегален .
Ај сите да фатиме да садиме афион и да правиме пити во име на тоа дека порано се правело така.

не реков дека не се користела во југославија имам информација.читано за америка а апсолутно верувам дека се користела и тука само до сега не знаев (фала на информација)

Објасни како банка да ограбиш со ризик некој да настрада , да нанесеш штета некому е исто со сопствено одгледување , да реков спремен на се но се има граници и морални вредности ако одобруваш насилство , сила, да оди ограби свесен си за последиците
Нема да настрада, парите само ми требаат. Кој е будала да дава жквот за банка.

Да не се правам паметњакович ама за масло ти требаад многу саксии како што да направиш една тетратка треба да исечеш 20 дрва, така да дека дилал муабетот или нешто слично не држи баш вода..

Кој може да гарантира дека тој што ја одгледува ќе му биде исклучиво само за свој потреби ? И ракија е дозволено да се дестилира исклучиво за сопствени потреби па ја продаваат.
Нема граница на човековата лакомост и крај.
Од една страна имаш закон кој што свесно го кршиш штом свесно го кршиш тогаш знаеш за последиците дали тоа било поради одгледување или пак поради конзумирање не е битно. Јас и консумирањето би го санкционирал кривично, па ако ти држи газот купувај и дувај, а не количини ова она.

И афион саделе од него правеле пити и ги продавале, арно ама сега е нелегален .
Ај сите да фатиме да садиме афион и да правиме пити во име на тоа дека порано се правело така.
Точно мајсторе ;) баш у тоа е муабетот. Секој закон е менлив... :)

Точно мајсторе ;) баш у тоа е муабетот. Секој закон е менлив... :)
Секој закон е менлив, но колку и да е глуп колку и да сметаш дека не ти одговара ти си должен да го почитуваш се додека е на сила и некој не реши дека треба да се смени.
Кирил е наркоман уште од тинејџер уште јас кога учев во средно идеше и држеше предавања за дрога и како тоа успешно ја излечил зависноста, дури една од омилените приказни му беше за другарот кој што се запишал во хемиско само за да научи како самиот може да си произведува хемиски супстанци.
Не е ни твое ни мое да решаваме кој закони ќе ги почитуваме а кој нема, и мене многу не ми се допаѓаат па ги почитувам.
Правилото овој праи вака па зошто и јас да не правам води до анархија а богами јас не сакам да живеам во анархија.

Секој закон е менлив, но колку и да е глуп колку и да сметаш дека не ти одговара ти си должен да го почитуваш се додека е на сила и некој не реши дека треба да се смени.
Кирил е наркоман уште од тинејџер уште јас кога учев во средно идеше и држеше предавања за дрога и како тоа успешно ја излечил зависноста, дури една од омилените приказни му беше за другарот кој што се запишал во хемиско само за да научи како самиот може да си произведува хемиски супстанци.
Не е ни твое ни мое да решаваме кој закони ќе ги почитуваме а кој нема, и мене многу не ми се допаѓаат па ги почитувам.
Правилото овој праи вака па зошто и јас да не правам води до анархија а богами јас не сакам да живеам во анархија.

Ако некој закон не ти се свиѓа тоа јавно треба да го кажуваш за да се смени. Никој не ти вика да живееш во анархија, но било кој закон доколку укажеш дека повеќе не треба да биде на сила ќе претрпи промени. Затоа е демократија нели?

Ако некој закон не ти се свиѓа тоа јавно треба да го кажуваш за да се смени. Никој не ти вика да живееш во анархија, но било кој закон доколку укажеш дека повеќе не треба да биде на сила ќе претрпи промени. Затоа е демократија нели?
кој те излажа дека живееш во демократија, да живееме во демократија мама не онаква каква што мислите вие дека треба да биде и во демократија има ограничувања .

не знам дали цела лабораторија треба да е за него. Плус нов расад.
Колку излегува од 1 стебло сушена марихуана? Негде читав инфо дека од 1 стебло во затворен простор се добивале негде 30, 60 па и 80 грама, зависно од условите. Ако средно е 40 грама, од 80 стебла тоа е доста количински. Колку му треба на човек во нормални граници за занимација дневно или неделно?

Банката беше прва помисла за лице навистина болно од тешка болест.
Еве овој случај каде украл 2 (две) монети од музејот не направил ништо за некој да настрада
http://24vesti.mk/razreshen-direktorot-na-veleshkiot-naroden-muzej
добил кривична и притвор за само 2 монети. Никого не нападнал.
Можам да одгледувам афион и да собирам зифт за сопствена употреба ама казниво е.

А тие што се ЗА апсењето на Кили или било кој друг кој во одбрана вели дека му биле потребни саксиите за лечење, дали би дозволиле да се смени сегашниот закон за марихуана, еве во случај да кажеме на референдум?

И уште почуствително прашање: Дали сте ЗА да се притвори некој ваш близок роднина болен од рак доколку пробувал да засади саксии марихуана за лечење?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom