Конфликтот во Сирија

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
Сенатот во Среда.

Лидерот на мнозинството во Сенатот, Хари Рид изјави дека прво ќе се гласа предлогот за спроведување на дебати во врска со усвојувањето на резолуцијата со која се дозволува употреба на "ограничени воени дејствија" во одговор на употребата на хемиското оружје од властите во Сирија.
Рид не сподели кога Сенатот ќе биде подготвен да ја прифати или отфрли резолуцијата конечно.
.
Инаку јасно ти е за почитувањето на резолуциите на ООН ако не ти е потсети се на 1244.

Всушност и таа интервенција без сомнение предизвика ланчана реакција и ефектите тек се чувствуваат.

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Доколку е навистина точна веста, дегенерициве масакрирале 24 цивили.. вклучувајќи и едно бебе... им ги исекле прво главите па ги запалиле..
Колку прекрасно... па за овие напад со хемиско оружје е ништо.. дури и преблага казна.. овие заслужуваат да бидат на колец наденати.

http://nexus-svjetlost.com/vijesti/u-pozadini-vijesti/item/172-sirijski-pobunjenici-odrubili-glave-cetrdesetero-sirijaca-ukljucujuci-i-bebu

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Цело време викаш дека нема шанси Америка да не ја нападне Сирија , оти е несопирлива и најјака и ...... бла бла бла , а сега викаш дека Асад има шанса да го избегне нападот . Дали само мене не ми штима нешто тука , или и некој друг примети ???
Во право си и уште стојам на тоа дека Америка ќе ја бомбардира Сирија,со предавањето на хемиското оружје на ОН тоа мислам дека е само одложено.Само чудо може да ја спаси спаси Сирија од тоа.Америка никаде официјално не даде став дека се одвраќа или предомислува од таа намера,значи опцијата е уште на маса.Да има шанси да го избегне тоа ако предавањето на хемиското оружје ќе ја задоволи Америка ако не ги чека оној другиот начин.Патем хемиско и нуклеарно оружје е гордост и сила на една држава,самиот начин на добивање на истото е многу тешко бидејќи не секој сака да има сосед кој утре истото може да му го истури врз него.A Сирија мора да падне... не го кажувам јас тоа,туку некој друг многу поголем од мене.И те молам.. друг пат кога ќе ме цитираш,прочитај едно 5,6 пати ШТО ТОЧНО ИМАМ НАПИШАНО и ШТО ТОЧНО САКАМ ДА КАЖАМ па тогаш цитирај ме и изнеси твој став или контрааргумент.Вака само ме мачиш и себе и мене :)
--- надополнето: 10 септември 2013 во 16:13 ---
Асад нема никаква шанса,се е тоа Русија и само Русија.
Се друго нема никаква шанса поединечно и најдобро што може е да помогне на Русија .
Битката е помеѓу неофашистите САД на чело со Хитлер(Обама) и Русија,а сите други само можат да и помогнат на едната или другата страна секој според својата совест, морал и интерес.
Според мене ни Русија не забегува од тие ''неофашисти''.Посебно за Македонија кога од петни жили се труделе за време на балканските војни да ја снема Македонија,и буквално и со идентитет.Остави тоа... неофашисти и други култови... Русија е исто НЕОФАШИСТИЧКА колку и САД само што во последните 100 години не можат да мрднат со прст надвор од своја територија.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Ништо од Американциве а? :ROFLMAO:
Кај е братов шо се "кладевме", сеа една гајба скопско по DHL да ми пуштит. Жеден сум :icon_mrgr:
Или да чекаме, можи еден ден... :rolleyes:

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Nmm.. Sirija mora da padne. Ova neshto kako "bussines us usual" da e. Patem Amerika ja imashe "fals flag" za da sprovede ushte eden genocid, navodnoto truenje so gas. Shto cheka sega, ili potochno shto chekashe do sega, Neshto se trkala zad zatvoreni vrati shto javnosta ne go znae, kako i sekogash vazhnite odluki se donesuvaat zad zatvoreni vrati. Podrshkata od ostanatiot svet ja nema, belki na svetot mu e veke preku tashak od ovie beskrajni vojni i krizi predizvikani od tie vojni. Da, ja ima podrshkata od Francija, ALBANIJA, KOSOVO ehehej kakva podrshka. Sega za sega Rusija ne odstapuva, Sredozemnoto more se napolni so voeni brodovi i podmornici, Kako i da e, ova nema da bide Irak, Libija...Druga pesna se pee. A toa shto USA e sila vo zaminuvanje e fakt, bez ogled na voenata mokj shto ja ima. Pa sega trikot so predavanjeto na hemiskoto oruzhje demek da se odvrsti od napad koj sekako ovoj pat skapo ge gi chini.
P.S. Eve Rusite povedo 2:0 so Izrael, dva gola za pet minuti, pa shto ostanuva za USA:cool:

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
САД ќе ја нападне Сирија, тоа ви го гарантирам..

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Nmm.. Sirija mora da padne. Ova neshto kako "bussines us usual" da e. Patem Amerika ja imashe "fals flag" za da sprovede ushte eden genocid, navodnoto truenje so gas. Shto cheka sega, ili potochno shto chekashe do sega, Neshto se trkala zad zatvoreni vrati shto javnosta ne go znae, kako i sekogash vazhnite odluki se donesuvaat zad zatvoreni vrati. Podrshkata od ostanatiot svet ja nema, belki na svetot mu e veke preku tashak od ovie beskrajni vojni i krizi predizvikani od tie vojni. Da, ja ima podrshkata od Francija, ALBANIJA, KOSOVO ehehej kakva podrshka. Sega za sega Rusija ne odstapuva, Sredozemnoto more se napolni so voeni brodovi i podmornici, Kako i da e, ova nema da bide Irak, Libija...Druga pesna se pee. A toa shto USA e sila vo zaminuvanje e fakt, bez ogled na voenata mokj shto ja ima. Pa sega trikot so predavanjeto na hemiskoto oruzhje demek da se odvrsti od napad koj sekako ovoj pat skapo ge gi chini.
P.S. Eve Rusite povedo 2:0 so Izrael, dva gola za pet minuti, pa shto ostanuva za USA:cool:
Јас кажав и уште стојам дека ќе падне,и пак од предходните постови ќе кажам дека само чудо може да го спаси и Асад и Сирија од уште поголема катастрофа.Немој да се лутиш затоа што немам намера да те навредам туку да ти укажам дека глупаво размислуваш.Сила во заминување викаш... тоа ти гарантирам дека не е со своја глава ти гарантирам,затоа што гледаш ете,Америка да се повлече еден цм назад или да застане одма цел свет вика СИЛА ВО ЗАМИНУВАЊЕ,ГОТОВО,ПАЃА,СЕ РАСПАЃА УРААААА.. многу глупаво закоравено размислување останато уште од времето на комунизмот.Знаеш од кога е Америка сила во заминување ? тоа го слушам уште ехеее од дедо ми,однсно уште и пред него ЗАМИНУВА а еве више 100 години пали и гаси низ светот.Да го најдам еден список на земји кои Америка ги има бомбардирано или нападнато т.е колку животи одзела... мислам дека не би рекол дека е во заминување,за материјални штети мислам дека нема математичка цифра за да се напишат.И уште едно според мене глупаво размислување,псоледната реченица било 2:0 за Русите против Израел односно дефакто и Америка толку ''губи разлика''.Хехехехе.... биди сигурен дека Америка ја води Русија со 1000:0 и тоа упикани ''голови'' само во последните 50,60 години... И уште нешто,ако Сирија не биде нападната од страна на Америка,како што кажа позади затворени врати,далеку од јавноста Сирија плаќа на Америка голема цена за тоа,еден вид компензација.Само со што плаќа ќе покаже времето,нема случај во историјата на Америка каде решиле да срамнат со земја некого а се повлекле целосно.Бог нека им е на помош :) сеа да видам кој ќе ме обвини дека ме плаќаат Соединетите Американски Држави :D :D :D

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Мислиш ја изнакажав вистината :)

ne bas, mnogu gi omalovazuvas rusite kako da nemaat nisto i idat so kurot vo race, a imaat oruzje da go sramnat cel svet so zemja. Ne znaci deka ako ne sakaat da im ginat sinovi u vojna kako amerite deka se kukavici i straslivci, seti se na napoleon i na hitler. Rusite ne gi boli takvoto za nekoj drug kako srbija, iran, sirija itn. Ama koga kje gi cepne nekoj niv ili nesto kon koe tie imaat interes kje se zafrkne gadno. Afganistan i gruzija ti se primer. Na Gruzija za 5 dena kapitulirase, toa ne mozes ni vojna da go nareces.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
ne bas, mnogu gi omalovazuvas rusite kako da nemaat nisto i idat so kurot vo race, a imaat oruzje da go sramnat cel svet so zemja. Ne znaci deka ako ne sakaat da im ginat sinovi u vojna kako amerite deka se kukavici i straslivci, seti se na napoleon i na hitler. Rusite ne gi boli takvoto za nekoj drug kako srbija, iran, sirija itn. Ama koga kje gi cepne nekoj niv ili nesto kon koe tie imaat interes kje se zafrkne gadno. Afganistan i gruzija ti se primer. Na Gruzija za 5 dena kapitulirase, toa ne mozes ni vojna da go nareces.
Еееее баш тоа сакав да го кажам.Потполно си во право и се сложувам со тебе од првиот дел до последниот дел на текстот,освен тоа дека ги омаловажувам,ни сакам ни имам таква цел затоа што не ме интересираат ни они ни Американците ни било кој па да фалам некого а други да омаловажувам.Што значи Русија е сила,да ама самата за себе и кога се работи само за лично нејзиниот опстанок или територијален интегритет како што кажа за Грузија,Афганистан не бидејќи тоа беше СССР во кој беа 15 држави а не сама Русија.Но добро во главно ја разбра работата,надвор од своите граници и не се баш нешто сила повеќе куче што лае (Србија,Иран,Либија,Сирија итн).. а за светска сила е,тоа е неспорен факт.

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Еееее баш тоа сакав да го кажам.Потполно си во право и се сложувам со тебе од првиот дел до последниот дел на текстот,освен тоа дека ги омаловажувам,ни сакам ни имам таква цел затоа што не ме интересираат ни они ни Американците ни било кој па да фалам некого а други да омаловажувам.Што значи Русија е сила,да ама самата за себе и кога се работи само за лично нејзиниот опстанок или територијален интегритет како што кажа за Грузија,Афганистан не бидејќи тоа беше СССР во кој беа 15 држави а не сама Русија.Но добро во главно ја разбра работата,надвор од своите граници и не се баш нешто сила повеќе куче што лае (Србија,Иран,Либија,Сирија итн).. а за светска сила е,тоа е неспорен факт.
ako imaat interes kje bidat veruvaj, a mislam deka sirija spagja u nivnite planovi.

Член од
13 април 2013
Мислења
73
Поени од реакции
72
Русија е правно почитички претходник и наследник на СССР.
Во последниве 100 години Русија ги има поразено западните сили во десетици војни.
Русија влезе во Берлин 1945 година,а притоа ги ослободи сегашните балтички држави,Полска Чешка Словачка, Романија Бугарија Австрија Југославија,
Русија после војната интервенираше во Унгарија и Чехословака,во Европаи и во остатокот од тие држави држеше своја армија.
Русија на африканскиот континент директно или индиректно беше најважниот фактор на колонијалното ослободување на целиот африкански континент,од Ангола на југозападот па до Алжир на северот или преку 90 проценти од Африка беше поделена помаѓу колонијалните сили што е веројатно еднакво лошо како и фашизмот.
Русија победи и во целиот регион на Југоисточна Азија,од Малезија па се до Индиските граници.
Русија победи во војната со западните колонијалисти и во централна Америка од Никарагва па се до Куба.
Јужноамериканските револуции се сите под патронат на Русија.
Да се каже покрај сево ова дека Русија не влијаела надвор од своите граници и дека не успевала да ги победи САД па тоа е навистина несватливо за мојот разум.

Kajgana Shop

На врв Bottom