Блокиран СИМ?

• Креатор на темата Креатор на темата 98Marjana
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 август 2013
Мислења
4
Поени од реакции
0
znaci vakaaaaaaaaaa
vo mojot tel staviv karticka od one neznaejki deka prima samo na t mobile i sega se e ok samo koga ke go vnesam pinot mi pisuva otkluci ja BLOKADATA NA SIM i treba da se pise nekoj kod ili nz sto

znaci vakaaaaaaaaaa
vo mojot tel staviv karticka od one neznaejki deka prima samo na t mobile i sega se e ok samo koga ke go vnesam pinot mi pisuva otkluci ja BLOKADATA NA SIM i treba da se pise nekoj kod ili nz sto

Сега телефонот со која картичка ти е, со One или со Т-Mobile?

Ова после внесување на пинот ти се појавува? Пиши ја пораката во целост, ако е на англиски - на англиски пиши ја.
Некако не успевам да ја разберам логиката на пораката која ја добиваш :)

Ова после внесување на пинот ти се појавува? Пиши ја пораката во целост, ако е на англиски - на англиски пиши ја.
:pos:
Абе кодиран и е телефонот ,од оние за 1 денар не ми се верува дека ќе даде 300 денари за декодирање :icon_lol:

Прво го пишувам пинот па послем имам шема ставено и откако ке ја нацртам шемата ми стига така не е како порака и пишува отклучија блокадата на SIM има за да се пише код и има едно разреши

Прво го пишувам пинот па послем имам шема ставено и откако ке ја нацртам шемата ми стига така не е како порака и пишува отклучија блокадата на SIM има за да се пише код и има едно разреши

Не ти е пинот на СИМ-от ондак, туку телефонот ти е заклучен (Phone security, што сама го имаш ставено).
Чаре? Тркни до салон на Т-Мобиле, може ќе ти помогнат на лице место. И пиши за каков телефон станува збор, зошто ако не ти помогнат они, можеби ќе треба да го вратиш на фабрички подесувања телефонот.

Не ти е пинот на СИМ-от ондак, туку телефонот ти е заклучен (Phone security, што сама го имаш ставено).

Чаре? Тркни до салон на Т-Мобиле, може ќе ти помогнат на лице место. И пиши за каков телефон станува збор, зошто ако не ти помогнат они, можеби ќе треба да го вратиш на фабрички подесувања телефонот.

Ако е тоа:
Пробај со 0000 ( четири нули :D ) ако немаш ставено код на телефонот. По дефаулт е тој.

znaci vakaaaaaaaaaa

Напрај вака !

Дај го телефонот на татко ти или мајка ти и кажи им да го однесат телефонот на сервис за телефони.

И готово, свршен проблем.

Картичката е заклучена и не може да се употребува на друг телефон

:O картичка заклучена?!?! не зезај батка :D има ставено код на телефонот „SIM LOCK“ тоа значи дека треба да го внеси кодот што го ставила.. п.с за шо телефон се работи, јас имав самсунг телефон, исто така имав ставено код, долго време не ја имав извадено картичката, дури имав заборавено и дека сум ставил код, а камо ли да го паметам кодот, потоа го однесов на сервис, сменаа софтвер и сеа е во ред :D

А што телефон имаш бре??? :facepalm: бидејќи има некои телефони што може без сим картичка и директно во сетинзи и таму да се оштриклира за Сим код ццц

А што телефон имаш бре??? :facepalm: бидејќи има некои телефони што може без сим картичка и директно во сетинзи и таму да се оштриклира за Сим код ццц

За да го одштиклираш сим кодот, првин треба да го внесиш сим кодот, па да го одштиклираш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom