ОИ 2020 во Токио

• Креатор на темата Креатор на темата Prime
  • Време на започнување Време на започнување

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.181
Поени од реакции
8.208
Со однос на гласовите 60 на спрема 36 Токио го Победи Истанбул во денешното гласање што се одржа во Буенос Ариес. Во гласањето учествуваше и Мадрид.
http://en.wikipedia.org/wiki/2020_Summer_Olympics
На кратко општо за целата кандидатура на Токио:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tokyo_bid_for_the_2020_Summer_Olympics

Штета баш сметав дека истанбул ќе ја добие и уште од лани си ја планирав како прва посетена олимпијада. Вака ем не наспани ем далеку. :D

Фак фак фак :@ ќе си останам на Атина само ваљда :tapp:

Mногу убедливо поразени овие од Мадрид. Не очекував да е Токио, кој ќе гледа пак Олимпијада во Азија. (уствари за 7 години дали и ќе ме интересира тоа:D) .. ма да не се сомневам дека ќе ја организираат на едно високо ниво, барем приближно како во Пекинг. Се под конец.

Уф, баш сакав то Истанбул...
Ама барем во Токио ќе си добиеме добри објекти!
Еве го Олимпискиот Стадион. Уф :drk:
50090-olympic-image2.jpg

dezeen_Japan-National-Stadium-by-Zaha-Hadid-Architects_3.jpg

img3_53429.jpg

Конечно и јас да видам некој спорт во човечко време.

Онтопик, остајте ги Јапонциве, сигурен сум дека ќе направат голем спектакл од ЛОИ.

5та неуспешна кандидатура за Истангул...2024 сигурно ќе му ја дадат, мора Европкси град да биди тогаш.
Исто така читав дека Платини му ветил на Турците ако не ја добијат олимпијадата дека Европското во фудбал во 2020 сигурно нив ќе му го дадат.

А баш планирав здравје да идам до истанбул, ама штета. Ако следна прилика.

5та неуспешна кандидатура за Истангул...2024 сигурно ќе му ја дадат, мора Европкси град да биди тогаш.
Исто така читав дека Платини му ветил на Турците ако не ја добијат олимпијадата дека Европското во фудбал во 2020 сигурно нив ќе му го дадат.

Турција какви стадиони прави моментално, греота ќе биде да не им се даде Европско во фудбал. Ако не тогаш, сигурно во брзо време ќе бидне. Ги шијат Италијанците, Французите во секој поглед, башка што клупскиот фудбал се крева некое ниво со доаѓањето на некои големи ѕвезди.

Да не бидам офф топик во целост, има некој да видиме што ќе понудат Токио освен овој Олимпискиот стадион..

Турција какви стадиони прави моментално, греота ќе биде да не им се даде Европско во фудбал. Ако не тогаш, сигурно во брзо време ќе бидне. Ги шијат Италијанците, Французите во секој поглед, башка што клупскиот фудбал се крева некое ниво со доаѓањето на некои големи ѕвезди.

Да не бидам офф топик во целост, има некој да видиме што ќе понудат Токио освен овој Олимпискиот стадион..
ништо немаат спремно мислам, и стадионов е рендер само, допрва мислам дека ќе градат нови објекти.

Нека стават модераторите уште од сеа „генерална тема“. :D

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom