Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Zavisi od prstenotСакав да те прашам за колку време изработуваш прстен?Еве и ние пари да ти направиме од форумов
![]()
барај кредити за самовработување при завод за вработувањеТоа ме интересираше друже само незнам дали може да ми одобрат парична помош со самото отварање на фирмата, оти читав некаде дека парите ги даваат на регистрирани занаетчии што работат веке 6 месеци... ако знеш нешто околу тоа HELP![]()
барај кредити за самовработување при завод за вработување
мислам и на страницата на заводот има детали
кредитите се неповратни средства но не парични туку во машини и репроматеријали, се пријавуваш со идеја, треба да бидеш мислам сега е 6 месеци под завод како невработен, ја разледуваат идејата и ти кажуваат дали си прифатен за учество во проектот, ти доделуваат консултант и се прави бизнис план. Бизнис планот оди до странциве што финансираат итд.... и ако одобрат, тие ти отвараат фирма, и ти го одобруваат кредитот. имаш период си одиш преку фактури набавуваш машини и репроматеријали што ти се потребни за бизнисот, после некое време ги земаш машините и почнуваш да работиш... ако те интересира плус нешто слободно прашај
кредитите се неповратни средства но не парични туку во машини и репроматеријали, се пријавуваш со идеја, треба да бидеш мислам сега е 6 месеци под завод како невработен, ја разледуваат идејата и ти кажуваат дали си прифатен за учество во проектот, ти доделуваат консултант и се прави бизнис план. Бизнис планот оди до странциве што финансираат итд.... и ако одобрат, тие ти отвараат фирма, и ти го одобруваат кредитот. имаш период си одиш преку фактури набавуваш машини и репроматеријали што ти се потребни за бизнисот, после некое време ги земаш машините и почнуваш да работиш... ако те интересира плус нешто слободно прашај
--- надополнето: 5 септември 2013 во 22:54 ---
а и отуѓување на машините имаш ми се чини после една година, ќе ти кажат... проекти има знам дека имаше сега брзо еден дали трае сеуште незнам
а и отуѓување на машините имаш ми се чини после една година, ќе ти кажат... проекти има знам дека имаше сега брзо еден дали трае сеуште незнам
--- надополнето: 5 септември 2013 во 23:02 ---
Еве више кога лафам толку еве ја што работам
http://www.youtube.com/watch?v=E10wtPS9nng
--- надополнето: 5 септември 2013 во 23:02 ---
Еве више кога лафам толку еве ја што работам
http://www.youtube.com/watch?v=E10wtPS9nng
Поздрав другар ти си само за Discoveryте поддржувам целосно со идејата го гледав целото видео и стварно ми е мило што конечно има нешто светско а наше
продолжи со работата со среќа да ти е ! Ти треба уште една CNC машина и да си ја олеснеш работата многу мене ми бараа 2400 евра за cnc машина приватник да ми ја изработи со 4 оски па ако земам нешто кредитче или слично ја имам и машината во прв план... можеби некогаш ке дојдеме до соработка ке ти затреба некое лого за некој велосипед од сребро, злато можеби некој повреден
фала за инфото за кредитот па ке бидеме во контакт се најдобро
--- надополнето: 6 септември 2013 во 01:12 ---
И ме интересира дали си работиш како занаетчија или си ДООЕЛ .... бидејки ми кажа отприлика за давачките спрема државата
Jas sum momentalno dooel ama planiram da odam vo zanaetcii.Davackite verovatno se isti gore dolu.Kaznite se na polovina.Kontrolite se mnogu retki.Edinstven problem e ako sakas da vrabotis nekoj ke treba da se fiskaliziras.
Zdravo Nena fala za infoto a ti se zanimavas so nekoj zanaet nesto ili... ? Jas deneska bev vo zanaetciska komora i mi kazaa deka vo januar ima ipard programa nepovratni krediti od 3000 evra za zanaetcii i mi kazaa deka od ujp idat vo mestoto kade sto ke ti bide rabotilnica za da vidat so sto raspolagas za da odlicat dali ke plakas pausalen danok ili ke treba fiskalna pozz
Zatoa se mislam dali da se preregistriram.Mozno e da se zaebam.
Imam mnogu oprema.Inaku sum majstor za mebel veke dolgi godini.
--- надополнето: 6 септември 2013 во 23:45 ---Тоа ми е мене 2 занаетмебел се занимавам 5 години се додека не се поврзав со некои сегашни соработници со златарството и сега немам ич време за мебел ама пак понекогаш работам и во фирми работев 4 години на cnc Rover b4 ако си запознаен со тие машини инаку што произведуваш од мебел?
--- надополнето: 6 септември 2013 во 23:45 ---
Prikaciv edna slika kolku za primer no se proizveduva bukvalno se od plocest materijal.Inaku samo rover nemam.Drugata oprema e kompletno nabavena odamna.
далеку си миKoj ima zelba za RABOTA slobodno neka pisi vo pp.Isto taka mozi i entuzijast koj saka da nauci a istovremeno i da zaraboti.
Inaku firmata e vo Bitola.
Koj ima zelba za RABOTA slobodno neka pisi vo pp.Isto taka mozi i entuzijast koj saka da nauci a istovremeno i da zaraboti.
Inaku firmata e vo Bitola.
Можеби ке ти помогнам можеби неза цртање мебел најдобра програма според мене е pro100 незнам дали ја знаеш ако ја сакаш ке ти пратам линк за симнување позз