Какво беше вашето пораѓање?

• Креатор на темата Креатор на темата obicna&sexy
  • Време на започнување Време на започнување
Па зар пола саат смртни болки малку е?
да ти кажам искрено дури не ми ни текнува какви се биле болките тај пола саат ,само се сеќавам оти немав веќе сила.

ама за болките од грчевите на бубрезите во 7месец ного добро се сеќавам,ду толку шо не ми текнува за уште една бременост.

Кога и како ви почнаа породилните болки? Имавте време да се припремите за во болница? Ова се однесува за оние кои природно се породиле!

Кога и како ви почнаа породилните болки? Имавте време да се припремите за во болница? Ова се однесува за оние кои природно се породиле!
Па нема ваљда да се спремаш кога ке ти пукне водењакот :) Си го знаеш отприлика терминот, две три недели пред ќе си средиш куферче и ќе си чекаш.

Што е фината со броењето прсти на бебето? o_O
Кога ќе ти го дадат бебето в прегратки му правиш чек листа :icon_lol: Се бројат прсти, се гледа какви уши има, дали има равна главичка итн..

Па нема ваљда да се спремаш кога ке ти пукне водењакот :) Си го знаеш отприлика терминот, две три недели пред ќе си средиш куферче и ќе си чекаш.

Кога ќе ти го дадат бебето в прегратки му правиш чек листа :icon_lol: Се бројат прсти, се гледа какви уши има, дали има равна главичка итн..
Јас прашав попширно да ми се пиши тука. А да спремна сум.

Јас прашав попширно да ми се пиши тука. А да спремна сум.

Незнам на што мислиш под поопширно :) За шминкање и дотерување нема ни да ти текне.

Ево децо, изволте едно експлицитно видео како изгледа природно пораѓање. Си се породи женичката сама, си го зема во раце бебето и чича Мича - готова је прича.

Ево децо, изволте едно експлицитно видео како изгледа природно пораѓање. Си се породи женичката сама, си го зема во раце бебето и чича Мича - готова је прича.

Зошто сум толку љубопитна? :mad:
Родив три, мака немам...ама да присуствувам на пороѓај ќе треба повеќе за мене да се грижат лекарите отколку за родилката :icon_lol:

оваа сигурно има родено 5+ штом толку лесно се пораѓа... и знае што да прави...

оваа сигурно има родено 5+ штом толку лесно се пораѓа... и знае што да прави...

Не знаме колку часа претходно имала породилни болки :P . Вистина е дека некои жени мноу лесно врват. Другарка моја кажува дека полесно не можеше да помини за 10 мин цела процедура беше завршена без посебен напор и тоа со првото дете - Среќница.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom