Македонија - Црна Гора | 04.09, среда 17:45 часот |

Статус
Затворена за нови мислења.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Во Занзибар. Не смеам да коментирам? Поентата на твојот коментар е?

Муабетот ми беше џабе е дискусијата кога судијата (очигледно донесе грешна одлука) е заштитен и какви сакаат нека се правилата по крајот на натпреварот нема да се смени резултатот.
Поентата ми е дека ти го направи тоа „судијата има последен“ збор, ко да не му е тоа работа и ко да не го знаеме, туку робот има на кошот. Грешка е, но оти џабе дискусија, оти да не се искористи можноста за жалба иако е веќе одбиена? Ме нервираат коментарите „заебете судиите, пропуштивме 10 разлика на крај“. Тоа важело за некои натпревари порано, сеа не, сеа директно не поразија судиите!

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Поентата ми е дека ти го направи тоа „судијата има последен“ збор, ко да не му е тоа работа и ко да не го знаеме, туку робот има на кошот. Грешка е, но оти џабе дискусија, оти да не се искористи можноста за жалба иако е веќе одбиена? Ме нервираат коментарите „заебете судиите, пропуштивме 10 разлика на крај“. Тоа важело за некои натпревари порано, сеа не, сеа директно не поразија судиите!

Таков коментар од мене немаше, нема ни да има за овој натпревар.

И мене ми врие крвта од третманот на судиите, ама ете то е. Мислев дека може да има нешто добро за нас од жалбата ама кога прочитав дека судијата може да си ја толкува ситуацијата како сака џабе е се друго.

И да ја прифатат жалбата џабе ми е и мене и на сите нас. Може само судијата да биде казнет. Ќе му помине казната и пак ќе се врати да суди. Поразот наш останува.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.780
Поени од реакции
21.484
добро а некој запримети дека секогаш нешто судииве се криви кога на добиен натпревар губиме на крај, дали било тоа кошарка ракомет фудбал ? што е работава сите не мразат или толку ни е капацитетот во главата ?

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Не е ова фудбал па да врши судијата проценка. Јасни се правилата, твојот коментар може да важи за пасивен офсајд во фудбал но овде ситуацијата е јасна.

in the judgement of an official
И јас мислев дека нема место за проценка ама ете не било така.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Досудена беше лична грешка на наш играч (не ми текнува баш кој) и затоа топка за ЦГ.

Иначе :

Јасно си кажуваат правилата дека судијата е тој што го има последниот збор. тТој цени дали контактот на играчот со обрачот ќе се санкционира или не. Никаде не пишува дека допир на играч со обрачот и мрежичката по автоматизам се признаени поени.

Судијата едноставно оцени дека допирот со обрачот не сметал на топката. И секоја дискусија оттука е залудна. Со жалбата не можеме во никој случај да добиеме победа. Може само да се санкционираат судиите. Ние секако сме оштетени.
Па и да била досудена лична на било кој наш играч, требаше да има 2 слободни фрлања, ако не се лажам.

N

Nicky Santoro

Гостин
Ти бе бате салам си или ? Не ебаваат на здрав мозок и ти ми кажуваш секогаш судиите ни биле криви.Е од вакви како тебе сме стасани на вакво дереџе во државава, оти не ебат и си чутиме

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Па и да била досудена лична на било кој наш играч, требаше да има 2 слободни фрлања, ако не се лажам.

Имаш право. Ни судиите сами не знаат сигурно што досудија. Крајната цел беше непризнаен кош и одземање на победата.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.430
Поени од реакции
16.739
добро а некој запримети дека секогаш нешто судииве се криви кога на добиен натпревар губиме на крај, дали било тоа кошарка ракомет фудбал ? што е работава сите не мразат или толку ни е капацитетот во главата ?
Без разлика на резултатот, ти сакаш да укажеш дека последната судиска одлука беше коректна?

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555

Добро а ти приметуваш дека идеш со глава у ѕид или што е работава?
Нормално дека кога ќе изгубиш секогаш друг ти е крив, судиите највеќе.
Ма немој да ме јебеш бре, чиста победа ти је земаат од раце. Демек сеа со коментаров сакаш да кажеш дека сите треба да бидеме самокритични, за да добиеш репутација на форумов? (y)

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Дојдов на темава да кажам едно, ме запнавте со друго.

Настрана драмите, одлична партија на Дамјан Стојановски. Огромен напредок покажува од претходното европско. Или можеби така му се погоди. Се надевам дека е првото. :)

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Дојдов на темава да кажам едно, ме запнавте со друго.

Настрана драмите, одлична партија на Дамјан Стојановски. Огромен напредок покажува од претходното европско. Или можеби така му се погоди. Се надевам дека е првото. :)
Цела сезона во АБА лига ја игра на ова ниво, ништо чудно ако продолжи со исто темпо како денеска да стигне некоја понуда до МЗТ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom