Салон за мебел

Член од
12 март 2010
Мислења
212
Поени од реакции
73
После долгогодишно производство на мебел по порачка сакам да започнам со салонска продажба.Во текот на 15 и повеке години се стварани одлични парчинја на мебел кој ги гледаат само муштериите и нивните пријатели па со мисла сум истиот да го видат поширок круг на луге.Употребувани се сите можни материјали и е користена 3Д визуелизација при конакт со муштериите .Голем дел од мебелот е со поскапа изведба и употребени материјали.Што мислите која конфигурација на салонот и желби на муштериите би одговарале на денешниов стил на живеенје.Да напоменам дека прво би се осмелил со продажен салон од окулу 100м2 во кој би изложил гарнитури,комоди,маси,столици,примерок од лизгачки плакар,примерок од кујна ,внатрешни врати,ламинат.Можеби би имало и осветление ,прекривки за гарнитурите и нешто од бела техника.Салонот би се наогал во Битола.

Би ја ценел секоја сугестија во врска со темата.Благодарам.

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.459
Поени од реакции
2.016
За да успееш со мебелот, или треба да продаваш нешто екслузивно што го има само на интернет, или да одиш со многу ефтини цени. Не знам како е во Битола, но во Скопје конкуренцијата е огромна и тешко е да се пробиеш. Само напред, ти посакувам успех. :)

L

.Lost Angel.

Гостин
Според мене мислам дека доволен би ти бил просторот но сепак цените голема улога играат и квалитетот. прво види како одат други цени и со кој квалитет се па после направи ги цените. и ако имаш стварно добар квалитет и пониски цени од другите и ако ги даваш производите на рати да речеме мислам дека би можел нешто да направиш ипак оваа земја има повеќе сиромашни и затоа повеќето одат кај што има поефтини цени и на рати. прво тоа среди. инаку за просторијата мислам дека треба да биде убаво средено и една убава цура и убав маж кои ќе можат да не услужат :D.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
После долгогодишно производство на мебел по порачка сакам да започнам со салонска продажба.Во текот на 15 и повеке години се стварани одлични парчинја на мебел кој ги гледаат само муштериите и нивните пријатели па со мисла сум истиот да го видат поширок круг на луге.Употребувани се сите можни материјали и е користена 3Д визуелизација при конакт со муштериите .Голем дел од мебелот е со поскапа изведба и употребени материјали.Што мислите која конфигурација на салонот и желби на муштериите би одговарале на денешниов стил на живеенје.Да напоменам дека прво би се осмелил со продажен салон од окулу 100м2 во кој би изложил гарнитури,комоди,маси,столици,примерок од лизгачки плакар,примерок од кујна ,внатрешни врати,ламинат.Можеби би имало и осветление ,прекривки за гарнитурите и нешто од бела техника.Салонот би се наогал во Битола.

Би ја ценел секоја сугестија во врска со темата.Благодарам.
Што се случи, отвори ли салон за мебел? :)

Член од
12 март 2010
Мислења
212
Поени од реакции
73
Што се случи, отвори ли салон за мебел? :)

Blagodaram za interesot.
Prodolziv da rabotam kako i do sega po konsultacii so mnogu moi kolegi i manageri od mojava bransa a i od mnogu drugi dejnosti .Sekoja napredna idea momentalno vo Bitola e posetena od ne znam kolku inspekcii bozem se naogame vo sovrseno opsestvo pa mora taka i da rabotime.Se vrsi legalen reket na site onie koi sakaat da pokazat nesto novo.Normalno pri poseta na istite kolku i da rabotime po P.S.ke se najde nekoja nepravilnost.Koj raboti i gresi vikaat pa ke se napravi nekoj previd nameren ili nenameren.Sankciite za bilo koja nepravilnost se ogromni i tesko e za bilo kakva firma da gi podnesi .Sega za sega ne planiram i mi e strav da se eksponiram.Sigurno ne bi sakal del od mojot trud a sekako i od vrabotenite da se iskoristi za gradenje na novi spomenici ili nesto slicno.Se nadevam deka ke dojdat podobri vreminja koga ke mozime konecno da rabotime i tvorime bez nepotrebni pritisoci.

Kajgana Shop

На врв Bottom