Samsung Galaxy S3 Mini 2

• Креатор на темата Креатор на темата straightedge1980
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 јуни 2013
Мислења
17
Поени од реакции
0
Ми се скрши пластиката/ стаклото над екранот. Дали знаете колку би ме чинело да направам замена?

Се продаваат деловите посебно ( посебно екран нели со тач , посебно пластика ) ама никој не ги менувал посебно. Бар така ми рече денес еден што работи во мобиларница. Јас барав за HTC Desire X ми рекоа се на се 4500 денара за менување на екранот бидејќи ми падна и испука по цела должина

Имам Galaxy S3 mini (GT-I8190) и ми падна у вода прееска. Одма го извадив и го избришав, пробав да вртам да видам дали работи, вртеше ок, ама слабо се слушаше и слабо ме слушаа од другата страна. Го отворив, ја извадив батеријата и СИМ картицата, ги избришав убаво и пак го ставив и го уклучив. Тогаш не ја читаше СИМ картицата а и дисплејот почна да заебава. Го исклучив пак и ги извадив батеријата и СИМ картицата. Го оставив да седи така. Да го оставам да се суши до утре па да пробам пак? Или да го отшрафам и да видам и внатре другите делови да не треба да се избришат/исушат? Или па најдобро да го однесам на сервис и они да го средат? Ако го однесам на сервис, дали би можеле да го средат? И колку би ме чинело тоа?

Имал некој слично искуство?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom