Студентски домови

• Креатор на темата Креатор на темата *OSS*
  • Време на започнување Време на започнување
Тури го к*рот на се.
Кај до последен ден се чекаше за да дадат ваква изјава, не можеа ни да кажат дали до вечер ќе има список за тие што се примени, ништо. Катастрофа не можам да си повервам.

Едит: Овај пак овај

http://www.plusinfo.mk/vest/104235/Studentskiot-parlament-kje-bide-policija-za-izmamite-so-krevetite

wEHPR5M.png

Овие изјави од него ми се смешни. Тој постави во советите за станари студенти ако можат и да се наречат студенти што не смеат да седат во студентски.Јас сум апсолвент, а има по 2 години постари од мене што станаа претседатели и потпретседатели. Плус местата што тие ги држат за свои пријатели. И најде да се сили и да објаснува правдина.

Па да не беа партиските списоци минатата година тој немаше ни 1000 гласа да има.

Не паничете, јас заборавив да аплицирам, затоа е фркава. :свиркам:

Шала на страна, ама овие ако имаат поима што праат јас сум астронаут.
Уствари коа ке подразмислам подобро испаѓа дека се многу паметни. Со молбата бараат и уплатница, парите си одат во државната каса, на скоро сите факултети се наплаќа потврдата за редовност - парите си одат во државната каса, едно-друго-колку-толку ке се земе од народот некој денар. Па мајка му стара, Скопје 2014 треба да се доврши нареднава година, плус долгови да се враќаат, од камо пари?!

За каква глава, таков жилет. МАЛЦЕ НИ Е.

Не паничете, јас заборавив да аплицирам, затоа е фркава. :свиркам:

Шала на страна, ама овие ако имаат поима што праат јас сум астронаут.
Уствари коа ке подразмислам подобро испаѓа дека се многу паметни. Со молбата бараат и уплатница, парите си одат во државната каса, на скоро сите факултети се наплаќа потврдата за редовност - парите си одат во државната каса, едно-друго-колку-толку ке се земе од народот некој денар. Па мајка му стара, Скопје 2014 треба да се доврши нареднава година, плус долгови да се враќаат, од камо пари?!

За каква глава, таков жилет. МАЛЦЕ НИ Е.

И за семејно материјално се плаќа по 100 денари од личност,и тоа од оваа година o_O

Дечки, не се мачете џабе да релоадирате, резултати пред полноќ тешко дека ќе има. Вообичаено е доцнење за вакви работи, ретко кога објавиле резултати пред 02:00 :)

И за семејно материјално се плаќа по 100 денари од личност,и тоа од оваа година o_O

Знаат што праат, не се ни малце глупи, многу фино ја имаат научено целата процедура.

А дека ке нема партиски списоци мало сутра. Ништо чудно партиските списоци да бидат “тие со точно доставените документи“ и вечер што ке бидат објавени.

Јас искрено ако ме нема на список вечерва не аплицирам наредно. Од кај знам дали сум одбиена заради грешни документи или заради друго? Резултатите од вториов круг ќе излезат за 1 недела најрано, пошо нели имаат + документи од бруцоши да разгледуваат. И во вториот круг да сум одбиена, кај ќе барам на 10 септември јас во Скопје смештај. Плус уште илјадарка за пат, за документи...

Да бидеме малку сериозни , знам минимум 20 деца што пишаа над 8.5/9 просек плус си скратија од примањата.

Единствена моја утка е тоа што кога пресметав просекот сум утнал за цели 0.03.

Јас искрено ако ме нема на список вечерва не аплицирам наредно. Од кај знам дали сум одбиена заради грешни документи или заради друго? Резултатите од вториов круг ќе излезат за 1 недела најрано, пошо нели имаат + документи од бруцоши да разгледуваат. И во вториот круг да сум одбиена, кај ќе барам на 10 септември јас во Скопје смештај. Плус уште илјадарка за пат, за документи...

И јас сум со истава мисла, да не сакаш заедно стан да бараме ? :vozbud: :D

Да бидеме малку сериозни , знам минимум 20 деца што пишаа над 8.5/9 просек плус си скратија од примањата.

фалсификуваш пријава.. извини вака.

A како ке пишуваш повисок просек кога прегледуваат на факултет?
Како ке скратиш од примања кога во потврдата од УЈП ти пишува БРУТО ГОДИШЕН ПРИХОД?

A како ке пишуваш повисок просек кога прегледуваат на факултет?
Како ке скратиш од примања кога во потврдата од УЈП ти пишува БРУТО ГОДИШЕН ПРИХОД?

Во електронската апликација скратија. Мислеа дека нема да ги гледаат документите.

Јас само едно прашање имам до министерството. Зошто годинава имаше електронско аплицирање кога немаше прелиминарни списоци ???????? За после од тоа да излезат несовпаѓања и втор конкурс ?????

Кај мене еден професор тежок експерт е имав кај него годинава 3 предмети и батката ги загинал пријавите и не ги спуштил во студентски прашања така да просекот ми се разликува поради тие 3 оценки што ги нема во пресметките....
Чекам да видам шо ќе биди годинава, оти ако не сум заслужен за во студентски годинава како дете без родител нека му служи на чест!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom