LiverpoolFC
Captain Fantastic!
- Член од
- 10 ноември 2007
- Мислења
- 864
- Поени од реакции
- 15
Робовите, кој друг? Какви вонземјани бе што ви е... Само мучна работа.
Е не...не...кога видам вакви скептици не можам да не се изнервирам...човекот денес нема потреба од пирамиди...гради светски трговски центри, хотели во море, аеродроми итд...така да како што тогаш немало потреба од empire state така денес да си изградам пирамида е безсмислено. иначе не е тешко, логиката на градбата е доста едноставна, нивелираш терен, квадратна основа, оски...зависи колку сум амбициран.на некој и метеори им изгледаат неверојатни но се факт.
него место да се малтретирате со вонземјани, земете литература
научна е но бидејќи темата е интересна се чита лесно
Факт:
Пирамидите се изградени од древните египјани, кој во таа фаза не се робовладетелско општество.
Материјалот е од платото во Гиза, и од целиот Египет(има материјал и од Асуан дури), се користи песочник, и надворешната облицовка е од фин варовник, од тој варовник е останато малку, на пирамидата на Кефрен, и на Микерин.
Нема само три големи пирамиди, и не се само на платото Гиза.
...
нема заговор на египтолозите кој го кријат светото знаење, знаење има ама треба доста да се учи за да може да се проникне во него, иначе нема смисла да излезе некој и да ви каже слушајте, имате двојници, името ви е свето и ви ја определува сушноста, плотта на царот е божествена и сите ќе живееме вечно низ него....и да си почне сопствена секта. големиот Френк Запа вели
знаењето не е познание
познанието не е мудрост
итн...ајде верујте ми
Батка само египјаните имале пирамиди???НЕ батковци, туку оти едноставно не можеме да прифатиме дека древните Еѓипќани биле попаметни луѓе од нас...Тоа е тоа! Знаеле, па направиле!
Не си лош ,така треба.....прво читај книги кои биле пишувани се до пред едно 5ина години за да сватиш шо е финтата цело време......масоните го трујат светот,вистината ќе остане во нивни раце уште некое време.....ќе видиме скоро кој вистина ги изградил....:smir:Јас лично мислам дека се што е на земјата е или дело на природата или дело на човекот. Вие зборите за пирамиди, а ете ти го Stonehenge кој е исто така многу добро за зборење. За да верувам дека ги направиле вонземјани, треба да верувам во тоа дека на земјата стапнал вонземјанин, во кое не верувам. Ова со пирамидите и вонземјаните е многу поврзано со човековата еволуција. Јас ја поддржувам тезата дарвинова дека човекот настанал од праисторискиот мајмун. Значи како што реков и предходно, планетата Земја е дело на природата, а човекот е тој кој ја изменил. Инаку татко ми е против сите овие тези и вика дека човекот е всушност дело на вонземјанска цивилизација а со тоа и дека кога дошол повторно на земјата ги изградил пирамидите итн. Еве ви мои и на татко ми мислења, па вие како сакате.
А тоа дека денес е лесно да се направи пирамида, не е. дури и невозможно е тоа. И јас викав дека пирамдата е лесна за правење, дека нема филозофија, но не е така. Ниту еден научник не успеал да докаже како се направени пирамидите. Некои пак викаат дека тие се направени со левитација. Во стил на Далај Лама. Темава нема крај. Мисмал дека е доста.
Пирамиди можат и денес да се направат (ако се најде инвеститор). Во античките записи за пирамиди од пред 2500 години, никој не спомена ништо дека некои богови или надчовечки градители ги правеле (А тогаш уште постоел Египет и си ја имале запишаната своја историја) Тие сосема нормално си знаеле дека си ги изградиле самите во рок од години и децении. И никум ништо. Многу повеќе материјал и труд има во Кинескиот зид па никој не рече дека ванземаљци го направиле.А тоа дека денес е лесно да се направи пирамида, не е. дури и невозможно е тоа. И јас викав дека пирамдата е лесна за правење, дека нема филозофија, но не е така. Ниту еден научник не успеал да докаже како се направени пирамидите. Некои пак викаат дека тие се направени со левитација. Во стил на Далај Лама. Темава нема крај. Мисмал дека е доста.
Jas mislam deka ti se dopadnal filmot ZVEZDENA PORTAЈас мислам дека пирамидите ги изградил Амон Ра
По мое повеќе луѓе или во тоа време робови.:wink:Пирамидите ги изградил некој човек
Пирамидите се дело од 4000г. развој без прекин на една цивилизација. Колку за споредба кај нас се преќинува "развојот" на секои 4 години со секоја нова влада. Поради тоа се уште не можеме да ги сватиме поголем број од делата во минатото
како не
сфатени се работите одамна околу градењето уште некои детали недостасуваат
а тоа нема врска ни со нас ни со нашите влади