Храна за кучиња

• Креатор на темата Креатор на темата Lu
  • Време на започнување Време на започнување
Каква храна би препорачале за подобро крзно и влакно. и дали јајцето е штетно за кучето ? :)

Каква храна би препорачале за подобро крзно и влакно. и дали јајцето е штетно за кучето ? :)

Квалитетен дехидрат, но ќе си видиш според кучето каков ефект ќе има дехидратот ... исто и пивски квасец (таблети) е одличен за крзното.
Јајцето не е штетно, јас на мојата Доберманка и давам 2 пати неделно по 1 варено јајце :)
Ve molam za sovet ....koja e najdobrata hrana za kucina Cane Corso.Mozebi ima nekade na forumov ama jas ne mozev da najdam :(.Sakam malku da se zdebeli..site mi vikaat deka e slabo kuceto..mozebi i e o_O.Go hranam so suva hrana ,so koski pileski,teleski(od kasapnica :vozbud:) gigeri i ...E sega kazete sovet koja hrana da ja upotrebuvam(mislam na kuceska suva hrana) koja e najdobra...ili nekoi vitamini,slusam za nekoi kapki....Blagodaramm:cuc:

За пилешките коски веќе ти кажаа, веднаш исфрли ги од исхраната, не си свесна какви фатални последици може да има од пилешки коски.

Непостои најдобра храна како бренд, бидејќи секој бренд различно делува кај секое куче ... ќе пробаш повеќе дехидрати и ќе си видиш од кој имаш најдобар ефект и тој ќе си го користиш.

Летниот период не е период во кој што се става маса на кучето, а башка тоа што твоето Кане Корсо е сеуште младо, па треба многу да внимаваш да не се здебели повеќе од што треба, бидејќи може да ги искриви нозете.

Инаку општо за здебелување на куче, секогаш подобри ефекти дава домашно приготвената храна отколку дехидратите.
Значи ако сакаш да го здебелиш кучето ... тогаш спремај му домашна исхрана ... ориз + пилешко или телешко / јунешко месо и за кус период ќе видиш резултати :)

кој треба да биде соодносот на домашно приготвена храна од тава ориз и мелено телешко/јунешко ? 50-50?

za zal veke ja kupivme...toes od polska mi ja donesoa koga ja vidov :tapp: no sto da pravam 10 kg e dodeka ne ja istrosam ke ja koristam,a potoa ke zemam natural trainer...

Moeto iskustvo so pileski koski e katastrofa.Moeto kuce koe za zal e pocinato,ne jadese nisto osven pilesko duri i gotovata hrana slabo ja jadese.Kupuvavme po kilo krilca gi varev i samo toa jadese,dvapati mu svarivme nekoja amerikanska misirka i za kratko vreme kuceto mi oslepe se podu i stana kako malo prase,bese nekoja mala rasa,bez pedigre ama cudo od kucence se dodeka ne se razbole.
Sto e pricinata neznam dali od pileskoto dali od tie americkite neznam:(

Moeto iskustvo so pileski koski e katastrofa.Moeto kuce koe za zal e pocinato,ne jadese nisto osven pilesko duri i gotovata hrana slabo ja jadese.Kupuvavme po kilo krilca gi varev i samo toa jadese,dvapati mu svarivme nekoja amerikanska misirka i za kratko vreme kuceto mi oslepe se podu i stana kako malo prase,bese nekoja mala rasa,bez pedigre ama cudo od kucence se dodeka ne se razbole.
Sto e pricinata neznam dali od pileskoto dali od tie americkite neznam:(
Па пилешки коски во НИЕДЕН случај не се даваат. И варени да се, кога кучето ги гриза тие се кршат на остри парчиња, кога се голтаат се закачуваат за желудникот или цревата и буквално како со жилет ги оштетуваат. Штета што сте морале на овој начин да дознаете.

Дехидрирано свинско?
Колку што јас знам кучињата несмеат да јадат свинско, ајде да замолиме некој поискусен да напише повеќе инфо и мислење за хранава.

Инаку мене многу повеќе ми треба оваа храна и ако може некој да каже мислење бидејки сакам да ја променам храната која досега ја користев.

https://www.facebook.com/photo.php?...232.1073741828.447681528652071&type=1&theater

Дехидрирано свинско?
Колку што јас знам кучињата несмеат да јадат свинско, ајде да замолиме некој поискусен да напише повеќе инфо и мислење за хранава.

Инаку мене многу повеќе ми треба оваа храна и ако може некој да каже мислење бидејки сакам да ја променам храната која досега ја користев.

https://www.facebook.com/photo.php?...232.1073741828.447681528652071&type=1&theater
Не преферирам свинско, секогаш говедско и пилешко. А Натурал Траинер сум и давала на мојава, нејзе фино и одговараше, не е воопшто лоша храната.

Здраво, нов сум тука и сакам да ве прашам, предходно прочитав за некои храни "Brit Care" и "Holistic" нешто, па ме интересира, каде можат да се набават истите и колку чинат за 1kg ?

Ај некој нека каже нешто повеќе што знае за хранава, дали е добра ?
1) Miglior Cane
2) Miglior Cane
Супер изгледаат на сликиве, ама ако се вратиш назад по страните ќе прочиташ колку се квалитетни.
Подобро да го држиш гладно него да го раниш со нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom