Хомосексуални бракови во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.
Л

Лигеја

Гостин
Да вистински ја почитувам Библијата и зар лага е дека хомосексуалците тоа што го прават е во ред?
Па и не е баш добар процентот на луѓе во државава што ги сакаат гејовите.
Велиш дека хетеросексуалците ги поддржуваат хомосексуалците.... тие не ги поддржуваат, тоа е една голема лага... ако хетеросексуалците мислеа дека тоа е нормално и они ќе беа хомосексуалци, но не, тие само глумат една добра демократија ;)
Види има голема разлика од ''почитување'' на христијанските правила и записи до ''живеење'' според Библијата.Денес многу ретко,скоро пред истребување се оние ''правите или вистински'' православни христијани во нашата држава кои беспрекорно би се оддале и придржувале на сите библиски правила за да без совест фрлаат со камења по сите грешници.Истото е и тука.Ние зборуваме за почит и за почитување на нечиј начин на живот а не за превземање на истиот доколку не се совпаѓа со нашите критериуми така да воопшто не ми е јасно каква штета и неправда е нанесена лично на твојот живот или пак еве начин на живот.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Епа шо не глумиш и ти?
Зошто јас не глумам, слободно си кажувам дека сум против хомосексуалците.
Види има голема разлика од ''почитување'' на христијанските правила и записи до ''живеење'' според Библијата.Денес многу ретко,скоро пред истребување се оние ''правите или вистински'' православни христијани во нашата држава кои беспрекорно би се оддале и придржувале на сите библиски правила за да без совест фрлаат со камења по сите грешници.Истото е и тука.Ние зборуваме за почит и за почитување на нечиј начин на живот а не за превземање на истиот доколку не се совпаѓа со нашите критериуми така да воопшто не ми е јасно каква штета и неправда е нанесена лично на твојот живот или пак еве начин на живот.
Го срамат машкиот род.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Зошто јас не глумам, слободно си кажувам дека сум против хомосексуалците.

Го срамат машкиот род.

И што правиш ти во врска со тоа, што си против? Преземаш некои мерки, да им укажеш и на другите, дека треба да се против нив?

Зашто тебе те срамат?
Тоа што некој е геј, тебе те прави помалку маж?

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Не велам дека хетеросексуалците се хомосексуалци ( читај убаво).
Па тој мал милион ако неќат да се, зошто се? Нека си бараат девојка и ќе сватат зошто е убав животот и зошто тоа е правилно.

Не де сите хетеросексуалци, таман работа. Ти мислиш дека се хомо сите хетеросексуалци КОИ сметаат дека хомосексуалноста е нормална сексуална ориентација.
Ти мислиш дека туку така се менува сексуална ориентација? Ќе најде женска и ќе му помине?

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
И што правиш ти во врска со тоа, што си против? Преземаш некои мерки, да им укажеш и на другите, дека треба да се против нив?

Зашто тебе те срамат?
Тоа што некој е геј, тебе те прави помалку маж?
Зошто мажот со жена оди, а тие се маж со маж што е срам за машкиот род.

Не де сите хетеросексуалци, таман работа. Ти мислиш дека се хомо сите хетеросексуалци КОИ сметаат дека хомосексуалноста е нормална сексуална ориентација.
Ти мислиш дека туку така се менува сексуална ориентација? Ќе најде женска и ќе му помине?
Колку толку ќе помогне, бар ќе има еден нормален живот со жена, ќе ја засака и ќе се вљуби во неа.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Зошто мажот со жена оди, а тие се маж со маж што е срам за машкиот род.

Колку толку ќе помогне, бар ќе има еден нормален живот со жена, ќе ја засака и ќе се вљуби во неа.

Ти со жени одиш ли?

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Дали ти можеш да се заљубиш во личност која сексуално воопшто не те привлекува?

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Да вистински ја почитувам Библијата и зар лага е дека хомосексуалците тоа што го прават е во ред?
Па и не е баш добар процентот на луѓе во државава што ги сакаат гејовите.
Велиш дека хетеросексуалците ги поддржуваат хомосексуалците.... тие не ги поддржуваат, тоа е една голема лага... ако хетеросексуалците мислеа дека тоа е нормално и они ќе беа хомосексуалци, но не, тие само глумат една добра демократија ;)
Тоа не е точно, во Библијата се вели
Не ќе крадеш!
што ти го направи и за тоа имаме доказ на форумов и тоа за баналност, дрпна туѓи слики и ги постираше во темата за готвење чисто за да добиеш повеќе поени, што е суетност, што воедно според Библијата исто така претставува грев.
Ти си типичен пример за хипокризијата што владее меѓу омладината.
Баш ме интересира, некој ден (веројатно не наскоро, ама ај) кога ќе си фатиш девојка, ќе чекаш до брак за да имаш секс со неа? Пошто нели нешто Библија, не грешиме, ова-она....
Исто така ме интересира како и зошто си земаш за право да зборуваш во име на мнозинството? Како тоа ти го испита јавното мнение и дојде до заклучок дека луѓето глумат демократија?

Peterson15

A TryHard
Член од
20 мај 2012
Мислења
169
Поени од реакции
188
SpongeBob, не туку попувај кој ги прифаќа хомосексуалците. Имам мушки колеги шо се хетеро и колку они си зборат за женки, толку и ја сум "цензуриран" да си зборам за мои авантури со мушки (или у мој случај, врска).
Еден од нив дури и ми помогна со пракса да се снајдам, на фино местенце.

Ако тоа се спаѓа под глумење демократија, нека продолжат да глумат такви демократи. Интересно до кај глумата им иде ;)

Ти не се срамиш од хомосексуалци, мислам да никој не се срами од хомосексуалци, него општо се плашиш потсвесно дека се деградира сликата на правиот муж - неандраталец до некаде по изглед, со моќ шо делумно ја ствара преку истиот изглед, погорделивата половина во врската - штитник на жена.

И сеа тука се хомосексуалците шо промовираат еднаквост и се апсолутно против глумење лудило и играње улоги во врска. Страв ви паѓа тоа шо машки почнуваат да се метросексуализираат, да бидат помеки, да бидат до тој степен рамноправни шо вас ви е чудно да у врска двајца може да се понашаат неутрелизирано еден спрема друг и никој да нема надмоќ. Потоа ви се гади од помислата дека се мењава и сликата дека и машкото треба да биде посредено, можда делумно и поженствено (и ова некој го сфаќаат како навреда?! Од женственоста треба да се срамиме? Не ли е тоа навреда уствари кон женскиот пол и деградирање дека они претставуваат нешо шо никој не би сакал да биде, сем ако не се роди ко такво? Дали на ист начин се третираат женските шо малу се носат поспортски и не облакаат сукња и штикли?), поради шо ќе се смени, или според вас расипе сликата како треба да изглеа едно машко.

И после некој абдал ќе промовира живеење у различности. Ми се чини дека мнозинството сака луѓето од секој вид да се прототипи, продукти по серија и све лево и десно се прогласува за абнормално. Среќа светот почна да сфаќа дека да се биде различен на било кој начин не е по дифолт лоша ствар ;)

Член од
30 март 2010
Мислења
88
Поени од реакции
212
Почитувам хомосексуалци, поддржувам хомосексуални бракови, од причина што секој добил живот на планетава и истиот има право да го живее како сака.
Е сега, не е во ред да се расфрлаш со својата хомосексуалност, да си бараш беља намерно, да креваш протести без причина и уште ред други работи.
Посвојувањето на деца од страна на хомосексуалците е многу чувствителна тема.
Можеби тие ќе му пружат достоен живот на детето, со многу љубов, но проблемите настануваат во околината.
Шегите од страна на другите деца, исмејувањето, одбегнувањето и така натаму можат многу да влијаат на психата на едно дете, до таа точка да ги замрази родителите, или пак да стане некој психопат.

K

Kacar

Гостин
Јас ги подржувам хомосексуалците :) Не само нив,туку целокупната LGBT популација.Сметам дека ако тие се прифатат во општеството,ќе биде многу по убав животот,луѓето ќе почнат да прифаќаат различности и промени,а не ако навлезе нешто ново во составот да почнат веднаш војни и немири и бунтови и се тоа.И прочитав од некој член наназад како ја прочепкав темата,дека религијата е таа што ги сепарира луѓето.Јас исто така се согласувам со тоа.Оти љубовта е една,не е битно каде меѓу кој и на кој начин.Сакајте се и живејте го животот,иако тоа во рамките на православниот народ,не е лесно :) Поздрав

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom