Студентски домови

• Креатор на темата Креатор на темата *OSS*
  • Време на започнување Време на започнување
за колку време дават семејно матриално од ујп ај ако сакте одговоретеми побрзо :(

за колку време дават семејно матриално од ујп ај ако сакте одговоретеми побрзо :(

ja го извадив за 15 минути, ако си се таму вработените и се расположени да работат (што може и да не е случај), нема задржување

dobro e ako e za eden den da ne e za poveke posto ako ne mi go izvadat utre ke zavrsi prijavuvajneto ako mi reca ponedelnik da si go zemam :(

Дечки а кај просечен успех од диплома што треба да внесиме? Во дипломата немам некоја конкретна броја, некои ми велат да ги соберам сите 5 оценки и да делам со 5 така е ?

И на документите за упис на факултет ти бараа просечен успех и таму сигурно го напиша просечниот успех од оценките од четирите години. Епа тоа.
Другите ти се оценки од матура.

И на документите за упис на факултет ти бараа просечен успех и таму сигурно го напиша просечниот успех од оценките од четирите години. Епа тоа.
Другите ти се оценки од матура.

Ама нагласено е дека се бара просечен успех ОД ДИПЛОМА. Тоа ги буни луѓето. А нормално е дека е пологично дека треба од 4те години.

Ама нагласено е дека се бара просечен успех ОД ДИПЛОМА. Тоа ги буни луѓето. А нормално е дека е пологично дека треба од 4те години.

Се извинувам, моја грешка. Не од четирите години.
Во дипломата си има оценки по секој изучен предмет. Од тие оценки се пресметува просечен успех.
А оценките од матурата си се оценки од матура.

Се извинувам, моја грешка. Не од четирите години.
Во дипломата си има оценки по секој изучен предмет. Од тие оценки се пресметува просечен успех.
А оценките од матурата си се оценки од матура.

Во дипломата има вкупно 5-7 оценки. 2 од екстерно, 2-4 од интерно тестирање и една од проектна задача.

Во дипломата има вкупно 5-7 оценки. 2 од екстерно, 2-4 од интерно тестирање и една од проектна задача.

Во дипломата ги има оценките на сите изучени предмети во средно. Оценката во диплома од секој предмет се зема од последната година кога е изучуван.
На пример историја од трета, а македонски од четврта итн.

Аман не ме терај да сликам и да ти пратам :) Пред мене ја имам дипломата пошто аплицирам моментално електронски. Ги има само предметите од матура.

ЕДИТ: За сестра ми аплицирам, пред да реагираш дека не сум прва година :)

Аман не ме терај да сликам и да ти пратам :) Пред мене ја имам дипломата пошто аплицирам моментално електронски. Ги има само предметите од матура.

ЕДИТ: За сестра ми аплицирам, пред да реагираш дека не сум прва година :)

Не знам што диплома и дале на сестрати.
Мојата е пред мене и во неа ги има оценките на сите изучени предмети од последната година на предметот, плус оценките од државната матура.

Просечниот успех се бара од тие оценки.
Аманте луѓе, и резултати од факултет имате прелиминарни и таму има успех од средно плус успех од матура.

Не знам што диплома и дале на сестрати.
Мојата е пред мене и во неа ги има оценките на сите изучени предмети од последната година на предметот, плус оценките од државната матура.

Просечниот успех се бара од тие оценки.
Аманте луѓе, и резултати од факултет имате прелиминарни и таму има успех од средно плус успех од матура.
ти си од постарите генерации, во право е не сум џинџер, во новиве дипломи само оцена од матура има. Јас сум генерација 2006/2010 и имав само од матура оцени.

ти си од постарите генерации, во право е не сум џинџер, во новиве дипломи само оцена од матура има. Јас сум генерација 2006/2010 и имав само од матура оцени.

Да да, готово разјаснивме :)
Јас бев прва генерација со државната, ама ете другата година се променило :)

Во право сум, во право сум, во право сум :vozbud:
Ете ти Алек, да не ми се праиш фаца. Не сум ти ја крива што си стар :icon_mrgr:

Значи, сега што заклучивме, само просекот од диплома го пишуваме?

Не сум толку стар :pos:

Ако се бара во пријавата од диплома, тогаш од диплома ќе си напишете. Ако извадат проблем, ќе се побуните дека сет се воделе спрема бараното во електронската пријава :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom