Села: „Струшките вечери на поезијата“ и на албански јазик, или нема да ги има

• Креатор на темата Креатор на темата G e G o
  • Време на започнување Време на започнување
Беда....

Некогаш да се замешаа во манџата, да видеа кој од нив што може да стори за фестивалот за дочекот на гостите, или општината или учените луѓе да излезеа со некој креативен план. Да соработуваа со министерството за култура. Да беа општо корисни за фестивалот.
Се научиле како деца со услови ако ова не биде она ќе биде или на крај ќе плачам како бебе ако ништо не биде.
Лошото лесно се постигнува и причини се наоѓаат, тешко е да постигниш нешто добро
--- надополнето: 22 август 2013 во 17:42 ---
И така скоро никој не ги слуша поетите шо брблат. Повеќето идат тамо за да ги сликат. Или грешка сум?

Јас го слушав еднаш еден за четката за заби кажвеше нешто....:tapp:

Ај на сите јазици да ги преведуваат, секако се преведува на англиски и македонски плус мајчиниот на кој се чита.

Нека им дадат на МТВ 2 синхронизирање на албански

Не дека ако напишам нешто дека ќе променам, ама мое лично мислење дека тие истите што го ваде и палеа знамето немаат никакво почитување кон манифестацијата и само грекаат без потреба. Смешна е помислата кога Албанец ќе спомне за почитување на законите, кога самите се против оваа држава и нејзините закони.
puno Искрено, мака ми е да на секоја тема само да бараш правда и да се бориш како Албанците се онеправдани во оваа држава кога секое мислење ти е фалично и без врска. Ако се водиме од демократските начела освоени од ОНН и други светски институции вие како малцинство имате 1000000000000000000000 % повеќе од тоа.
СеЉо е само обично говедо кое само знае да се заканува со сепаратизам и националиaм, нека продолжи слободно. Стружани, ако не сега еден ден ќе вратат за се.
Како што кажа еден пратеник во Сообрание припадник на Турската заедница во Македонија: "Или освестете се или вратете си се од таму каде што се симнавте, од планините..."

Подолг период сограѓаните се немаа бунтивано за ништо и јас бев крајно вознемирен околу тоа. Чувствував внатрешен немир кој не ми даваше да јадам, пијам, спијам... едноставно неможев да се помирам со таа ситуација, меѓутоа после ова се си дојде на свое место и светот повторно има смисла. Сега можам спокојно да си го продолжам животот, знаејќи дека сограѓаните се борат за своите права кои ние, тираните, неправедно им ги одземаме. Да живее ЕУ, НАТО, ЈуЕсЕј и сите останати доброчинители кои безрезервно ни го покажаа во 2001 патот на демократијата и живеењето во мир, етничка еднаквост, разбирање, почитување, соживот...

Не тепајте време на форумов, запишете си курс по адсфадаф јазик, со време. Убрзан-напредно ниво ќе биде таман.
--- надополнето: 22 август 2013 во 18:19 ---

Исклучително паметна и ителигентна личност, далеку од простак. Сериозен сум.

Овој Села дека работи за градот работи,работлив човек е ама дека претерува со национализмот претерува, законот за употреба на јазиците погрешно се толкува од страна на албанските партии,како прво, законот важи за самите албанци што работат и што живеат во тие градови каде што се над 20%,но не и за другите етникуми или за некои други организации!! Албанскиот јазик е само за албанците,а тие имаат право на тоа, незнам дали ме сфаќате?? Посебно албанските членови што се на форумот,изгледа треба да се одржува јавни дебати за законот за употреба на јазиците за да се сфати дека албанскиот јазик е наменето само за албанците,а не и за другите..:facepalm:

dzaferi.jpg
ххггѕгххквццџ бббббббдгцзсцттттѕѕииииииииххсхгсхсхбвб струге ффггулујхјхгффгвххб струге ењељдзсхсдхсдфгфггггхккл

... На запад ништо ново ...
Уште една тема за меѓу-етничко препукување која ќе отиде во канта за пар саати ... безвредно е да се пишува воопшто на вакви теми ... ај чао ... :icon_lol:

... На запад ништо ново ...
Уште една тема за меѓу-етничко препукување која ќе отиде во канта за пар саати ... безвредно е да се пишува воопшто на вакви теми ... ај чао ... :icon_lol:

Вака ги игнориравме и пред 15 години и ни се осакати Западниот дел на државата, сами сме криви за се и сешто,ево не гледаш дури ни на форуми не смееме да дебатираме..:facepalm:

Овој Села дека работи за градот работи,работлив човек е ама дека претерува со национализмот претерува, законот за употреба на јазиците погрешно се толкува од страна на албанските партии,како прво, законот важи за самите албанци што работат и што живеат во тие градови каде што се над 20%,но не и за другите етникуми или за некои други организации!! Албанскиот јазик е само за албанците,а тие имаат право на тоа, незнам дали ме сфаќате?? Посебно албанските членови што се на форумот,изгледа треба да се одржува јавни дебати за законот за употреба на јазиците за да се сфати дека албанскиот јазик е наменето само за албанците,а не и за другите..:facepalm:

А бе не ме интересира дали ќе биде на албански или на швабски, тоа не ми го менува животот вооптшо, камоли да ми го подобрува.......
Но да претпоставиме дека ме интересира....
И да претпоставиме дека законски Сеља може да воведе и албанскиот, дали вам ќе ви пречи тогаш???

Мое мислење е дека треба дебата за тоа зошто вам ви пречи албанскиот, а не затоа што некој бара албанскиот да се употребува во некоја манифестација....
--- надополнето: 22 август 2013 во 18:57 ---
Вака ги игнориравме и пред 15 години и ни се осакати Западниот дел на државата, сами сме криви за се и сешто,ево не гледаш дури ни на форуми не смееме да дебатираме..:facepalm:

Немате капацитет за дебатирање, затоа што автоматски се подигнувате на повисоко ниво, и глумите демек немаме со кого да дебатираме, и веднаш почнувате да навредувате ниско по секаква основа, затоа се затвараат теми...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom