Еднаквост за сите прекршители на кодексот на однесување, децата и нивните родители не се исклучок

• Креатор на темата Креатор на темата PurplePuma
  • Време на започнување Време на започнување
Секако си во право, и воспитувањето секако е работа што бара континуитет. Поентата и беше дека да се нагласи важноста на доброто воспитание, но и фактот дека многу поизгледно е добро воспитаното детенце да израсне во добро воспитан тинејџер, одоколку од невоспитано дете.

Дури и да не се случи така од било кои причини, барем околината не трпела додека бил мал. И тоа е нешто... ;)
--- надополнето: 19 август 2013 во 16:46 ---

Јас па велам ваквите Трпевци и Трпејци како тебе, да волонтираат на посебно место во секој ресторан (или што и да е локалот), каде ќе ги анимираат дечињата со тоа што ќе бидат поливани со врели кафиња, други пијалоци (воглавно ладни, заради баланс), торти со многу бел шлаг, и слични други реквизити.

Верувам дека сте извежбани на вакви жртвувања од сопствените деца, но таа неограничена љубов треба да се подели со сите деца. Уште сега можам да ги видам и слушнам воодушевените радосни цивкања на дечињата. Ах, какви радосни и среќни моменти...

Запаметете дека ние другите ја цениме вашата жртва, главата горе и примете го „играњето„ со слатките дечиња со насмевка!! (y)
А јас па велам таквите исфрустрирани, огорчени мали човечиња како тебе кои до 12 се мразат себе а после 12 сите други, подобро е и да немаат дечиња...
Зашто децата се деца, не се ни војници, и роботи...
За едно ќе се сложиме, некои луѓе едноставно го немаат генот за да бидат родители...штета што спаѓаш во нив...
А којзнае, ако некогаш и се одлучиш за тоа, баш би сакала од некоја страна како ќе биде воспитано твоето дете.

А јас па велам таквите исфрустрирани, огорчени мали човечиња како тебе кои до 12 се мразат себе а после 12 сите други, подобро е и да немаат дечиња...
За едно ќе се сложиме, некои луѓе едноставно го немаат генот за да бидат родители...штета што спаѓаш во нив...
А којзнае, ако некогаш и се одлучиш за тоа, баш би сакала од некоја страна како ќе биде воспитано твоето дете.

Имаш деца?

Остај ги.

Којзнае каква траума доживеале со тие мали ништожници.

Еј да ти истурат кафе врз блузата, или пак да ти помине некое дете покрај маса, или не дај боже да претрча.

Страшни трауми се тоа. Цел живот ќе ги следат.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Остај ги.

Којзнае каква траума доживеале со тие мали ништожници.

Еј да ти истурат кафе врз блузата, или пак да ти помине некое дете покрај маса, или не дај боже да претрча.

Страшни трауми се тоа. Цел живот ќе ги следат.
Сигурно не се доени.
Да, да, тоа се трауми и тоа страшни. Мало дете да ти истури кафе на блузата од 3000 денари и да ти ја измачка косата - не можам да замислам поголема катастрофа од тоа.

Сигурно не се доени.
Да, да, тоа се трауми и тоа страшни. Мало дете да ти истури кафе на блузата од 3000 денари и да ти ја измачка косата - не можам да замислам поголема катастрофа од тоа.

Има и поголема, да ти протрча некое покрај маса, или не дај боже викне или заплаче.

А зошто е тоа важно?
Демек тие што имаат деца не им смета детската галама и палавост, а оние што немаат им смета?
Овде се работи за ставови, а не е темата дали сте родители или не.

Каква е оваа омраза, а изгледаше дека во тебе има толку многу љубов. :)

Јас дадов само конструктивен предлог. Сама нагласи дека е сосема ОК да те малтертираат деца (и полеваат со врело кафе)... тогаш зошто својот став не го пренесеш во дела. Сите ќе бидеме задоволни, посебно дечињата.
Ајде јас ја купувам најголемата торта! ;)

А зошто е тоа важно?
Демек тие што имаат деца не им смета детската галама и палавост, а оние што немаат им смета?
Овде се работи за ставови, а не е темата дали сте родители или не.

Ставови... А дела?

Ставови... А дела?
Сакаш дела на форумов??
--- надополнето: 19 август 2013 во 17:22 ---
Каква е оваа омраза, а изгледаше дека во тебе има толку многу љубов. :)

Јас дадов само конструктивен предлог. Сама нагласи дека е сосема ОК да те малтертираат деца (и полеваат со врело кафе)... тогаш зошто својот став не го пренесеш во дела. Сите ќе бидеме задоволни, посебно дечињата.
Ајде јас ја купувам најголемата торта! ;)

Еј, фала што ме просветли дека имам толку многу љубов да дадам...
Морам да тркнам до најблиската игротека да си поиграм со дечињата и да се забавуваме.
Сигурно нема да ви сметаме? :)

Ј
Во мојот случај имав потреба да се избањам, косата ми беше залепена.

И како жити се ќе ми ја платеше гардеробата, ако на пример носев маица од 3000 денари? Немој, те молам :D

Имаш некоја слика од бањањето?

И да си купиш еден фискален печатар од оние малите, секогаш в чанта, ете ќе ти истури некој кафе, ќе те испрска некоја кола, ќе ти се покака некоја птица на гла, ќе ти го опни некој - и одма фино лепо - изволте фискална!

Затоа и прашав дали имаш или немаш деца. Да добиев одговор, ќе следуваше дискусија.
А мојот одговор ти е битен за дискусија?
Ајде да речеме дека имам.
Што менува тоа?

Што менува тоа?

Идејата е дека тие што имаат (разгалени) деца, се многу потолерантни на... малтретирања од (разгалени) деца?

А мојот одговор ти е битен за дискусија?
Што менува тоа?

Менува. Затоа што сите сме потолерантни кога ги немаме дома да ни врескаат по цел ден(зборуваме за невоспитани деца, затоа е и темава).
Да дремнам некој саат, ќе ти одговорам поопширно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom