Температура на лаптоп

• Креатор на темата Креатор на темата Usher$
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
Ваква тема стрикно за температура нема, затоа сакам да започнам и да прашам до која температура ви се движи процесорот , графичката , хард дискот при општа работа и при игри ...

Кај мене на дестоп 45C Процесор, Графичка 35-40, Хард 35 на дестоп

Процесор - 60с, Графичка - 62с, Хард-диск - 49с.
4 Години не е форматиран хардот, имам слободно место на ц- 800мб, а на д- 1.5 гб.
Фуче жешко од страна ама малиов не се дава работи како коњ. :D Алал да е секој денар што сум го дал за MSI. :)

Ваква тема стрикно за температура нема, затоа сакам да започнам и да прашам до која температура ви се движи процесорот , графичката , хард дискот при општа работа и при игри ...

Кај мене на дестоп 45C Процесор, Графичка 35-40, Хард 35 на дестоп
и кај мене се тука некаде, не повеќе од 55 степени
Каде се гледа ова ?
симни си го ова програмче

JFtiauH.png

Да мерев пред неколку часа... немаше да ме изненадат и 100c да видев :(

Никогаш не е чистен , не знам ни дали може да се отвори овој лап топ, не сум чепнал досега .
ау темава за лаптоп била :pos:

моја грешка. Па види на сервис однеси го :)

Слободно отвори го лаптопот, купи 1 четка од 2цм (20-30 денари), и правосмукалката во рака, извади го вентилаторот, отвори го и неговото куќиште, исчисти се со четката воедно вшмукувајќи ја прашината со правосмукалката. Фокус највеќе на решетката од ладилникот, овде се лепи прашина највеќе, не е чудо да изгледа како филтер да има :D да знаеш - нема никакв филтер овде, решетката мора да е чиста и провидна. Затвори го вентилаторот, врати го на место (2 завртки обично) и не заборавај да го приклучиш кабелот на матичната (нема да згрешиш, влегува само на 1 страна). Затвори го лаптопот и уживај.
Еве ги температурите кај мене сега со вклучен CoolerMaster NotePal X1 Notebook Cooler Stand. Без него немам никаква шанса да пуштам игра, рамот ми прегрева и ми мава BSOD.
temp.png

Јас не играм ништо:unsure:
Чаре?

чаре купи си кулер пад за под лаптоп гледај да биде од кулер мастер и коа ќе купуваш однеси си го лаптопот за да си го одбереш кулерот во однос на тоа каде ти се отворите на лаптопот... ке ти смели некој степен
--- надополнето: 17 август 2013 во 20:15 ---
Слободно отвори го лаптопот, купи 1 четка од 2цм (20-30 денари), и правосмукалката во рака, извади го вентилаторот, отвори го и неговото куќиште, исчисти се со четката воедно вшмукувајќи ја прашината со правосмукалката. Фокус највеќе на решетката од ладилникот, овде се лепи прашина највеќе, не е чудо да изгледа како филтер да има :D да знаеш - нема никакв филтер овде, решетката мора да е чиста и провидна. Затвори nd. Без него немам никаква шанса да пуштам игра, рамот ми прегрева и ми мава BSOD.
Прегледај го приврзокот 70234

Имам користено coolermaste x slim, lapair, notepal x1, ја ладат само пластиката и смаливаат околу 3,4 степени... шо не ти мењава ништо во играње па ни на дестоп, до некаде би рекол дека кулериве се лажи пари....
--- надополнето: 17 август 2013 во 20:16 ---
чаре купи си кулер пад за под лаптоп гледај да биде од кулер мастер и коа ќе купуваш однеси си го лаптопот за да си го одбереш кулерот во однос на тоа каде ти се отворите на лаптопот... ке ти смели некој степен
--- надополнето: 17 август 2013 во 20:15 ---

Имам користено coolermaste x slim, lapair, notepal x1, ја ладат само пластиката и смаливаат околу 3,4 степени... шо не ти мењава ништо во играње па ни на дестоп, до некаде би рекол дека кулериве се лажи пари....

и тоа 3,4 степени MAX... ако е жешто во просторијата каде ти е лаптопот нема да сетиш промена, само како што кажав пластиката нема да ти биде жешка

Back
На врв Bottom