Хептаграм XI не станува збор за телемата како учење, туку како што напомена и
kooperativa, на една друга тема, за непримерниот обид да ги ставите вашите сознанија од телемата на врвот на овие философски дискусии, и уште повеќе, за мене фрапантно, насилнички обид да се заштит по секоја цена сопственото учење.
Побогу човече, дискутирате тука со луѓе кои се многу веројатно интелектуално над вас во еден куп животни области, а не со лоботомирани персони. Соземете се малку.
Бидејќи форумов религија наметна еден вид игра, во која човек е принуден да се декларира како припадник на некоја од групациите, религиски, редови или атеист, јас избрав да сум член на Хриситјанството на форумов.
Не се сеќавам дека не сум бил критички настроен и кон мојата определба кога било тоа потребно.
И затоа од персони разумни, интелектуалци, се очекува истото и за нивната групација. Но, тоа не се добива од ваша страна.
Вас ве стави во бесознание извадок од весник, кој опишува некакви оргии на гробишта.
Некои други во бесознание ги става карикатура на нивниот пророк.
Исти ли сте со нив Хептаграм? Не верувам.
Ако во дискусија за вашето учење и ред, однапред влегувате со размисли дека за се имате одговор во телемата, и дека тоа е секојпат вистина, тогаш не сте ништо поразлични од религиски фанатици.
--- надополнето: 14 август 2013 во 21:53 ---
Два пати си пратил едно исто - ме збуни кога видов толку пишување
По секоја цена јас заштитувам нешто што го знам подобро од другиот кој што запнал да коментира онака, бидејќи му текнало во главата да коментира (во случајот Телема и Редот), не мисли воопшто да се заморува со тоа јас што го зборувам - ами ми се нафрла бидејќи не му чинело како сум пишувал тука (многу насилно, многу).
Тука може да има и доктори на науки - ништо не го прави тоа посебно човекот, нели. Посебно не на форум. Човекот не е својата интелектуална работа! Така да, кога се зборува за Телема, ќе греете столчето и ќе научите многу работи пред да дриблате топки тука. Исто како што треба јас да научам нешто ако сакам да се заморувам и критикувам нечија интелектуална работа.
Интелектуалци бре биле тука... браво!
Гледам, се интелектуалци на нивоу, со дипломите и магистратурите до монитор и загреани прсти.
Лично мене извадокот од весник, твоето коментирање, на други луѓе кои никогаш не ги интересирало нешто од ова - го гледам само како причина да пишувам на форумов што сакам да кажам за Телемата и езотерија. Овде ќе поминат за 2 години и други луѓе, ќе прочитаат. Она што е напишано како одговор за вас, наменето е и за идните читатели што ќе ги заинтересира телемата, не сте вие ништо посебно
Ништо друго... ми праќа некој вест како Телемата е секс-оргии, одлично - причина да пишувам книги тука за тоа и да си ја терам мојата замисла - да зборувам за Телема како ми е волја
Кроули е мртовец кој што го заврши своето колку што умееше, не градиме ние култ кон човекот. Поеќе вие го споменувате Кроули отколку јас
Тој направил се што мислел дека треба да направи - и истото го зборувал и за другите: не барајте мајстори, не барајте некој друг да ви кажува што да правите - пронајдете ја вашата суштина и марш на работа. Прави што ти е волја и ти и само ти ќе бидеш кривиот за својот пад или успех - никој друг!
За се има Телемата одговор (сеуште ми е чудно како ли го гледате Законот на Телема? Религија, философија... кој знае! По прашањата и муабетите сеуште не е расчистено тоа, а нема ни да биде, можеби и не треба и вака е ок!).
Само што одговорите им се допаѓаат на едни, на други не. А ние не убедуваме некој за да насилно му бидат одговорите ок. Ние што велиме? Пробај, види, ако чини арно, ако не чини овој принцип - терај даље
Природата не е праведна - ама е точна! Тоа е тоа.
--- надополнето: 14 август 2013 во 23:16 ---
Нешто повеќе да обелодениш тука, околу сугестивната природа, и зошто тие книги ви се наметнати како обврска.
Хмм.. Дали ти лично ја сметаш класата Д како неопходна, и зошто?
Не се наметнува ништо...
Постојат ритуали и пракси кои се примамливи за едни, други ритуали и праски за други иницијанти. Секој бира што му лежи на срце
Може и воопшто да не се заморува... што, пракси, ритуали, философии, науки, боречки вештини... абе ајде!
И си дремат Минервали цел живот - но, тоа е нивната волја!