League of Legends

Да бе брат, нова сезона нов рејтинг, 10 партии во пред сезоната или 10 партии од кога веќе ќе е почната сезоната(а тоа како те рангиаат појма неам).

Иначе не гледај КДА ратио, другарче иам во дајмон 4ка со негативен далеку полош од мојот КДА(поточно само КД) а средина му е главна позиција...така да кда немат врска со ранкот .

А кога почиња нова сезона пак ќе сум нерангиран така? И ќе играм 10 меча за да ме стави во дивизија? Или тие што биле силвер пак ќе се силвер, и тие што се бронзе пак ќе се бронзе. Пошто нема шанси да излезам од Бронзе, имам добро КДА ратио и све, ама џабе кога губам, никако неможам да го поминам Бронзе и да влезам у силвер.
Ке играш Placement мечеви ама ако завршиш бронза оваа сезона, следната сезона и да ги изиграш 10/0 плејсмент мечевите најмногу што ке добиеш ке биде силвер 3/4..
Така да зависи како ке ја завршиш предходната сезона за плејсмент во новата. Јас сезона два завршив дајмонд и на плејсмент мечевите во сезона 3 направив скор 6/4 и ме стави директно во платина.

Па по мене КДА ратио ти покажува каков играч си, дали фидаш, дали си корисен за тим и дали знаеш да бидеш кери, сум читал доста дискусии на оваа тема, и затоа овој систем е тапа пошто мечмејкинг не знам на кој принцип функционира, ама се ме става со ретарди, секогаш сум први пикови ама со тапа играчи, така да џабе што играм омилена позиција кога неможам да сум кери на нубови кои не знаат што значи да се движиш у група и да имаш визион на мапа.

Па по мене КДА ратио ти покажува каков играч си, дали фидаш, дали си корисен за тим и дали знаеш да бидеш кери, сум читал доста дискусии на оваа тема, и затоа овој систем е тапа пошто мечмејкинг не знам на кој принцип функционира, ама се ме става со ретарди, секогаш сум први пикови ама со тапа играчи, така да џабе што играм омилена позиција кога неможам да сум кери на нубови кои не знаат што значи да се движиш у група и да имаш визион на мапа.

Според мене нема врска КДА со тоа каков играч си, многу зависи која позиција играш, еве на пример играм супорт и му помагам на адц-то да се нафида и има 3-0 во 10та минута а јас 0/0/3 и да речеме до крај на партијата умирам 2-3 пати, а не земам ниедно убиство дека сум супорт и завршувам 0/2/13, дали ова значи дека сум лош играч иако сум му помогнал на адц-то кое правело кери на партијата?:) Исто е и со џангл, играм на пример Наутилус и немам потреба да земам убиства од генкови и секогаш ги оставам на играчот од лејнот, дека највеќе играм играм џангл а посебно Наутилус, ми се случува многу партии да завршам 0/010 или пак 0/1-2/10 .
Повеќе одговара да видиш колку просечно голд има заработено и според тоа да одредиш каков играч е( и ова зависи од позиција до позиција) отколку да гледаш К/Д/А дека ова ти е исто со бројот на крипови, и со двете целта е да заработиш што повеќе голд, еве на пример имаш адц со 3/0/0 и 100 крипа и имаш адц со 0/3/0 ама со 250 крипа, и што има врска дека првиот има подобар кда кога има помалце голд заработено од вториот. Целта во играта е да заработиш што повеќе голд за да купиш подобри итеми, џабе ти добар скор ако не знаеш да крипаш. :D

Дај бе оставете сите summoner name и сервер да направиме листа на играчи за плескање кастом 5в5 мкд :D

RockMaster - Eu West

Господа, мала дигресија во акаунтов мој, се промовираше во Голд III. А другите карактеристики се исти:
-30ти левел акаунт со 1750 победи на EU Nordic/East
-77 херои (без free week секако)
-12 скина
-11 rune page-ови убаво подредени со рунови за мид, топ, кери итн
До толку никој нема заинтересиран? :/

Некој да се трампа за акаунт на East, а да му дадам акаунт на Вест, 30лвл, без скинови, една рун пејџ.

шо херои имаш
--- надополнето: 5 август 2013 во 23:19 ---
Какво ебавање на системот, кај вас само Насус има лош скор ама со голд е пак пред сите противници освен Ренектон, плус Насус ендгејм е еден од појаките херои, а во тимфајт сте ги тепале дека имате многу подобар ендгејм тим со многу повеќе CC, да имале некој друг супорт место Сорака може ќе напраеле нешто, ама вака џабе...
И браво за скорот, Казикс и Зед се доста јаки ад херои за на мид со кои можеш да носиш партија(y)

http://prntscr.com/1jlcsw секогаш противникот од истиот лејн го згазам, ама почне тим фајт фаза порано (поради тоа шо горната и долната кула ни се срушени) и не измлатат у 20 минути јесте да сум бронз 2 ама греота е да имам 30% winrate со зед :(

Ќе може ли темава да не ја труете со коментари од типот „нубци во тим, све кретени“ и така натаму... Значи прифатете еднаш засекогаш, ВО КОЈА ДИВИЗИЈА СТЕ, скилот ви е за ИСТАТА.
Се во играта се сведува на балансирање. Поентата на Риот е да имаат балансирани херои (Сите можни херои да се поблиску до 50% win rate). Што сакам да кажам? 90% од играчите на форумов имаат win rate од 45%-50%. Едноставно колку и да си слаб, колку и да незнаеш да играш, пак ќе го имаш овој win rate. Ама ако провериш играчи што се во Diamond или Challanger, тие ќе имаат околу 55%-максимум 57% win rate. Значи целата дискусија се овие 5%-6% проценти во партии се оние партии каде што ТИ ТРЕБА ДА ГИ ДОНЕСЕШ ТИМОТ ДО ПОБЕДА (carry).
Да не зборуваме дека шансите во твојот тим да има трол се ПОМАЛИ затоа што самиот ти не си трол (каде што во нивниот тим од 5 играчи има шанси еден да е трол, додека во твојот од 4). А тоа дека само во вашите партии имало нубци, тоа е bronze 4 муабет :D.
Значи било каква математика да се води за играва, крајниот заклучок ке биде овој што го наведов во постов, според мене.

Прост пример, јас без никаков проблем терав до Силвер 2 - Силвер 1. Значи 1 година седев во овие дивизии и никако да се качам. Го викнав братучедот на помош (кој бтв е платинум) и го дигна акаунтот на Голд 5 за неполни 15 дена. Од тогаш, јас престанав да се замарам и ранкед партии играм кежуал како нормал да ми се, без флејм, без try-hard).
Еве и една интересна слика:

Untitled.jpg

Ќе може ли темава да не ја труете со коментари од типот „нубци во тим, све кретени“ и така натаму... Значи прифатете еднаш засекогаш, ВО КОЈА ДИВИЗИЈА СТЕ, скилот ви е за ИСТАТА.
Се во играта се сведува на балансирање. Поентата на Риот е да имаат балансирани херои (Сите можни херои да се поблиску до 50% win rate). Што сакам да кажам? 90% од играчите на форумов имаат win rate од 45%-50%. Едноставно колку и да си слаб, колку и да незнаеш да играш, пак ќе го имаш овој win rate. Ама ако провериш играчи што се во Diamond или Challanger, тие ќе имаат околу 55%-максимум 57% win rate. Значи целата дискусија се овие 5%-6% проценти во партии се оние партии каде што ТИ ТРЕБА ДА ГИ ДОНЕСЕШ ТИМОТ ДО ПОБЕДА (carry).
Да не зборуваме дека шансите во твојот тим да има трол се ПОМАЛИ затоа што самиот ти не си трол (каде што во нивниот тим од 5 играчи има шанси еден да е трол, додека во твојот од 4). А тоа дека само во вашите партии имало нубци, тоа е bronze 4 муабет :D.
Значи било каква математика да се води за играва, крајниот заклучок ке биде овој што го наведов во постов, според мене.

Прост пример, јас без никаков проблем терав до Силвер 2 - Силвер 1. Значи 1 година седев во овие дивизии и никако да се качам. Го викнав братучедот на помош (кој бтв е платинум) и го дигна акаунтот на Голд 5 за неполни 15 дена. Од тогаш, јас престанав да се замарам и ранкед партии играм кежуал како нормал да ми се, без флејм, без try-hard).
Еве и една интересна слика:

Untitled.jpg

мали се шансите да се паднеш со тролове? :D
кажи го тоа на тие играчите со кои играв "Placement Matches" :D
јас земам Еш адц и тој што беше последен го зема рамус, И ја си помислив ок рамус сапорт само фармај и после у тимфајтс ќе биде добро. ама он да ти било рамус бот лејн не-сапорт и така мрзе ме да пишам ама 99% од моите плејсмент мечз беа така ретардирани :(
Пс.: и така сега скапувам у бронз :D за греота сум :P имам изгледа низок ММР па ме става со луѓе исти ко мене, завалиички
ППС. Ако некој е заинтересиран за дуо DarkElf Macedoia
CARRY ME OUT OF BRONZE :(

мали се шансите да се паднеш со тролове? :D
кажи го тоа на тие играчите со кои играв "Placement Matches" :D
јас земам Еш адц и тој што беше последен го зема рамус, И ја си помислив ок рамус сапорт само фармај и после у тимфајтс ќе биде добро. ама он да ти било рамус бот лејн не-сапорт и така мрзе ме да пишам ама 99% од моите плејсмент мечз беа така ретардирани :(
Пс.: и така сега скапувам у бронз :D за греота сум :P имам изгледа низок ММР па ме става со луѓе исти ко мене, завалиички
ППС. Ако некој е заинтересиран за дуо DarkElf Macedoia
CARRY ME OUT OF BRONZE :(

Низок ммр е да те става со луѓе со пониски дивизии од тебе :)
А ако неможеш доле да тепаш адц-то нивно што е бронзе или помалце, тогаш не заслужуваш да качиш, лол, сто пати сме пишале тука :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom