Религиите ќе исчезнат до 2041ва

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Биди си атеист не ти судам,јас само си кажвам мое мисленје,а криминалот го прават поради материјалистички побуди ,нормално.
но убаво кажа атеист, колкав е процентот а криминал помеѓу христијани, муслимани и атеисти? ...... е тука лежи зајакот.
но според твојата логика, сите криминалци се атеисти, додека верниците се цвеќе за мирисање :tapp:
--- надополнето: 10 август 2013 во 21:25 ---
роко, ај посвети 5 мин на твоите постови, па после тоа врати се тука да дискутираме. нели гледаш дека си полно или со контрадикторности, или пишуваш работи кои се без врска. ни факт, ни доказ, ни бутур ни нипт, само збориш на памет. човекот ти стави слика (доказ) а ти што направи? даде изјава дека сите криминалци се атеисти .... алооооооо, се читаш ли? или само онака да изхејташ по секоја цена?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Па и ти си лицемер,глумиш либерал а ги напагаш сите шо имаат поинакво мисленје од тебе.
Секогаш ќе ги напаѓам лажните верници како тебе. Не ти се допаѓаат фактите, твој проблем ама тие се.
На атеистите не им требаат божји закони за да бидат морални, но на верниците им требаат за да бидат неморални... по се изгледа.

Има една анегдота која оди вака
Му се молев на господа да ми подари велосипед. После долго молење откако не ми успеа, украдов велосипед и побарав прошка од господ.
Исподалните се празни нели?

Член од
17 февруари 2013
Мислења
575
Поени од реакции
481
но убаво кажа атеист, колкав е процентот а криминал помеѓу христијани, муслимани и атеисти? ...... е тука лежи зајакот.
но според твојата логика, сите криминалци се атеисти, додека верниците се цвеќе за мирисање :tapp:
А според твојата логика сите верници се криминалци,а атеистите цвеке за мирисанје:cautious::tapp:

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
А според твојата логика сите верници се криминалци,а атеистите цвеке за мирисанје:cautious::tapp:
не, апсолутно НЕ. има криминалци и од едните, и од другите. но ти си тој што не ја прифаќа вистината и вели дека сите криминалци се атеисти. :tapp:

Член од
17 февруари 2013
Мислења
575
Поени од реакции
481
Секогаш ќе ги напаѓам лажните верници како тебе. Не ти се допаѓаат фактите, твој проблем ама тие се.
На атеистите не им требаат божји закони за да бидат морални, но на верниците им требаат за да бидат неморални... по се изгледа.

Му се молев на господа да ми подари велосипед. После долго молење откако не ми успеа, украдов велосипед и побарав прошка од господ.
Исподалните се празни нели?[/quot

Исподалните се празни нели?
Па не ми кажа некој факти ама ај!
--- надополнето: 10 август 2013 во 21:34 ---
не, апсолутно НЕ. има криминалци и од едните, и од другите. но ти си тој што не ја прифаќа вистината и вели дека сите криминалци се атеисти. :tapp:
не не тврдам дека сите атеисти се криминалци ,далеку од тоа ниту пак судам некому секој си има свој избор во животов

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Религиите ќе исчезнат?

Ваква глупост одамна не сум прочитал...

И воздухот ќе го снема , кога ќе ги снема религиите...

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Религиите ќе исчезнат?

Ваква глупост одамна не сум прочитал...

И воздухот ќе го снема , кога ќе ги снема религиите...
како тоа е поврзан воздухот со религиите? и тоа множина (религии) а не еднина. потребни се повеќе религии за да има воздух?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.332
Не плашете се - религии ќе има... Без паника. (y)

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Да, мора да има повеке религии, затоа што има различни сваќања кај различни хемисфери на земјината топка.
Ќе исчезнат кога ќе снема воздух и ќе ги снема лугето...се дотогаш, ке има религии...
Ако има атеисти со низок степен на интелигенција кои мислат дека ке ги снема религиите......тоа се надежи на фантазирање на мозокот.Така им е полесно да дишат свеш ваздух.
прво, не пробувај на суптилен начин да навредуваш, ок?
второ, колку што ги пратам темите по религија, ти беше тој што еднаш изјави дека сите вери ке изумрат и дека твојата (4-от пат) ќе остане единствена религија, како единствена вистинска вера, нели? од кај сега ова менување на ставовите??? хемисфери и сфаќања:confused: а воедно и дека за да има воздух потребни се повеќе вери?!?!? значи дека нема да остане 4-иот пат како вистинска вера?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.332
Во грешка се - не се разбрале.
Секако Високиот Совет на Илуминатите ќе одлучи кога што и со каква војна ќе исчезне!
Лошо се пренесува веста... ама ок, ете ви викам - нема ништо да се смени наредните 131 година :)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.339
Поени од реакции
26.302
Пазарна економија. Исто како што електронските медиуми ги заменија печатените. Кој би чекал на Господ, кога си има други кои знаат, читаат, гледаат, предвидуваат се и за разлика од првиов казнуваат за „неправдите“ веднаш? :D

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
10 сете божји заповеди не се за век и веков?
Исусовите зборови дека ни една јота од законот нема да се поништи не важи?

Бог вели, Исус потврдува, толкувачот негира. Кој е во право?
Кој ги дал Заповедите, а ги дал сам Бог, тогаш Он и може да ги промени, како што е случајот со неделата...Разбираш.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Кој ги дал Заповедите, а ги дал сам Бог, тогаш Он и може да ги промени, како што е случајот со неделата...Разбираш.
Промена??

Дај да видиме каде бог рекол дека повеќе не важи саботата и дека место неа се воспоставува неделата како божји, свет ден

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Промена??

Дај да видиме каде бог рекол дека повеќе не важи саботата и дека место неа се воспоставува неделата како божји, свет ден
Веќе Ти посочив линк на таа тема, не аздисуј...

Kajgana Shop

На врв Bottom