Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
Идете у Албанија да видите што е зеленчук и овошје, нашете у МКД е се тиња направено. Да не глумиме, вкусот кој го имаше нашиот зеленчук у Македонија отиде по тиквите, дали јадеш краставица или тиква исто ти се фаќа.

Албанија оти уште со крави се шетаат браќата има недопрено земјоделие. Дефинитивно досега такви патлиџани, краставици, праски немам во живот јадено.

Овде освен зелка ствари кои немаат блага веза, другото ми е по вкус исто како во Македонија. Како во денешна Македонија не споредувајте производ кој го имавме. Сега е се исто...

Какви сирења има, леле малеееее. :pos: Бегај скриј се, што глупост кажа!
Ima kaškaval i ima feta. Sirenje kako nasevo belo ovcko,kozjo,mesano itn NEMA.
--- надополнето: 8 август 2013 во 16:15 ---
Идете у Албанија да видите што е зеленчук и овошје, нашете у МКД е се тиња направено. Да не глумиме, вкусот кој го имаше нашиот зеленчук у Македонија отиде по тиквите, дали јадеш краставица или тиква исто ти се фаќа.

Албанија оти уште со крави се шетаат браќата има недопрено земјоделие. Дефинитивно досега такви патлиџани, краставици, праски немам во живот јадено.

Овде освен зелка ствари кои немаат блага веза, другото ми е по вкус исто како во Македонија. Како во денешна Македонија не споредувајте производ кој го имавме. Сега е се исто...
Ajde ajde, znam deka vi tecat ligite ne popuvaj gabe. A toa deka komsiive imaat top asortiman potpolno se slagam,pa skoro ista klima i pocva.

Има и тоа подобро. Полно е Балканци, Турци, се што имаш во МК има и во Германија. И Струмка и Газоза има ако сакаш.

Znaci dve vrsti. Feta i kaskaval tolku. E vidis nadvor ima 300 razlicni vrsti.Srbinot kako vika "Dok ne probam Lava za mene je Svinja kralj zivotinja"
Tuka ima se duri i skopsko.

Застани повеќе, не се бламирај те молам.Има овчо, има мешано, има козјо, има македонско бело сирење, има све! Ево една третина од CHEESE ROOM.
2013-08-03 16.09.51.jpg

--- надополнето: 8 август 2013 во 16:15 ---

Ajde ajde, znam deka vi tecat ligite ne popuvaj gabe. A toa deka komsiive imaat top asortiman potpolno se slagam,pa skoro ista klima i pocva.
За албанските ми течат лиги признавам.

А за нашите праски доле, ич не ми течат лиги, ги направиле ко стуб да глодаш. Се замина пријателе од МАкедонија дури и вкусот замина, ако се филмаш :D

За албанските ми течат лиги признавам.

А за нашите праски доле, ич не ми течат лиги, ги направиле ко стуб да глодаш. Се замина пријателе од МАкедонија дури и вкусот замина, ако се филмаш :D
Ne si ni videla ti so praski ima vo rosoman. Opklada stavam vo cel svet takov ukus nema da najdes.

Ne si ni videla ti so praski ima vo rosoman. Opklada stavam vo cel svet takov ukus nema da najdes.
Не, ептен ми е далеку Росоман, нит сум видела нит сум јадела :D
Не се инати сосила, вкусот кој јас го паметам на зеленчукот во Македонија денес го нема, непостои. Можеби во некоја куќичка на село каде си садат за нив. Она на пазар што е, се е за у ѓубре. Умре и праската у Росоман, и краставиците и доматите во оранжерии во Чашка што ги произведуваа, се отиде у курац со новите семиња.

Ne znam na koj pazar odiš,ama jas koga ke otidam ima od pile mleko. Milina. Ekstra roba od praski,bostan,dinji,grojze... Sto da ti kazam. Najsmesno se sekavam mi bese vo sezonata na kajsiite,kaj nas ekstra kajsija 30-50 denara kilo,gore bea po 10 evra za gjubre bez ukus. Hihi.
:icon_lol:
Kakov skopski jabucar ima sega po pazarive ej,abe med. Pa kavargige za prženje itn.... Njam njam.
:D

Последно кога бев еден пријател од Струмица ми прати пиперки зелени и лути. Значи џабе везеш, џабе. Се е изменето.

Кажав освен зелка, марула ваму што не личи на ништо другото е исто од кај нас по вкус. Само ракија и кафе си носам од доле, полна сум залихи :D

Последно кога бев еден пријател од Струмица ми прати пиперки зелени и лути. Значи џабе везеш, џабе. Се е изменето.

Кажав освен зелка, марула ваму што не личи на ништо другото е исто од кај нас по вкус. Само ракија и кафе си носам од доле, полна сум залихи :D

Немате турско кафе во Германија? Овде во УК има.

Niso ne e izmeneto. Se lazes i tesis sama sebe. Ama ok, ako taka ti odgovara taka teraj. Nema ni da probam da te ubeduvam. Fakt e deka ovde so moze na pazar da kupis tamu moze samo da go sonuvas. A to so prijatelot od strumica ti pratil 6ta klasa roba da ne ja frla toa e druga rabota,takvi si se strumicanite.
:pos:

Немате турско кафе во Германија? Овде во УК има.
Се отепав од барање турско кафе не најдов. И едно што го најдов - катастрофа.

А без кафе не функционирам, научена сум си на нашето и имам за до 2015 кафе. И ракија се разбира:D

Се отепав од барање турско кафе не најдов. И едно што го најдов - катастрофа.

А без кафе не функционирам, научена сум си на нашето и имам за до 2015 кафе. И ракија се разбира:D

Ако имате нешто слично на Wholefoods во Германија, таму има 20тина врсти кафе во зрно и може на лице место да си го сомелеш.Зедов пред некој ден некое Индиско кафе, лудница!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom