Кои се попријателски настроени домаќини: Охриѓани или Грците?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Кои се подобри туристички домаќини?

• Вкупно гласачи
    205
Ako e tolku nebezbedno Grcija, sto majka baraat decata na vladeackata i opoziciskata garnitura da redat sliki od nivniot lep provod kaj juzniot sosed?
Stom e bezbedno za niv, bezbedno e za site.

Ма немој како ние охриѓани кога ќе седниме некаде и порачуваме и одма ни ја носат пијачката и вода .. или вас по суратот ве познаваат .:facepalm:
Сега за Пивофестот во Прилеп последниот ден седнавме со другарине кафе да се напиеме во еден кафич не знам како се викат 2-3 беа тука згужвани на едно место и келнерот од што беа толку празни маси го чекавме можда 15 минути да не прашат за пиење си застанал на шанк облечен како да е гостин тука и од кај да знајш дека тој е келнер ,отиде еден другар го викна и порачавме му вика вода другаров овој му вика матна е да ти дам флаширана ак сакаш :facepalm: еден пример за услуга , еве сега од Скопје еден да ви кажам ... седнавме во кафичот Барселона и порачавме 3 макијата и ни ги донесе во 2 имаше лажичка во другото немаше , и побаравме вода да ни донесит ја донесе после 10 минути и од што беше толку несмасна една чаша и падна и и се скрши и келнерката ни да ги изметит стаклата ни ништо ги остави стаклата ... бтв макијатото кошташе 90 денари во кафич во центар немат шо да видиш околу него све згради и еден бик мислам имаше до него ... исто ко Охрид да си пиел Ла тераса и ќе си платиш 50 денари големо макијато . Значит не е само Охрид со таква услуга ... бтв вие барате на лето кога имат полно луѓе по кафичиве одма да ви донесат и што ги кривите Охриѓани кога сите келнери што работат по кафичиве се од други градој т.е деца шо студирет на факултетон за келнери .

Абе види, првата реченица не смееш да ја кажеш на муштерија. Ако ја кажеш, значи дека ташак еден поголем те бива за бизнис.

За Прилеп не знам, ама еве еден муабет за Охрид - во ресторанот Буре, на Градиште, ручаме и бараме вода - дечкото ни вика - во Охрид водата не се пие, ако сакате флаширана :D :D :D Му реков само дека може такви срања да продава на странци, а мене да ми донесе чаша вода под итно. И ми донесе, и замисли, не цркнав.

Барселона, доста често сум таму и те поддржувам, зависи на кој келнер ќе ,,налеташ,, , имаат една често и заборава што воопшто си нарачал. Меѓутоа, темата е Грција/Охрид, а не Скопје/Охрид. Во Скопје е благо подобра услугата, далеку од тоа дека скопските угостители можат да се мерат со грчките - но сепак Скопје овој пат не е темата.

Макијато не знам во кој кафич те коштало 90 денари, те молам наведи го името а јас утре (ако е во Центар) ќе одам да се уверам.

Дечкото што ме служеше во Св. Наум беше Охриѓанец или околина, зборуваше на дијалект, додека тој во Буре не беше Охриѓанец.
Во ресторанот со 140 денари јајце знам дека беше Охриѓанец, затоа што беше негов ресторанот :D

Наместо да се курчиш на мене, пробај да ми земеш пари. Онака, тоа ти е попаметно, не мораш да ме сакаш, ама направи да се чувствувам убаво. Тоа е формулата, отвори си ги очите и научи ја, ќе ти треба.
--- надополнето: 6 август 2013 во 01:14 ---
П.С. Денес дечко ми беше до Солун по работа, има од новите регистарски таблички, никаков проблем немал. Ич. Никаков. Нула. Во сред Солун бил паркиран цел ден. Ни Златна Зора, ни граничари, ни цариници.

Абе види, првата реченица не смееш да ја кажеш на муштерија. Ако ја кажеш, значи дека ташак еден поголем те бива за бизнис.

За Прилеп не знам, ама еве еден муабет за Охрид - во ресторанот Буре, на Градиште, ручаме и бараме вода - дечкото ни вика - во Охрид водата не се пие, ако сакате флаширана :D :D :D Му реков само дека може такви срања да продава на странци, а мене да ми донесе чаша вода под итно. И ми донесе, и замисли, не цркнав.

Барселона, доста често сум таму и те поддржувам, зависи на кој келнер ќе ,,налеташ,, , имаат една често и заборава што воопшто си нарачал. Меѓутоа, темата е Грција/Охрид, а не Скопје/Охрид. Во Скопје е благо подобра услугата, далеку од тоа дека скопските угостители можат да се мерат со грчките - но сепак Скопје овој пат не е темата.

Макијато не знам во кој кафич те коштало 90 денари, те молам наведи го името а јас утре (ако е во Центар) ќе одам да се уверам.

Дечкото што ме служеше во Св. Наум беше Охриѓанец или околина, зборуваше на дијалект, додека тој во Буре не беше Охриѓанец.
Во ресторанот со 140 денари јајце знам дека беше Охриѓанец, затоа што беше негов ресторанот :D

Наместо да се курчиш на мене, пробај да ми земеш пари. Онака, тоа ти е попаметно, не мораш да ме сакаш, ама направи да се чувствувам убаво. Тоа е формулата, отвори си ги очите и научи ја, ќе ти треба.
П.С. Денес дечко ми беше до Солун по работа, има од новите регистарски таблички, никаков проблем немал. Ич. Никаков. Нула. Во сред Солун бил паркиран цел ден. Ни Златна Зора, ни граничари, ни цариници.
И јас ти кажав не мешај ги селата со Охрид ... Пештани градиште таму колку сакат мојт да ти наплаќат дека ти е на плажа објектот ...

Ајде нека се враќа дечко ти да не изеде ќотек велат денеска имало инџиденти.

На планина е да ви кажам Топ си бев на Берово супер си поминав овој викенд.

Услуга топ ,
Ресторани и цени топ,
Места за посета топ
Манастири топ

Шо да ви кажам Пума не знаете да живеете кога ќе подостарете ќе ви дојде акалот.

.

Буре се Битолчани ;)

Буре се Битолчани ;)

Кој сака нека е.
--- надополнето: 6 август 2013 во 14:43 ---
Ајде нека се враќа дечко ти да не изеде ќотек велат денеска имало инџиденти.

На планина е да ви кажам Топ си бев на Берово супер си поминав овој викенд.

Услуга топ ,
Ресторани и цени топ,
Места за посета топ
Манастири топ

Шо да ви кажам Пума не знаете да живеете кога ќе подостарете ќе ви дојде акалот.

Ни јас, ни дечкото мој, за минативе 22 години, ни еднаш не сме имале проблем.

Значи Охриѓани се лошо од најлошото!! Како шо рече некој во друга тема Охрид е убав БЕЗ охриѓани!! Тие никогаш не биле и нема да се луѓе за туризам... Сакат од ништо нешто, е така никогаш нема ни да го добијат. Се дури се тврдоглави како кози и одбиваат секакви совети, или пак не сакат да се огледаат на нивните јужни соседи од Охрид ништо нема да бидни!

За Грците немам збор, коректен народ!! Ми се допаѓа дека не ја мешаат политиката со туризмот! Не се лакоми, дрски, досадни и сл. Тие барем ке се потрудат да ти угодат за да ги добијат парите, а охриѓани со прст не мрднуваат и пак сакат парите на рака, а ако ти побараат + пари тоа да не те чуди...

И јас ти кажав не мешај ги селата со Охрид ... Пештани градиште таму колку сакат мојт да ти наплаќат дека ти е на плажа објектот ...

Добро, ти читаш што сакаш или?
Куба Либре е во село или каде е?
А чаршијата во село ви е, исто така?

Значи Охриѓани се лошо од најлошото!! Како шо рече некој во друга тема Охрид е убав БЕЗ охриѓани!! Тие никогаш не биле и нема да се луѓе за туризам... Сакат од ништо нешто, е така никогаш нема ни да го добијат. Се дури се тврдоглави како кози и одбиваат секакви совети, или пак не сакат да се огледаат на нивните јужни соседи од Охрид ништо нема да бидни!

За Грците немам збор, коректен народ!! Ми се допаѓа дека не ја мешаат политиката со туризмот! Не се лакоми, дрски, досадни и сл. Тие барем ке се потрудат да ти угодат за да ги добијат парите, а охриѓани со прст не мрднуваат и пак сакат парите на рака, а ако ти побараат + пари тоа да не те чуди...

Како така зборите за сопствен народ бе мајку му идете у август и дробите се најлошо.

Сте се запрашале како е да се живее во Охрид во октомври во зима на пример јануари или фебруари како е тешко да се најде работа и колку луѓето работат во градот.

Па ова ги поминува сите граници мајку му зарем луѓето од туризмот не треба да заработат не е коректно пациенти сте невидени ааааа ќе ставаме рампарина гледам ја.

Како така зборите за сопствен народ бе мајку му идете у август и дробите се најлошо.

Сте се запрашале како е да се живее во Охрид во октомври во зима на пример јануари или фебруари како е тешко да се најде работа и колку луѓето работат во градот.

Па ова ги поминува сите граници мајку му зарем луѓето од туризмот не треба да заработат не е коректно пациенти сте невидени ааааа ќе ставаме рампарина гледам ја.

Абре кој збори да не заработат?!
Зар не отидов да им дадам пари и да заработат?

Е сестра да ми е, нема да купувам од неа ако срање во боја ми продава.
Подобара услуга - повеќе пари.
Чкарт услуга - кој и да ми е пријател од страна, да сакам да го носам во Охрид, кај Охриѓанец нема да го однесам.
Оти срам ќе ми биде, не за друго.

Значи да бидам јасен, ако Охриѓани сакат да заработат САЛАМ од туризам треба САЛАМ да се подобрат!! Јас не зборам лошо за мој народ, туку ја кажвам горката вистина, кои самите ја создадоа... Ако се подобрат и ако доаѓаат мнооогу повеќе туристи, тие ќе можат да ја преживеат цела година што се вели зборот!

Добро, ти читаш што сакаш или?
Куба Либре е во село или каде е?
А чаршијата во село ви е, исто така?
Куба Либере и Чаршија не спомна ти .. спомна за јајцето од 140 денари во Пештани и за Градиште во Буре каде не ти давале вода во чаша .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom