[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Извини КафеДелМар али јас планирам да седам на невестинската маса :D

Се надевам Вотче јаде со пилешко, ако не јаде ќе пројаде!

DSCN0888.JPG

DSCN0889.JPG

DSCN0893.JPG

wot;

DSCN0895.JPG

Мора да признаеш доста сум креативна :ROFLMAO:

Освоен сум! Caffe, мислев ќе биде а walk in the park за тебе, али позади магаре или коњ беше нешто као прашина стварање, како и да беше.. :pos:

Изгледаат прекрасно, сигурен сум x2 повкусно. :) Сигурен сум позади апаратот стои и шише вино кое Леа го скрила рачунајќи ме под 18.

Како и да е, trouble in paradise.. нека се изјаснат другите, па јебешлига крајкраева, харем ќе правиме. :rolleyes:

Да не писка Ставрогин дека само алкохол сум редела на сликиве, кој патем не го пијам само го гледам онака како за украс ми е :D

Да не писка Ставрогин дека само алкохол сум редела на сликиве, кој патем не го пијам само го гледам онака како за украс ми е :D
ахам и тревата е црвена :)

Леандра, што мислиш, имам ли шанси да го истепам њотето и да го тргнам од конкуренција? :love:

Овја Леандра шо ја напрјафте еј, видија кои фотики ги напрајла ццц, шо ти значи домаќинлук бре :icon_lol:
AnFem немој вот да го тепаш малечок е ..

п.с. еве leandra ако си кадар да се мажиш во нашто село Ѓорче, ќе клајме сликиве пред општина, да видиш што понуди ќе има мош па ќе те бендиса некоја де :pipi:

Леандра, што мислиш, имам ли шанси да го истепам њотето и да го тргнам од конкуренција? :love:
Греота е бе жено, матурант секако дека можеш :icon_mrgr:
Овја Леандра шо ја напрјафте еј, видија кои фотики ги напрајла ццц, шо ти значи домаќинлук бре :icon_lol:
AnFem немој вот да го тепаш малечок е ..

п.с. еве leandra ако си кадар да се мажиш во нашто село Ѓорче, ќе клајме сликиве пред општина, да видиш што понуди ќе има мош па ќе те бендиса некоја де :pipi:

Тоа Ѓорче ми е пишано на челото нема бегање од него у овој живот :icon_lol:

Имам информации дека има околу 40 степени доле, а сакав да ви поставам свињетина за готвење па ми падна жал да не ве слупа притисок ќе ве носам на душа :D

Оваа недела вашите гурмански способности ќе си ги измерете во правење на домашен сладолед:

Сладолед од ванила (вие можете од што сакате да правите)

Потребни намирници:
3 јајца
100 гр. шеќер
180 мл. Млеко
250 мл. слатка павлака
2 ќесички ванилин шеќер

Начин на подготовка:
Јајцата и млекото се матат со миксер. Се додава шеќерот и пакетче ванилин шеќер и се загрева смесата на тивок оган со постојано мешање со жица додека не се згусне (околу 10 мин.)
Се остава смесата да се олади и потоа се додава течната слатка павлака и пакетчето ванилин шеќер и се заедно се мати додека смесата не стане кремаста.Смесата добро се мати со миксер и се става во пласичен сад па во замрзнувач.
По желба во сладоледот може да се додадат и (бадеми,лешници,чоколадо) .

ice-cream.jpg

КафеДелМар, Олимпија и Луси Лу покрај сладолед може да стават и по еден колач топло ладно да оплакнеме очи и да си го тргнеме од грб како едно од најтешките ствари за готвење:D
Бидејќи секој може да си го купи од продавница и да го декорира, да бидеме фер и да го ставиме целиот процес на подготовка со поздрав до мене или до кого сакате по желба.

Па драги мои повелеле во 15та рунда натпреварот може да започне:
image02-the-hammet-hitting-wind-gong-3d-model-side-view.jpg

Планирам и јас за прв пат да зготвам некој рецепт од кајганава, купив сладолед денеска, ако не ме мрзи ќе правам долга е неделава.. :icon_lol:
Него за украсување не ме бива ич, ама баш ич а то е најважно.. :unsure:

Ееее со ова најмногу ќе се прават далавери..... ајде да не испадне дека подрекувам ама.... :icon_lol:

Одлична задача неделава!

Scirea имаше еднаш прекрасно направен домашен сладолед со банани па ако сака да не‘ дружи да не ја скокне темава :)

Одлична задача неделава!

Scirea имаше еднаш прекрасно направен домашен сладолед со банани па ако сака да не‘ дружи да не ја скокне темава :)

Ќе направам и ќе го сликам, нема проблем, и така пак фатија горештиниве, па добро ќе ми дојде сладолед со банана... само чекам да ми дојде утре пензијата, сега немам скршен денар :icon_lol:

Anne.

СЛАДОЛЕД СО БАНАНИ

Потребни состојки
2 Шлага
1 Тетрапак Млеко
Пола кило Банани
Пола кило Шеќер
1 Кисело Млеко (Од Муневере или Идеал Шипка гледајте да е)

Начин на приготвување

Во голем сад, ги турате двете кесички шлаг ја додавате потребната количина млеко и ја матите. Кога ќе се згуснат состојките го додавате киселото млеко и продолжувате со матење уште 5 до 10 минути. Во друг сад додавате пола кило шеќер и бананите. Со Виљушка рачно ги гмечите состојките додека не се соединат. Потоа бананите и шеќерот ги ставате во садот со шлагот и матите 10 минути со миксерот. Садот нека одстои 4-5 часа во замрзнувач.

Bon appétit

Не ме бива за декорирање, а и гледате дека е малце замачкано... ама who cares, и онака сладоледот е за јадење, а не за гледање :). По моја желба ставив одозгора чоколаден прелив.

116mdtj.jpg

Препорачана музика додека го јадите сладоледот :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom