Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,6%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    690
Kaко да не! Даб никогаш нема да биде подобро од скопското.

Даб во стаклено шише и скопско во стаклено шише, абе ај ми доаѓа дабот да го истурам.....
Tazno e sto skopskoto ti e reper za dobro pivo. :(

Sent from my HUAWEI P6-U06

Lol, aj razbiram nekor drugo pivo da zemese za sporedba ama ginis be!? Crno oboena alkoholna vodicka.

Sent from my HUAWEI P6-U06
Очигледно дека кралството ептен ти го променило вкусот, дури ти влијаело и на расположението. :icon_lol:

Очигледно дека кралството ептен ти го променило вкусот, дури ти влијаело и на расположението. :icon_lol:

Да ти кажам право ептен ми го промени вкусот за пиво кога се работи.Како што пишав погоре, се навлеков на ales, можеби е период, видиќемо. Гинисот никогаш не сум го сакал, мислам дека е најпреценето пиво на светот, ирците само прават филмови дека е добро, пошто само тоа го имаат. :)

Да ти кажам право ептен ми го промени вкусот за пиво кога се работи.Како што пишав погоре, се навлеков на ales, можеби е период, видиќемо. Гинисот никогаш не сум го сакал, мислам дека е најпреценето пиво на светот, ирците само прават филмови дека е добро, пошто само тоа го имаат. :)

За Carlsberg што ќе кажеш ? Мене тоа ми е најдобро.

Да ти кажам право ја го сметам гинисот како најдобро, дали зошто малку го пијам па ми прави мерак. Ќе треба некој ден во поголеми количини да го конзумирам па утредента да видам како ќе се понаша. :)

За Carlsberg што ќе кажеш ? Мене тоа ми е најдобро.

Има неколку врсти Карслберг.Тоа што го прават во УК е стандард, питок лагер, ништо посебно ама не е лошо 3.8% алкохол.Нешто како Туборгот, пиво за летно кулирање или пред телевизор. Е сега, има и Карслберг Експорт тоа е тој Карлсберг што се пие во МКД и тоа не е воопшто лошо пиво, питко и вкусно. Има и Карлсберг Special Brew со 9% алкохол, тоа е пиво за пијаници, хобоси, хулигани и пропалитети.По улици и паркови го пијат тоа пиво, со еден фоур пацк се правиш камен. :)

Вкусот на даб е добар, солиден, јачината на алкохол ми одговара, амбалажата е ок, ама цената да си ја пикнат кај шо не треба.

Вкусот на даб е добар, солиден, јачината на алкохол ми одговара, амбалажата е ок, ама цената да си ја пикнат кај шо не треба.

Колку е Дабот? Кај мене во селово пред кооперација е поефтин од Скопско за 2 денари.
--- надополнето: 7 август 2013 во 10:16 ---
Знам дека го има по многу кафичи, ама јас сакам да си купам од маркет за дома.

Кај Миле од Земјоделци.

Колку е Дабот? Кај мене во селово пред кооперација е поефтин од Скопско за 2 денари.
33-ка е 48 ден. така нешто - зависи во кој маркет, Carefour е најефтин (ама па мал избор има)....генерално поскап од Beck's на пример кој е увезен, да не зборам за српски, бугарски, словенечки што се исто поефтини.

Posle letovo moram da kazam deka Dabot stana dosta prifatlivo pivo, posebno tocenoto. Skopskoto za zal "go rasipaa" kako sto se vika narodno, ne im e prv pat ama sega definitivno ija se soglasuvam. Mi se cini, so noviot izgled na siseto dojde i nov recept ili smenile nesto vo recepturata, ne znam. I koga sme veke kaj pakuvajneto, novite sisinja na Skopsko se sranje, Dabot definitivno podobar, posebno siseto za 0.5l e cista klasika i standartno sise bez nekojsi nepotrebni modni dodatoci ili desajni. Na kraj ke kazam deka sepak, Kenbahot e najdobro Makedonsko pivo (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom