Bodhidharma воопшто не си го разбрал
Ipsissimus ....
Одиш по патот бидејќи го следиш Законот на Телема: Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот Закон.

Ако нема понатака што да се зборува во врска со тајните, оди си
Нема поделби во О.Т.О. освен по искуство! Ако сакаш да се рамниш со сите, ќе умреш изгубен и нереализиран... но ако тоа му е волја на некој - ќе мора да го прави тоа.

О.Т.О. пракисте се за ИНДИВИДУАТА! Научи малку за Телемата од каде доаѓа, што и е целта, скапавме зборувајќи тука за тоа, ти пак со истото! Или не читаш или си играш играчки. Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот закон, за тебе е закон за колективното, не индивидуата?

Ти по се изгледа се плашиш од хиерархија, да дознаеш дека има подобар од тебе и се криеш во тие „сидарта сказни на само-спознавање“ кои не се објаснуваат нели, лично искуство, а очајно бараш од другите да откријат нешто за тебе, кои дале завет да молчат и молчат за некои теми кои мора да останат во рамките на шпекулациите... Едноставно, не може да ти се каже. Кој си ти за да ти се каже? Човек? Јас знам мал милион на кои не би им кажал ни 2+2 колку е! Ама тоа сум јас
Тајната по дефолт е тајна бидејќи човекулецот немал искуство. Секако може да разбере и да прави глупости. Единствено негативно нешто во врска со Редот е искуството. Зошто тебе да ти се довери некоја тајна? Посебно тајна на Редот?

И зошто има ти да се чувствуваш негативно настроен кон тајните на Редот? Сакаш да ги знаеш тајните на семејството што живее до тебе? Зошто? Дел си од тоа семејство? Тоа е муабетот со иницирани и неиницирани. Искуство и разбирање на симболите!
Не се сведува на Исус(што е тоа Исус?) сказна, се сведува на една друга сказна:
Брат брата нерани, тешко на оној кој што не е инициран
П.С. Што има врска кој пат го одиш? О.Т.О. како Ред не му е грижа кој пат го одиш.