Joomla wordpress magento дали би ги работеле за плата и придонеси

• Креатор на темата Креатор на темата moni_moja
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако ти кажам дека за 3 минути работа се зимаат 4 долари, дали би ти било понижувачко да работиш на фивер?
Друже тоа дали за 3 минути работа или не зависи што услуга си одбрал да нудеш. Ако е веќе за женско тогаш опревдано. Но лого дизајирање, веб дизајнирање тоа е ептен понижување за мене.

Кога веќе кажа за 3 минути работа до 4 долари, кој се тие услуги што се соодветни за правење 4 долари со 3 минути работа ? :)

Друже тоа дали за 3 минути работа или не зависи што услуга си одбрал да нудеш. Ако е веќе за женско тогаш опревдано. Но лого дизајирање, веб дизајнирање тоа е ептен понижување за мене.

Кога веќе кажа за 3 минути работа до 4 долари, кој се тие услуги што се соодветни за правење 4 долари со 3 минути работа ? :)
Друже, зар ти би дал на некого златна кокошка? :)

Џабе и објаснувате, кое искуство.
Нели беше она девојката која праи сајтови само со кликање (читај инсталирање готови темплејти).
Се расправаше у другана тема дека било непотребно да се учи хтмл/цсс (да не зборам нешто понапредно), доволно било што знае да клика 4-5 саати и да напраи сајт.

Од таквите како тебе кој се претставуваат како веб дизајнери (не си единтсвена има уште мал милион кај нас), македонските клиенти мислат дека можат да добијат квалитетен веб сајт за под 100 евра.

И 10 000 ти се многу, иди печи плескавици

кој рече дека е непотребно
знам html css, учам html5 истражувам
знам photoshop колку за да средам слики за сајтовите
знам illustrator
и уште учам од сите тие по нешто и секогаш ќе учам

и да во готова платформа знам да направам сајт за неколку саати - знам и го правам
незнам php да создадам знам да чепкам готовото да го менувам ако сакам да добијам некој детал

и не работам за помалку од 100 евра, и joomla е квалитетен сајт ако знаеш што правиш во тоа, има милион додатоци за се и сешто се додаваат на клик без мака. иииии не сум девојка ни девојче, жена сум. И со кое право ме навредуваш?

Знаеш колку ранлива платформа (не е сајт, платформа е) е јоомла?

Аман со тој муабет ... па и Југо е несигурно возило па некои уште го купуваат. Ќе му наредиш за негови пари што ќе користи?

Сите CMSи се ранливи, не е тоа поентата на муабетот.
На џумла/вп/друпал можеш да напраиш скоро се, не е ни тоа поентата на муабетот.
Мене само ме нервираат таквите веб дизајнери - али ај забегав од темава.

П.С. Ако наплаќаш повеќе од 100 евра за сајт, нема потреба да работиш за 10000 месечно, логично нели?

1. гајле ми е... еднаш ги закачи хакер на една невладина - затоа што нешто си имаше работа тој со нив, во 7 години само еден упад што го решив со бекапот
2. мене 10 доста а? уф! не си ми пред очи твоја среќа жими десетте
--- надополнето: 4 август 2013 во 13:19 ---
Мене само ме нервираат таквите веб дизајнери - али ај забегав од темава.

П.С. Ако наплаќаш повеќе од 100 евра за сајт, нема потреба да работиш за 10000 месечно, логично нели?

Каквите веб дизјанери нели не сме веб дизајнери
Нема врска... морам да излезам од дома пукнав или да студирам (за кое не кликам доволно) или да работам

Аман со тој муабет ... па и Југо е несигурно возило па некои уште го купуваат. Ќе му наредиш за негови пари што ќе користи?
Нема да наредам ама можам да го советувам ;) не викам дека нема неранлив цмс, ама јумлата е пропаст жива. Друпалот на пример се покажал подобар во тој поглед ако ги споредуваме.

1. гајле ми е... еднаш ги закачи хакер на една невладина - затоа што нешто си имаше работа тој со нив, во 7 години само еден упад што го решив со бекапот
Поради вакви размислувања неможеме да имаме убави нешта.. И да, само надевај се дека еден бекап ке ти биде доволен. Кога цела датабаза ке се најде на нет, картичките од клиентите ке бидат објавени, кога целиот бренд ке биде доведен до пропаст а ти ке бидеш единствениот виновник за тоа, можеби ке го смениш мислењето.
Патем, го променив мислењето, одбери ја втората опција. Подобро ке биде за сите нас (y)

Како бе гајле ти е??? Тоа е многу одговорна работа баш ако зависи лично од тебе.
Јас кога работев во фирма, мене да ми се случело вакво нешто па мислам харикири ќе си направев а не гајле да ми било... :eek:

Кога цела датабаза ке се најде на нет, картичките од клиентите ке бидат објавени, кога целиот бренд ке биде доведен до пропаст а ти ке бидеш единствениот виновник за тоа, можеби ке го смениш мислењето.
Патем, го променив мислењето, одбери ја втората опција. Подобро ке биде за сите нас (y)

Нее

Баш ќе одам на сајтовите
ништо нема да биде на несигурно magento го користи пола свет брендовите се ок што се продаваат нема апокалипса
се ќе биде ок
:)
еве си имам поддршка од програмери на кои им верувам повеќе отколку вам
http://netglued.com/magento-store-security/

Да ти е*ам се не одам на дизајнот за 10 000 ... да можам да им извлечам повеќе...
--- надополнето: 4 август 2013 во 13:49 ---
Како бе гајле ти е??? Тоа е многу одговорна работа баш ако зависи лично од тебе.
Јас кога работев во фирма, мене да ми се случело вакво нешто па мислам харикири ќе си направев а не гајле да ми било... :eek:

Харикири ќе си направиш ако ги бркаш 7 месеци за информации и 4 за парите? АМАН
Господ здравје да му дава на хакерот

Не би сакал да одам многу офф топик ама, колку години имаш?
И колкаво е твоето работно искуство?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom