Раѓањето на антихристот

• Креатор на темата Креатор на темата golem brat
  • Време на започнување Време на започнување
Слободната воља, таа основа за грешките кои сите ги прават и се одалечуваат од бога.

Затоа не го нарековајте Бог - саздадател затоа што моѓта на создавањето или атрибутот на создавањето го имаат и други суштества. Бог е еден од создателите, еден од многуте.

.

Нема друг бог освен БОГА
Во Исус Тој Ја отелотвори
Својата Мудрост, Својата Волја, Своето Слово
Тоа е Негова Рака и Тоа е Негова Нога
Преку Него е се’ создадено и преку Него се’ се создава Ново
Нема друг бог освен БОГА !!!

.
.

Затоа не го нарековајте Бог - саздадател затоа што моѓта на создавањето или атрибутот на создавањето го имаат и други суштества. Бог е еден од создателите, еден од многуте.

Ама ти не сфаќаш дека без амин од господ бог никој не може ништо да направи.

Тоа убаво го објаснува госпдо исус христос кога ќе го однесат кај пилат, кога овој ќе му рече, дали знаеш дека имам власт да те ослободам? а господ исус христос ќе му одговори, немаше да имаш власт ако не ти беше дадена од небото.

ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД ЈОВАН
Глава 19

10 Затоа Пилат Му рече: „Мене ли не ми зборуваш? Не знаеш ли дека имам власт да Те распнам и дека имам власт да Те ослободам?
11 Исус одговори: „Ти не би имал никаква власт над Мене, ако не ти беше дадено одозгора; затоа поголем грев има оној, кој Ме предаде на тебе.

.
Нема друг бог освен БОГА
Во Исус Тој Ја отелотвори
Својата Мудрост, Својата Волја, Своето Слово
Тоа е Негова Рака и Тоа е Негова Нога
Преку Него е се’ создадено и преку Него се’ се создава Ново
Нема друг бог освен БОГА !!!
.

Темата е антихрист, анти-христијанин. Колку ли ги има... да почнеме од муслиманите? Евреите... атеистите... Голем е изборот...
Сакаш да го преставиш твојот бог како анти-христ? Дорбо ти оди ако мене ме прашува некој :)

.

.

Кога зборуваш за непостоењето на ѓаволот и такви слични суштества, тогаш ти предлагам добро да се запознаеш себеси (се мисли на сопственото неверно ... и непослушно его).

Кога зборуваш за законот на релативноста и несовршеноста, тогаш ти посакувам да си во можност преку Светиот Дух да Го запознаеш Совршениот БОГ(Отец), Кој е во Неговото првороденото Чедо, Кое што пак живее само во верните дечји срца, ...
.
Не верувам во натприродни и нереални битија,а сум се запознал добро себеси,и се водам по максимата тоа што не сакаш да ти го прават луѓето,не им го прави ни ти ним.

Добро кажа тој живее во детските срца,па затоа некои луѓе цел живот се опираат и се плашат да пораснат и сакаат да веруваат во бајки и разноразни приказни се со цел да не ја прифатат реалноста на животот.

Ама ти не сфаќаш дека без амин од господ бог никој не може ништо да направи.

Тоа убаво го објаснува госпдо исус христос кога ќе го однесат кај пилат, кога овој ќе му рече, дали знаеш дека имам власт да те ослободам? а господ исус христос ќе му одговори, немаше да имаш власт ако не ти беше дадена од небото.

ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД ЈОВАН
Глава 19

10 Затоа Пилат Му рече: „Мене ли не ми зборуваш? Не знаеш ли дека имам власт да Те распнам и дека имам власт да Те ослободам?
11 Исус одговори: „Ти не би имал никаква власт над Мене, ако не ти беше дадено одозгора; затоа поголем грев има оној, кој Ме предаде на тебе.

Joован не беше присутен на испитувањето на Исус кај Пилата зато и не може да каже со точност што и како разговарале

Joован не беше присутен на испитувањето на Исус кај Пилата зато и не може да каже со точност што и како разговарале
значи библијата е света книга пишувана од светиот дух. луѓето се само алатки кои ја исполниле божјата воља.

значи библијата е света книга пишувана од светиот дух. луѓето се само алатки кои ја исполниле божјата воља.

Значи Јован, Марко, Матеј, Лука, Павле... не знаеле шо пишуваат. Само држеле молив во раката а светио дух им ја движел и пишел буквите??
Господ сам за себе пишел како е величенствен, мудар, семоќен? Немало некој друг да го пофали па морал сам?

Значи Јован, Марко, Матеј, Лука, Павле... не знаеле шо пишуваат. Само држеле молив во раката а светио дух им ја движел и пишел буквите??
Господ сам за себе пишел како е величенствен, мудар, семоќен? Немало некој друг да го пофали па морал сам?

Значи кога ќе те исполни светиот дух тој ти дава бесконечни знаењеа и мудрост.

ДЕЛА НА СВЕТИТЕ АПОСТОЛИ
Глава 2

3 И им се јавија јазици како од оган, кои се разделија и над секого од нив застана по еден.

4
И тие сите се наполнија со Светиот Дух, и почнаа да зборуваат на други јазици, како што Духот им даваше да говорат.

2 Петрово: 1:21 зашто никогаш пророштвото не дошло од човечка волја, туку светите Божји луѓе зборувале носени од Светиот Дух.

1 Јованово: 5:7 (Зашто тројца се Кои сведочат во небото: Таткото, Словото и Светиот Дух; и Овие Три се едно).

Значи кога ќе те исполни светиот дух тој ти дава бесконечни знаењеа и мудрост.

A кај е слободната воља тука?
Јован не пишел то што видел и знаел туку пишел некое туѓо видување и знаење

4 И тие сите се наполнија со Светиот Дух, и почнаа да зборуваат на други јазици, како што Духот им даваше да говорат.
Велат дека и опседнатите со ѓаолот зборуваат многу јазици и бладаат секакви мудрости...
Не верувај секому бидејќи некој друг му верува!

Шекина бира кому ќе се појави... сомнителни се овие ти што ги цитираш!

Прајме муабет за антихристот, така? Па добро бе, кој мангуп може да напише ваков Богоборечки пост, а да не е антихрист?...

Прајме муабет за антихристот, така? Па добро бе, кој мангуп може да напише ваков Богоборечки пост, а да не е антихрист?...

не знаеш за шо се зборува, не си иформиран, накратко да ти раскажам, се тврди дека Јован пример не видел и не слушнал Исус што зборувал со Пилат зато што не бил присутен таму, па зато место него светиот дух влегол во него и пишувал место него. Значи не што видел Јован туку што му кажал светиот дух. Исто било и со други евангелисти и апостоли кога опишуваат и раскажуваат работи на кои не присуствувале а ги преставуваат како со свои очи да ги виделе и уши слушнале.

Јас пак сум длабоко убеден дека длабоко во нас има и нешто подобро, нешто кое може да љуби човек и повеќе од колку Бог ги "љуби" луѓето па оттука и сметам дека божественото уште посветло од господовото е во нас, но исто така сметам и дека нема антихрист(анти) туку дека во поголем број од луѓето божествениот блесок се гаси и настанува самиот тој нечовек, полн со гнев и омраза кон се околу него па така се претвара во нешто многу полошо и од сатана.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom