Помош: Вируси, црви и разни штетници

Член од
28 октомври 2012
Мислења
272
Поени од реакции
39
dllhost exe го имам во процеси:cool:.како да го тргнам тоа гомно,и дали има врска ова :гомце: со тоа што ми е избришан профилот на еден форум
so dllhost.exe jas imav problem i ke ti go kazam moeto iskustvo. prozorcinjata zamrznuvaa i se drugo se blokirase koga dllhost.exe se startuvase kompjuterot non stop bese zagrean mi zemase memorija no otkako go ibrishav kompjuterot pocna da raboti so pogolema brzina se oslobodi poveke memorija prozorcite ne kocat i se otvaraat mnogu brzo inaku jas imam instalirano dva operativni sistemi win 7 na dva drajveri. dllhost.exe go izbrishav vaka: go vkluciv stariot os pri shto novios os se iskluci i potoa go locirav toj fail: dllhos.exe i taka go izbrisav. i imaat poveke nacini da se izbrishat failovi no ovoj dll proces ne se moze taka. ima programa shto se vika unlocker ovaa programa sluzi za brishenje na failovi koi teshko se brishat jas probav so ovaa programa no ne se mozeshe. probav i so save mode no i taka ne se moze.a inaku na task manager zapaziv deka sekogash koga se pojavuvashe toj dll proces prozorite zamrznuvaa.poz

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
339
Поени од реакции
402
so dllhost.exe jas imav problem......
ќ

Го средив веднаш dllhost.exe и јас ама со директно бришење со ,,ЕРАСЕР"(ако воопшто така се брише,сигурно има некој опашки тој вирус).благодарам на помошта.

Velix

Kirk Hammett
Член од
18 мај 2012
Мислења
677
Поени од реакции
207
Дечки ајде едно прашање од мене.Порано ова не ми го правеше значи последниве месеци компјутерот почна да ми кочи по малку.Значи кога играм игри понекогаш ми сецка сликата и ми поткочува а после е ок.Со интернетот работамработам и ми се исклучува самиот и ми вели нешто ерор и многу други ситуации.Па денеска го скенирав преку аваст и ми даде резултати дека вируси нема но има нешто ерор во компјутерот видете ги сликите.Дали ова е вирус треба ли да се форматира или пак дајте некое решение :confused: ????!?!??!!!.Сеуште го скенирам преку Malwarebytes па засега има само detected objects 1.
Untitled.jpg
Untitled1.jpg

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Дечки ајде едно прашање од мене.Порано ова не ми го правеше значи последниве месеци компјутерот почна да ми кочи по малку.Значи кога играм игри понекогаш ми сецка сликата и ми поткочува а после е ок.Со интернетот работамработам и ми се исклучува самиот и ми вели нешто ерор и многу други ситуации.Па денеска го скенирав преку аваст и ми даде резултати дека вируси нема но има нешто ерор во компјутерот видете ги сликите.Дали ова значи дека треба да го форматирам или дајте некое решение :confused: ????!?!??!!!​
симни kaspersky rescue disk изрежи го на цд или на усб и ботирај со него кога ке се уклучи скенирај па види што ке ти најде

Velix

Kirk Hammett
Член од
18 мај 2012
Мислења
677
Поени од реакции
207
симни kaspersky rescue disk изрежи го на цд или на усб и ботирај со него кога ке се уклучи скенирај па види што ке ти најде
Ај баш да видам дали ќе биде.Можеби аваст неможе да го најде.Фала многу за помошта.Ќе известам ако средам нешто.;)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Еве ако сте заразени што да направите за да се ичистите скроз....или многу темелно, во многу ретки случаи не целосно.

1.Симнете Superantispyware, абдејт! и скенирате, одкако ќе го заврши рестарт на пс то и симнете Ccleaner чистете со него одкако претходно во интерфејсот во options > advance ќе одштиклирате only delete files older then 24 hours. Ичистете и во регистри и во cleaner секциите.

2. Симнувате Hitman Pro, скенирате со него, и бришете све што ќе најде > па рестарт на компјутерот.

3. Симнувате Malwarebytes, - абдејт! па скенирате и со него, све што ќе најде (ако најде) бришете па пак рестарт.

4. Симнувате Malwarebytes Anti-Rootkit, - абдејт! па скенирате.

5. после тоа за крај уште еднаш чистите све со Ccleaner во cleaner & registry секцијата.

Тоа би било тоа.

А

Атомската мравка

Гостин
Поради што се покачува ова CPU usage ? Последниве денови ми стига и до 100% и целиот компјутер ми се блокира, повеќе од 2-3 таба не смеам да уклучам на интернет пребарувачот. Пробав со програмиве погоре бришев али слабо ефект имаат..

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Поради што се покачува ова CPU usage ? Последниве денови ми стига и до 100% и целиот компјутер ми се блокира, повеќе од 2-3 таба не смеам да уклучам на интернет пребарувачот. Пробав со програмиве погоре бришев али слабо ефект имаат..

Најдоа ли нешто програмите?

Пробај да отвориш таск менаџер, стисни show process from all users, и види кој процес го користи најмногу процесорот.

Член од
25 јуни 2013
Мислења
592
Поени од реакции
250
вака, имам вирус, папките ми се направени во .exe(немам антивирус пошто ако имам(пробував со 2) неможе ни да ми ги отвори папките) и кога стиснам на нив се отварат во нов виндовс ок тоа ништо но ми пречи што се разнесува насекаде, ставма усб и на него сите папки се така направат и кој има антивирус неможе да ги отвори папките

читнав нешто антивирусот е познат под името newfolder .exe но незнам како да го избришам(вирусот не папките) пошто се инфицирани многу папки

дали некој мое да ми помогне

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.274
Поени од реакции
15.396
Psyside-кога го препорача Хитманот,со торенти ја спуштив верзијата Hitman pro 3.7.0 build,но не ја инсталирав бидејќи гледам има фолдери за x64 i x86, а јас имам XP со 32 бита.Дали можам да ја инсталирам оваа верзија кај мене и како?

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Psyside-кога го препорача Хитманот,со торенти ја спуштив верзијата Hitman pro 3.7.0 build,но не ја инсталирав бидејќи гледам има фолдери за x64 i x86, а јас имам XP со 32 бита.Дали можам да ја инсталирам оваа верзија кај мене и како?

инсталирај го х86 тој е за 32 битен виндовс

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.274
Поени од реакции
15.396
ОК,ќе пробам,ако зафркнам биди на линија,ќе гњавам малку(всушност многу ако треба:D)

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
ОК,ќе пробам,ако зафркнам биди на линија,ќе гњавам малку(всушност многу ако треба:D)
Нема што да се заебе сако не можеш да инсталираш 64 битна верзија на 32 битен Windows :)

Kajgana Shop

На врв Bottom