Би сакала да ве прашам во врска за депилирање на интимните делови..Сестра ми во мај наполни 15 години и ниеднаш се нема депилирано со восок на интимните делови и сега се мисли дали да се бричи или да оди и да се депилира на козметичар. Незнае дали би имало некаква разлика во тоа што има 15 години, да не е мала за да почне уште сега со депилирање? Ако некој почнал на 15 или знае некој таков нека пише сега, дали има некоја врска возраста или не.
Исто така да прашам, моментално е во менструален циклус и планира откако ќе и заврши да оди да се депилира...Да не е поголема болката од вообичаената или сепак не би имало некој проблем?
Епа доброПосле завршување на менструален циклус најмалку ме боли мене.
И нека оди нека се издепилира, оти ако го се фати со бричот ќе и се зацврстат влакната а цврсти влакна во тој предел не се баш пријатни..
Би сакала да ве прашам во врска за депилирање на интимните делови..Сестра ми во мај наполни 15 години и ниеднаш се нема депилирано со восок на интимните делови и сега се мисли дали да се бричи или да оди и да се депилира на козметичар. Незнае дали би имало некаква разлика во тоа што има 15 години, да не е мала за да почне уште сега со депилирање? Ако некој почнал на 15 или знае некој таков нека пише сега, дали има некоја врска возраста или не.
Исто така да прашам, моментално е во менструален циклус и планира откако ќе и заврши да оди да се депилира...Да не е поголема болката од вообичаената или сепак не би имало некој проблем?
А бе нормално, не можеш кај секого да одиш и да дозволиш на интимни делови да те депилира. Мора да знаеш прво како работи. Има некои восокот со месеци не го менуваат. Па да не зборувам за примери на кои им откорнувале срамни усни, па до болници завршувале жениве. Најубаво е прво да отидеш во извидница, само нозе депилирај за да видиш како работи.Кога сме веке кај интимните делови...јас не би препорачувала многу со восок или со ленти бидејки воопшто не е здраво тоа...Ми има кажано лично гинеколог...A и мои другарки кои се имаат депилирано со восок кај препоните им излегуваат рани и инфекции кои на крај мораат да се санираат...Внимавајте луге пред да одете во салон за депилација ова ви го зборувам и од лично искуство...
Има ленти и крема за депилација за мажи во dmДали некој знае дали има ленти за депилација специјално за мажи? Порано по маркетиве гледав имаше Веет Мен, сега ги нема! Може да ми препорачате некои? Ми требаат за гради и стомак.
ОК фала, ќе видам таму а дали знаеш цена отприлика?Има ленти и крема за депилација за мажи во dm
Па по ова што го кажуваш изгледа ко ти да си ги оставаш за фризурки да си праиш, м ?А бе нормално, не можеш кај секого да одиш и да дозволиш на интимни делови да те депилира. Мора да знаеш прво како работи. Има некои восокот со месеци не го менуваат. Па да не зборувам за примери на кои им откорнувале срамни усни, па до болници завршувале жениве. Најубаво е прво да отидеш во извидница, само нозе депилирај за да видиш како работи.
Јас лично се депилирам, раат сум така доста време и супер ми е, не се замарам минимум еден месец по депилација.
Иначе воопшто не е добро да отстрануваш влакна доле, таму ги има за да те штитат од разни инфекции. Ама ајде де остави ги нека ти стојат.
А за креми на интимни делови никако. Имаат штетни хемиски состојки, посебно па на возраст од 15 години никако да не се депилирате со креми доле.
А за брич, што да ви кажам, ако сакате грмушки у гаќи да имате, повелете.
Па по ова што го кажуваш изгледа ко ти да си ги оставаш за фризурки да си праиш, м ?
Јас не знам ти како заклучи дека јас фризурки си правам доле.Па по ова што го кажуваш изгледа ко ти да си ги оставаш за фризурки да си праиш, м ?
депилирам кога ми треба. а за тоа кога се ептен малку подраснати не знам што да се праи, ептен е зезнато, нит на депилација не ти ги вадат целосно, а па со депилатор ептен поткожни искачаат, зборам за депилација на нозе.Јас не знам ти како заклучи дека јас фризурки си правам доле.
Ај ти колку често депилираш препони, секои две недели? Зар ти се вадат толку малку пораснати?
Јас депилатор не користам оти прави многу поткожни. Само восок или шербет за депилација. И затоа ги оставам да пораснат некое време, за убаво да ги извадам кога ќе дојде редот за тоа. У суштина не сум многу влакнеста и плус светли ми се влакната, па и кога ми се подраснати малку не ми се познаваат. А за нозе кога ти се малку подраснати, пробај со чупкалица, само доста време ќе изгубиш така .депилирам кога ми треба. а за тоа кога се ептен малку подраснати не знам што да се праи, ептен е зезнато, нит на депилација не ти ги вадат целосно, а па со депилатор ептен поткожни искачаат, зборам за депилација на нозе.