За значението на се’држителната Мудрост (Милост) БОЖЈА чиста

• Креатор на темата Креатор на темата spiros
  • Време на започнување Време на започнување

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Има ли нешто поважно за човекот, човештвото и целата творба од Мудроста (Милоста) БОЖЈА чиста - преку Која Единствениот Вистински и Совршен БОГ се’ добро создал, создава, повржува, одржува, ... а - за спасение на сите души Ја отелотвори во Исуса Христа?

Јас верувам (и знам) дека нема ништо друго поважно, се разбира освен Единствениот Вистински и Совршено *Светол БОГ, како и Неговиот *Светол Дух, преку Кого единствено човекот може да ја познае и признае *Светата Мудрост (Милост) БОЖЈА чиста, за спасение на сите (кои не Ја одбиваат, девалвираат или негираат) отелотворена во Исуса Христа!

Единствениот Вистински и Совршен БОГ нека ги отвори сите срца со добра волја, за значението на Неговата единствено спасителна Мудрост (Милост)!

Амин

Господ БОГ ме имаше во почетокот на Својот пат, пред Своите созданија, многу одамна.
Вообличена сум уште од вечноста, од почеток, пред создавањето на земјата.
Се родив кога уште немаше бездни, додека немаше извори на изобилни води.
Се родив пред да бидат основани горите, пред бреговите;
кога уште не ги имаше создадено земјата ни полињата, ни почетокот на земниот прав.
Кога ги создаваше небесата, бев присутна, кога распростираше свод над лицето на бездната;
кога ги зацврстуваше облаците во височината и кога ја одреди силата на изворот на прадлабочината.
Кога му ги поставуваше на морето неговите граници, за да не му се прелеат водите преку бреговите, кога ги поставуваше основите на земјата,
бев покрај Него, како градежничка, бев радосна, од ден на ден, радувајќи се пред Него сето време:
Се радував по почвата на Неговата земја, и мојата радост се човечките синови.
Така, деца, послушајте ме, блазе им на оние кои ги чуваат моите патишта.
Послушајте ја поуката, за да добиете мудрост и не ја отфрлајте.
Блазе му на човекот што ме слуша, и бдее пред моите врати секој ден, и кој ги чува моите довратници.
Зашто кој ме наоѓа мене, го наоѓа животот и добива милост од Господа.
А ако згреши кон мене, и пакости на својата душа: Сите што ме мразат мене, ја љубат смртта.”

.(Мудр. изреки 8:22-36)

.

Дали може да ја подобјасниш темава? Што ќе се дискутира овде?

Brace yourself, tons of shit-replies are coming.
амин

.

Има ли нешто поважно за човекот, човештвото и целата творба од Мудроста (Милоста) БОЖЈА чиста - преку Која Единствениот Вистински и Совршен БОГ се’ добро создал, создава, повржува, одржува, ... а - за спасение на сите души Ја отелотвори во Исуса Христа?

Јас верувам (и знам) дека нема ништо друго поважно, се разбира освен Единствениот Вистински и Совршено *Светол БОГ, како и Неговиот *Светол Дух, преку Кого единствено човекот може да ја познае и признае *Светата Мудрост (Милост) БОЖЈА чиста, за спасение на сите (кои не Ја одбиваат, девалвираат или негираат) отелотворена во Исуса Христа!

Единствениот Вистински и Совршен БОГ нека ги отвори сите срца со добра волја, за значението на Неговата единствено спасителна Мудрост (Милост)!

Амин

Господ БОГ ме имаше во почетокот на Својот пат, пред Своите созданија, многу одамна.
кога уште не ги имаше создадено земјата ни полињата, ни почетокот на земниот прав.
Кога ги создаваше небесата, бев присутна, кога распростираше свод над лицето на бездната;
кога ги зацврстуваше облаците во височината и кога ја одреди силата на изворот на прадлабочината.
Кога му ги поставуваше на морето неговите граници, за да не му се прелеат водите преку бреговите, кога ги поставуваше основите на земјата,
бев покрај Него, како градежничка, бев радосна, од ден на ден, радувајќи се пред Него сето време:
Блазе му на човекот што ме слуша, и бдее пред моите врати секој ден, и кој ги чува моите довратници.
А ако згреши кон мене, и пакости на својата душа: Сите што ме мразат мене, ја љубат смртта.”

.
На која црква и приипаѓаш

Нека е вечна Славата Негова. Знаењето ќе допре само до тие кои го слушаат Зборот Негов со душите свои а не со земната мисла.
Супер пост пријателе, свака ти част.

Дали може да ја подобјасниш темава? Што ќе се дискутира овде?

Значението на вечната Мудрост (Милост) БОЖЈА чиста - за спасение на сите - отелотворена во Исуса Христа!

Има ли нешто поважно од Неа/Него, Која/Кој е пред Небото и земјата?

Имал ли некој друг пат кој што води во СОВРШЕНСТВОТО (БОГА Отецот) или пак е само Тој Еден и Единствен?

Зошто некои луѓе се’уште се сопнуваат на Мудроста БОЖЈА - тоа е Првороденото Чедо БОЖЈЕ - и своите филозофии, религии, психологии, .. ги воздигаат над Неа/Него!?

Значението на вечната Мудрост (Милост) БОЖЈА чиста - за спасение на сите - отелотворена во Исуса Христа!

Има ли нешто поважно од Неа/Него, Која/Кој е пред Небото и земјата?

Имал ли некој друг пат кој што води во СОВРШЕНСТВОТО (БОГА Отецот) или пак е само Тој Еден и Единствен?

ИМА!
ЧОВЕКОТ!
НЕ РЕЧЕ ИСУС БРЕ ДЕКА Е СИН ЧОВЕЧКИ!
МИСЛИ БРЕ; НЕ СЕ ШТО Е ЦРВЕНО ВО ПИСАНИЈАТА Е ВРЕДНО; АМИ ЗА ОДВЛЕКУВАЊЕ ВНИМАНИЕ Е!

Да ми ти кажи Хепта вака лагано :D

P.S. Мудрост (Хокма) не е исто со Милост (Гедула)!
Мудрост не е исто ниту со Разбирањето (Бина) не пак со ова ти што верглаш!
Како може да зборувате вака не знам... Демоните се силни со тебе момак!

spiros друже мој! Па кај се изгуби ти? :)

:)

ИМА!
ЧОВЕКОТ!
НЕ РЕЧЕ ИСУС БРЕ ДЕКА Е СИН ЧОВЕЧКИ!
МИСЛИ БРЕ; НЕ СЕ ШТО Е ЦРВЕНО ВО ПИСАНИЈАТА Е ВРЕДНО; АМИ ЗА ОДВЛЕКУВАЊЕ ВНИМАНИЕ Е!

Да ми ти кажи Хепта вака лагано :D

P.S. Мудрост (Хокма) не е исто со Милост (Гедула)!
Мудрост не е исто ниту со Разбирањето (Бина) не пак со ова ти што верглаш!
Како може да зборувате вака не знам... Демоните се силни со тебе момак!

Да не “случајно“ вашето разбирање има длабока пукнатинка, пријателе, која што Го дели Она што е неделиво и ЕДНО ? :)

ЕДИНСТВЕНИОТ Својата Првородена Мудрост (Милост) во Исуса Христа (човекот безгрешен) Ја отелотвори и за секој кој со дечјо срце И’ верува, Небесната врата Ја отвори! :)

п.с. Пред некој ден слушав едно говорење на еден експониран учител на една (во денешни дни) многу обожавана источна дисциплина, кој што на самиот почеток ја распарчи Совршената Љубов (Милост) и Мудрост, небаре биле нешто посебно ... :D

п. п.с. Тоа што ми препишуваш демони, воопшто не ме изненадува! :)

Доста е за ученикот да биде како неговиот учител и на слугата да биде како неговиот господар.
Ако стопанот на куќата го нарекле Велзевул, тогаш колку повеќе неговите домашни!?”

(Ев. Матеј 10:25)

.

Нема пукнатина... :) Ти не ме разбираш во својата „Милост“ и “Исусовоа мудрост“ и едноста на единствениот кој што не пратил никој да ми ти го спасува газот и бедната ти душа ;)

Ништо не делам... Само реков дека се различни поими... ти може да ги кастрираш со црвени букви и едното да го правиш и курвинско добро и божествено зло - но сепак Мудрост и Милост не е исто :)
Исус не ниту милостив, ниту мудар!
Напишав веќе!

А тоа што демони зборуваат преку тебе, нормално дека не те изненадува...
Не знаев дека стопанот на твојата душа е велзевул... Браво :)
Ете сега знам зошто црвената боја - јас мислев од библијата го земаш тоа со бои ама... ете, демонот желен за крв те тера да пишуваш вака!
Штета што ученикот и слугата не можат да бидат ништо поеќе... :(

„Проклети да се оние чии колена лесно се виткаат пред големите искушенија на Животот!“ - Богот без Име

„Единствениот (едно во три) ни ги даде педесете порти на рабзирањето , чија тајна е Смрт!
И курвата ги издаде сите и своите тајни за да ја отвори вратата кон рајот за сите - дури и за демоните и лудаците!
Го нарекоа Исус за да го подржат пророштвото - а во својата лудост дадоа клуч за курвите вавилонски да седат лево и десно од Највисокиот!
Нека бидат проклети дрдорковците за највисокото!“
- Проклеството на Едниот

Исус е сонцето кое зајде ;) Новото Сонце Sol Invictus не е веќе синот на богот, ами ти!

Будали се тие што луѓето ги обожуваат; и нивните Богови и нивните луѓе се будали.

„Сите што ме мразат мене, ја љубат смртта“ - ИЗРЕКИ????

Неточно, кукавичко, бедно!
Сите што стравуваат од смртта, не го разбираат Богот и бараат оправдување! ;) Никој не мрази друг, ами лажното проповедање за робство и бедност!
Истите тие дрдорковци и кукавици, преплашени од смртта измислија спасител кој што не спаси никој, ами го распнаа бидејќи не сакаа својата крв да ја дадат!
Кукавици! Нека проклеството им дише засекогаш,се до крајот што 2/3 од луѓето ги прелажаа со својата лага!
Се исплашија и ги затворија своите срца со туѓа крв врз своите порти кои не може никој да ги отвори! Секогаш имало такви како тебе, повеќе роб, отколку господар, повеќе ученик, отколку учител!

П.С. Јако е вака да се пишува - што ти дојде на ум :) Па и со црвена боја. Спиро, богохулнику, лудници си момак :) Сега ќе ги збуниме луѓето, нема да знаат кој пишува :D

...

Исус е сонцето кое зајде ;) ...

...

Кога со детско срце би поверувал и вистински би се разбудил за Светлината на вечната и Совршена Мудрост (Милост) БОЖЈА чиста - од Љубов и како Љубов кон сите отелотворена во Исуса Христа -, ти засигурно би знаел дека за Неа немало, нема и нема да има заоѓање и гаснење!

Се’ додека не си роден одново, додека не си воскреснат од мртвите, додека не си разбуден, се’ додека во твојте гради не ти изгрее вистинското Сонце на вистинската Слобода, ... , ти пријателе одиш на мојата игноре листа! ;)

Одсрце ти посакувам искрено да се вљубиш во Единствената Совршено Вистинска Љубов БОЖЈА чиста и се’ да ти служи за најдобро! :love:

Дотогаш ...

.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom