Само за вегетаријанци (вегетеријански рецепти)

Член од
14 февруари 2009
Мислења
68
Поени од реакции
6
Lush знаеш од кога постои во Македонија?! Од пред 5 години максимум. Дали до тогаш требаше да користам песок за да си ја измијам косата?
Zeno zboram za sega......ne za togash....ZASHTO SEGA DA NE GI UPOTREBUVASH TIE PROIZVODI....???MISLAM DEKA KOLKU TOLKU KE SE NAMALI BROJOT NA VIVOSEKCIRANI ZIVOTINCINJA..

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Zeno zboram za sega......ne za togash....ZASHTO SEGA DA NE GI UPOTREBUVASH TIE PROIZVODI....???MISLAM DEKA KOLKU TOLKU KE SE NAMALI BROJOT NA VIVOSEKCIRANI ZIVOTINCINJA..
Не биди толку груба, дрска и арогантна. Сега не ги употребувам затоа што можам да купам со парите што ќе ги дадам во Lush, 2 пати повеќе производи од реномирани и нереномирани производители. Ти мислиш дека сите имаат пари за во Lush? И пишувај на кирилица, ако воопшто сакаш некој да те чита.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Не ме расплака, иако сум вегетаријанец веќе година и половина. Муабетов ти е ,,луѓе немаат леб да јадат, а вие јадете месо":tapp:. Дали знаеш колку семејства ширум светот егзистираат од месната индустрија? Да работеше татко ти во фабрика за паштети немаше да пропагираш мутави работи. Знаеш ли дека некои луѓе едноставно не можат да издржат на нозе без месо? Месото е здраво колку што е нездраво. Така што јади што сакаш и остај ги другите да јадат што сакаат. Сфаќам дека си имаш твоја идеологија, која е до некаде и моја, но не ја тупам наоколу, бидејќи е безпоентално. Сигурно е дека луѓето се на повисок степен на развој од животните. Сигурно има напредок во однос на тоа тестирање врз животни, ЗА ДА НЕ СТРАДААТ ЛУЃЕ. Во твојот горенаведен текст ти ги стави животните пред луѓето, што те прави во најмала рака патетична и нереална. Во продолжение, постојат вегетаријанци кои јадат риба. Рибата не е животно? А што е? Марсовец?

1. Ајде, најди ја таа бројка, на оние кои живеат од месната индустрија. А за да не бараш многу јас ќе ти ги дадам следниве бројки, па ти спореди:

- Има една ствар која што Светската Банка ја вика „апсолутна сиромавост“ (ова е буквален превод од француски, можеби изразот на македонски е инаков). Тоа би му дошло, дека практично - чудо е што некој е жив. Лани, 500 милиони живееја така. Претежно од Латинска Америка, Азија и Африка.

- Една третина од светот гладува. На 4 или 5 секунди по некој умира од глад.

Не знам колку мислиш дека тежи месната индустрија, ама ќе да споредбата е смешна, нели?:)

2. Не постојат вегетарјанци кои јадат месо;)

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
1. Ајде, најди ја таа бројка, на оние кои живеат од месната индустрија. А за да не бараш многу јас ќе ти ги дадам следниве бројки, па ти спореди:

- Има една ствар која што Светската Банка ја вика „апсолутна сиромавост“ (ова е буквален превод од француски, можеби изразот на македонски е инаков). Тоа би му дошло, дека практично - чудо е што некој е жив. Лани, 500 милиони живееја така. Претежно од Латинска Америка, Азија и Африка.

- Една третина од светот гладува. На 4 или 5 секунди по некој умира од глад.

Не знам колку мислиш дека тежи месната индустрија, ама ќе да споредбата е смешна, нели?:)

2. Не постојат вегетарјанци кои јадат месо;)
Пер, не си ме разбрала, осеќам...Ја не реков дека има вегетаријанци шо јадат месо, пошто на тој начин терминот е оксиморон. Само во Америка има 450 000 вработени во индустријата за пилиња. Ако ти треба за другите типови животни, побарај. И дефинитивно, споредбата не е смешна, напротив, многу е реално дека со помош на месната индустрија, луѓе преживуваат. Во спротивно бројката на оние кои умираат од глад, ќе се зголеми.
Извор:http://www.reapinc.org/ProfileIntro_Meat.html

D

Delux

Гостин
Мислев дека само овие кои шо се појавуваат на мис глумат лудило за грижа на животните и оние гладните:)смешно е
На вегетаријанците им е грижа за животните??глуости хихи

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Пер, не си ме разбрала, осеќам...Ја не реков дека има вегетаријанци шо јадат месо, пошто на тој начин терминот е оксиморон. Само во Америка има 450 000 вработени во индустријата за пилиња. Ако ти треба за другите типови животни, побарај. И дефинитивно, споредбата не е смешна, напротив, многу е реално дека со помош на месната индустрија, луѓе преживуваат. Во спротивно бројката на оние кои умираат од глад, ќе се зголеми.
Извор:http://www.reapinc.org/ProfileIntro_Meat.html
Пер, кажа дека има вегетарјанци кои јадат риба. А кога зборуваме за риба зборуваме за месо. Јас бев три години вегетарјанец, и сега јадам риба и морски плодови. Веќе не сум вегетарјанец. Ако треба да се бара термин, тоа ќе му дојде песцетериан што исто така не е во потполност точно зошто јадам млечни производи. Мислам дека добро те имам сфатено, ама ти не го разбираш поимот вегетарјанец како што треба:)
Нема да навлегуваме во економската дискусија со која што би требало да ти ги покажам можностите за преориентирање на струката на тие што чуваат живина или што и да е. Не е местото на темава, ама те убедувам - ако можеше Тачер во Англија да ги затвори рудниците и да не умрат од глад сите тие рудари, туку да најдат работа во други гранки - во Америка сигурно нема да испоцркаат:) Можда ќе ослабат некое кило, ама нема да им штети:))

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Пер, кажа дека има вегетарјанци кои јадат риба. А кога зборуваме за риба зборуваме за месо. Јас бев три години вегетарјанец, и сега јадам риба и морски плодови. Веќе не сум вегетарјанец. Ако треба да се бара термин, тоа ќе му дојде песцетериан што исто така не е во потполност точно зошто јадам млечни производи. Мислам дека добро те имам сфатено, ама ти не го разбираш поимот вегетарјанец како што треба:)
Нема да навлегуваме во економската дискусија со која што би требало да ти ги покажам можностите за преориентирање на струката на тие што чуваат живина или што и да е. Не е местото на темава, ама те убедувам - ако можеше Тачер во Англија да ги затвори рудниците и да не умрат од глад сите тие рудари, туку да најдат работа во други гранки - во Америка сигурно нема да испоцркаат:) Можда ќе ослабат некое кило, ама нема да им штети:))
Анастазија... :pipi:Колку тоа гордо звучи:smir:. Баш кажав дека има ,,вегетаријанци" кои јадат риба. Но! Исто како тебе, се запрашав како ли може да се тие ,,вегетаријанци" и прашав дали рибите не се животни ...Дали се можеби марсовци...? Пошто во претходните постови една девојка напишала дека рибата била дозволена и она била ,,вегетеријанец" и јадела ,,само" риба. Сакав да кажам дека тоа не е вегетаријанство. Јас не јадам никаков вид на месо. Ду ју гет ми?:back:

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Анастазија... :pipi:Колку тоа гордо звучи:smir:. Баш кажав дека има ,,вегетаријанци" кои јадат риба. Но! Исто како тебе, се запрашав како ли може да се тие ,,вегетаријанци" и прашав дали рибите не се животни ...Дали се можеби марсовци...? Пошто во претходните постови една девојка напишала дека рибата била дозволена и она била ,,вегетеријанец" и јадела ,,само" риба. Сакав да кажам дека тоа не е вегетаријанство. Јас не јадам никаков вид на месо. Ду ју гет ми?:back:
Добро, ти рече „во продолжение, има вегетарјанци кои јадат риба....“, според тој пост, по тебе и тие се вегетарјанци. А не, не сме:) И јас не јадев никаков вид на месо... Три години, можда малку повеќе. Сега веќе неколку месеци повремено јадам риба и според тоа веќе не си се бројам во вегетарјанците. Со среќа со вегетарјанството. Не јади многу соја, првите година, две, сите форсираат на соја а забораваат дека освен комплетни протеини имаат потреба и од друго:)

D

Delux

Гостин
Јас сум сигурен дека ако одите во некој елитен ресторан тие таму ќе ви поонудат вегетаријанска храна...но иронијата е тоа шо вие нема да знеате дали во тоа јадење има место,вие ќе го голтнете тоа,притоа незаеќи дека сте направиле злодело врз кутрите животни:)а вистинскиот вегетаријанец тоа ќе го препознае,тоа е исто како некој во кафич да порача виски,а ти му носиш шток:)

Член од
14 февруари 2009
Мислења
68
Поени од реакции
6
Јас сум сигурен дека ако одите во некој елитен ресторан тие таму ќе ви поонудат вегетаријанска храна...но иронијата е тоа шо вие нема да знеате дали во тоа јадење има место,вие ќе го голтнете тоа,притоа незаеќи дека сте направиле злодело врз кутрите животни:)а вистинскиот вегетаријанец тоа ќе го препознае,тоа е исто како некој во кафич да порача виски,а ти му носиш шток:)
:vozbud:TOCNO TAKA.........U PRAVO SI...PRAVIOT VEGETARJANEC KOA KE OTIDE VO RESTORAN KE NARACA MAKARONI....I NISHO DRUGO....ILI SALATA OD PIPERKI I PATLIDJANI.....

blaster1

Искусен Кајганџија
Член од
16 декември 2008
Мислења
777
Поени од реакции
26
Неможам бе да сум вегетаријанец.Без малку мевце,со малку сол...Неможе сеа.Мора и тоа.Еднаш живеам така да не експериментирам.
:salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom