Бугарска прослава на Илинден ?

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Па таа логика исто ке излезеше на jaве ако имавте попис. Нема потреба бугарите да прават партиja... Тотален мит е тезата,дека едно малцинство ко коja и да е држава се етаблира со постоенето на своja политичка партиja...
Ако са се декларирали како такви и вадели по таква постапка, какви са тогава?Нели вие зборувате за право на самоизjaснуване?! Има луге от смесени бракови. Какви са тогава?

А зошто ме цитираш и болдираш кога се уште не даде одговор што се луѓето од Белград и Ниш со извадени бугарски пасоши (по стоти пат).

Не ти одговара ни едното ни другото, ако кажеш дека не се бугари тоагаш истото би се однесувало и за нас нели.

Ако кажеш дека се бугари знаеш дека влегуваш во замка да објасниш како вашите вековни непријатели наеднаш станаа бугари.

Разказваш вицове. Зошто да минем на соответниот форум, да минеш со сјунгерот и да бришеш? :facepalm:

Ако било така тогаш би требало да знаеш дека имам еднакви овластувања и на овој форум, што значи нема основа за твојот изговор овде да дискутираш за историја наместо таму.

Како што тргнало со вашите сентименти, за некоја година ќе треба да го чествувате форумов Историја на Кајгана како гробље на вашите пропагандни заложби. :sneaky:

А зошто ме цитираш и болдираш кога се уште не даде одговор што се луѓето од Белград и Ниш со извадени бугарски пасоши(по стоти пат) Не ти одговара ни едното ни другото, ако кажеш дека не се бугари тоагаш истото би се однесувало и за нас нели. Ако кажеш дека се бугари знаеш дека влегуваш во замка да објасниш како вашите вековни непријатели наеднаш станаа бугари.
Штом са земали Бугарско државjанство и пасош за мене, за моите сограгjани и за Република Бугариja тие луге от Белград и Ниш са Бугари.
Истото е ако земеш Американски пасош и се заколнеш пред знамето и потпишеш дека си Американец. Па ти за лугето си Американец со Македонски корен.
Истото са и Бугарите от Македониjа, Бугари со Македонски корен.

Ако било така тогаш би требало да знаеш дека имам еднакви овластувања и на овој форум, што значи нема основа за твојот изговор овде да дискутираш за историја наместо таму.

Како што тргнало со вашите сентименти, за некоја година ќе треба да го чествувате форумов Историја на Кајгана како гробље на вашите пропагандни заложби. :sneaky:
Можат славењето да го спојат со паѓањето на Масада како последно упориште на вулгарските евреи во борбата против римјаните.

Или пак денот на паѓањето на Џеронимо во востанието индијанските вулгари против Европјаните.

Штом са земали Бугарско државjанство и пасош за мене, за моите сограгjани и за Република Бугариja тие луге от Белград и Ниш са Бугари.
Истото е ако земеш Американски пасош и се заколнеш пред знамето и потпишеш дека си Американец. Па ти за лугето си Американец со Македонски корен.
А од како ќе добијат други пасоши и документи, ве плљувнат во лице и ви го искинат бугарскиот пасош, ќе бидат ли бугари со Македонски корен?:D

Истите тие што ве колеа сега се бугари, кај ти е бе достоинството.
--- надополнето: 22 јули 2013 во 21:15 ---
Ахахаха Бугарскиот турист е много тражен во Македониja.
Leandra, кажи зошто ja немав проблеми да плакjам во Охрид со бугарски лев, зошто немав проблем да плакjaм со бугарски лев во Делчево. Плjукате, плjукате а ни примите валутата, да умре човек от смеенjе........патриоти сте големи.
Ела да купиш нешто со денар во Бугариjа :pos:

Дечко си пукаш во глава, и ние кога одиме на морето си плаќаме во денари ама само во пиринскиот дел.

Истите тие што ве колеа сега се бугари, кај ти е бе достоинството.
Коj ни колеше бре, Бугарите от Ниш, Цариброд, Димитровград ли? Мене достоjнството ми е да не си негирам мене си, роднините и државата. Нешто што Македонецот го врши секоjдневно оздимуваjки Бугарски пасош.
Со ова темпо ептен ке се стопите како нациjа и ке станете Албанска држава со Бугарско малцинство за 20г.

По кој основ јас би бил етнички изедначен со некој од Молдавија,од Татаристан,Чувашија, ниту по јазикот, ниту по културата,ниту по одликите,а би делеле еднакво блгарско самосознание.Тоа е турлитава.

Ајде Бугари,зошто никој не ми одговори на прашањево,не е толку комплицирано,само ме интересира логиката на блгарштината од три раси и три континенти.

Ајде Бугари,зошто никој не ми одговори на прашањево,не е толку комплицирано,само ме интересира логиката на блгарштината од три раси и три континенти.
Во денешен Татарстан се наоагjа некогашна Волшка Бугариja. Отвори и прочети за неjа, ако те интересира.
Бугарите во Молдавиjа са бегалци от Бугариja от преди 2 века. Со ниш думаш ист език, исповедуваш иста религиja, имаш исти фолклор и култура.

Во денешен Татарстан се наоагjа некогашна Волшка Бугариja. Отвори и прочети за неjа, ако те интересира.
Бугарите во Молдавиjа са бегалци от Бугариja от преди 2 века. Со ниш думаш ист език, исповедуваш иста религиja, имаш исти фолклор и култура.

Со Молдавија можеби не поврзува коренот словенски,ама со Татаристан немаме баш ништо.

Тебе не би ти сметало и мене и некој од Татаристан да го нарекуваш брат,ама мене сериозно тоа ми смета јас да се поистоветувам со вас двајцата.

Тоа е разликата меѓу нас и вас, Македонец се раѓа, а не се станува.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tatarstan#Ethnic_groups

Tatars 2,012,571 - 53.2%
Russians 1,501,369 - 39.7%
Chuvash 116,252 - 3.1%
Others 150,244 - 4.1%
Мислам дека тие што ги викате ваши предци се татарите, еден од називите на турците, покрај вулгар.

Еве една интересна приказна од Казан на http://en.wikipedia.org/wiki/Tatars:
There is an ethnic nationalist movement among Kazan Tatars which stresses descent from the Bulgars and is known as Bulgarism – there have been graffiti on the walls in the streets of Kazan with phrases such as "Bulgaria is alive" (Булгарија жива)

А еве на истата страна на почеток Опис на Татарите:
Tatars (Tatar: Татарлар / Tatarlar), sometimes spelled Tartars, are a Turkic ethnic group in Eastern Europe and Northern Asia. The Tatars are native people of Volga region of Russia, Tatarstan and Bashkortostan.

Јас незнам зошто не се ослободите од тој гнасен епитет и се ословите со славното име на народот чии гени го носите.

maleeee ti najde da zboris a u makedonija kaj nas ni stavija Albanec minister ahHHAHAHAhAH ni ja zemaa makedonija i seri gledas u bG ??? pa pogledni sto napravija za da go trgnat musa od blagoevgrad pa kazi mi u makedonija sto napravivme koga ni go stavija ovaj minister :) se napivme po edna casa ladna voda so shekjer ....

Се фаќаш веднаш за Албанците,а ним им давате блгарско државјанство,имате ли вие воопшто некакво достоинство и свесност,а Турците не ви чинеле.

Лугето се зоват татари и името Бугари е истрито со сила от Рисиja. Ама ова е долга тема и не за овоj форум.
Лека нок.

По кој основ јас би бил етнички изедначен со некој од Молдавија,од Татаристан,Чувашија, ниту по јазикот, ниту по културата,ниту по одликите,а би делеле еднакво блгарско самосознание.Тоа е турлитава.

И уште на тие Молдавците, Татарите и Чувашите бапни ги и Албанците со извадени Бугарски пасоши е тоа баш е турлитава ... :ROFLMAO:

Се фаќаш веднаш за Албанците,а ним им давате блгарско државјанство,имате ли вие воопшто некакво достоинство и свесност,а Турците не ви чинеле.
:pos: Македонец и достоjнство.........немоj молим те, ке умрем от смеенje. Ела ги виж твоjте сограгjани кога купуват коли, сите со бугарски лични карти :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom