Бугарска прослава на Илинден ?

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Па мене ми е интересно като толкоз големи патриоти зошто во Македониja не градови со иминja Гоце Делчев, Сандански, Хадjудимово и т.н.??? Или зошто во Бугариjа се слуша повеке македонски фолклор от колко во Мкаедониja дека турбо фолкот е на мода?
Ајде "братучеди", поздрав со една песна да олабите малко, пиинете една ракиja.

http://www.youtube.com/watch?v=NWbRguEXOdQ

Критериум ти е слободна воља на народот. Што сака нека се пише и крај на муабетот. Дали е партија дали е попис, што сака нека е. Може ќе помине бројка 1000, ама 5000 нема шанси да стигне. Имај во предвид дека доста(повеќе од пола) од оние што ги рачунате од Босилеград и Димитровград, нема да се пишат вулгари туку серви.
Е, тоа ти зборам и jaс де.
Да пази господ, ни Босилеград,ни Димитровград не са во Македониja. Нешто географиjaта ти е скроз далеку...
А колко бугари се подпишали во Србиja... тоа е сосем друга тема.

Што праиме со правото им да се изjaснат и самоопределат?Ако се изjaснили,зашто не почитувате тоа нивно право?
Зошто вие не ја почитувате нивната национална свест?
А што треба да направиме за да го почитуваме тоа право.
Да ми изградат споменик на граничниот премин затоа што во еден документ во Бугарија сум напишал дека имам бугарско потекло??

Е, тоа ти зборам и jaс де.
Да пази господ, ни Босилеград,ни Димитровград не са во Македониja. Нешто географиjaта ти е скроз далеку...
А колко бугари се подпишали во Србиja... тоа е сосем друга тема.
Има тука луѓе од Босилеград и Димитровград дојдени, на нив мислев. А иначе да, луѓето менуваат чувство на припадност, па макар тоа било и на погрд епитет даден на алтајски народи, населени на Балканот, како на пример од Македонци се пишале вулгарос поради некои економски придобивки. Тоа во поново време погрдо го викале торбеши. Ама како што иде работата зборот вулгар стана синоним за проституција.

Да ми изградат споменик на граничниот премин затоа што во еден документ во Бугарија сум напишал дека имам бугарско потекло??
Ама това не ви одговара а кога изкарвате пари во ЕУ со Бугарски пасош или кога возите по нова кола може а?
Каква национална свест за Македонец што се потпишал дека е етнички Бугарин.....
--- надополнето: 22 јули 2013 во 19:51 ---
Има тука луѓе од Босилеград и Димитровград дојдени, на нив мислев. А иначе да, луѓето менуваат чувство на припадност, па макар тоа било и на погрд епитет даден на алтајски народи, населени на Балканот, како на пример од Македонци се пишале вулгарос поради некои економски придобивки. Тоа во поново време погрдо го викале торбеши. Ама како што иде работата зборот вулгар стана синоним за проституција.
А зборот Македонец знаеш ли на што е символ?

Па еве почитуваме ja, кога се изjaснат...
Па не е потребно споменици да се градат. Што значи си се изjaснил? Кога си се изjaснил,значи тоа е тоа.

Значи муабетот е, зошто побогу доколку ете сакате да го славите овој Македонски празник, го славите според грегоријанскиот календар?!?

Тоа е настан што се случил пред 110 години, а не пред 1100, датумот според грегоријански календар не бил 21 Јули, туку 2 Август.

Па живеевте во една држава, можеха да одат, да се мешат....сега ние имаме вина за тоа?
Нешто паметно по темава или само ладене на устата?

Па мене ми е интересно като толкоз големи патриоти зошто во Македониja не градови со иминja Гоце Делчев, Сандански, Хадjудимово и т.н.??? Или зошто во Бугариjа се слуша повеке македонски фолклор от колко во Мкаедониja дека турбо фолкот е на мода?
Ајде "братучеди", поздрав со една песна да олабите малко, пиинете една ракиja.

http://www.youtube.com/watch?v=NWbRguEXOdQ

Е арно де,слушате македонски песни украдени и испеани од бугарски пеачи.Барем јавно си признавате за својот менталитет на бугарин крадец а жената му курва.

Па ако ставате веќе имиња на градови, улици, на Македонци тогаш ставете му и на Киро Глигоров, Блаже Конески, Ченто-па нели ако нивните предци биле Бугари тогаш зошто од овие бегате како ѓавол од крст?! Докажани Македонци без никакви двоумења.

Ама това не ви одговара а кога изкарвате пари во ЕУ со Бугарски пасош или кога возите по нова кола може а?
Каква национална свест за Македонец што се потпишал дека е етнички Бугарин.....
Прв чекор да станеш вулгар е да се продадеш за пари.

Тоа ти е стандардна процедура.

fmi: немаш поента на целиот муабет. Треба да ви ракоплескаме за „прославава“?

Идиотизам пар екселанс и грабеж како оној горе што го опишав. Нека ви е на чест, не се објаснувам веќе...

Значи муабетот е, зошто побогу доколку ете сакате да го славите овој Македонски празник, го славите според грегоријанскиот календар? Тоа е настан што се случил пред 110 години, а не пред 1100, датумот според грегоријански календар не бил 21 Јули, туку 2 Август.
Реално каj нас се чествува во период...почнува от 21 Jули и завршува на 19 Август кога се дига и одрински вилает.

Не сум и посакал да ти идам лично и перзонално во твоja дом, но може да се сретнем без да сакаме по улиците на Скопje,Битола или Охрид. Не е изклучено.

Нема да идеш бе ни во Скопје, ни во Охрид ни во Битола, бугар си, непожелен се, не те сакаме.

Ние те плукаме ти идеш, зарем не се смееше на Македонците кои одат во Грција?

Ист случај си бе фми, само треба да почнеме и да ве плукаме по улици кога шетате по плоштад, ќе видам дали бугар ќе цапне во земјава.

Вие аир овде нема да видите, запомнете.

Нема да идеш бе ни во Скопје, ни во Охрид ни во Битола, бугар си, непожелен се, не те сакаме. Ние те плукаме ти идеш, зарем не се смееше на Македонците кои одат во Грција? Ист случај си бе фми, само треба да почнеме и да ве плукаме по улици кога шетате по плоштад, ќе видам дали бугар ќе цапне во земјава. Вие аир овде нема да видите, запомнете.
Леандра, зборуваj за себе си.Моите другари сакат да си ме видат, биди скопоjна. Даже скоро планирам да минам да ги видам. Ако не сакат прво на тебе ке ти обадам,па да знаеш,па да се зарадува сиротната душа.
Каде сум се смеел на македонци,кои одили во Грциja? Леандра,ти почнуваш да забораваш душо....

Значи муабетот е, зошто побогу доколку ете сакате да го славите овој Македонски празник, го славите според грегоријанскиот календар? Тоа е настан што се случил пред 110 години, а не пред 1100, датумот според грегоријански календар не бил 21 Јули, туку 2 Август.

Па уште прашуваш зошто,сети се пред 20-тина години кога ќе украдеа кола на некој Македонец кој дошол на одмор во Бугарија,првото нешто што правеа беа измените на бојата, некои додатоци за да не се познае дека е украдена.

Истото е и со празникот Илинден го крадат од нас, менуваат некои финеси.

И тoгаш ќе бидеме за смеа со нив,историски настан кои се случил еднаш а во различно време. Ова веќе е за во квантна физика, и самиот Ајнштајн би бил збунет од нивната "генијалност".

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom