Масони

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
Зидарски, кое е твоето мислење за книгата Масони од Јован Бригиски, посебно за делот "Македонија"?

Член од
26 март 2010
Мислења
132
Поени од реакции
24
Зидарски може да везе до бесвест и да импресионира млади деца и некои масонски ентузијасти како „царов“ Давид кој како загарче трчка по Зидарски, ѓоа поставувајќи прашања.
Не ми се обраќај овде со такви погрдни зборови. Зборувај на темата ако имаш нешто паметно да кажеш, а ако немаш молчи а не да ги напаѓаш и вреѓаш соговорниците.

Апелирам до модераторот да го опомене Тапетарот Петар за недоличното однесување. Доколку не го санкционирате, ќе се спуштам на негово ниво и ќе зборувам на јазик кој добро ќе го разбере !

П.С. Претходно напишав во еден пост како ќе му се обраќам на Тапетарот Петар доколку продолжува со навредливи епитети но изгледа модераторите се на годишен одмор па никој не реагира.

Член од
25 јули 2013
Мислења
118
Поени од реакции
97
Масоните се тие што го вртат светот (подземјето), дел од оние кои се многу успешни (богати,интелегентни) некогаш имаат сатанистички ритуали како забави што си ги одржуваат
а во Македонијава нема наши масони, туку ние сме под влијание на масони, барем јас така мислам, се насочуваат на големи нешта во светот што се дешава
пример војна или ќе ја почнат или тие ќе ја стишат вревата

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
(богати,интелегентни) некогаш имаат сатанистички ритуали како забави што си ги одржуваат
Може да објасниш како “интелегентни“ можат да имаат сатанистички ритуали?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Масоните се тие што го вртат светот (подземјето), дел од оние кои се многу успешни (богати,интелегентни) некогаш имаат сатанистички ритуали како забави што си ги одржуваат
а во Македонијава нема наши масони, туку ние сме под влијание на масони, барем јас така мислам, се насочуваат на големи нешта во светот што се дешава
пример војна или ќе ја почнат или тие ќе ја стишат вревата
Сега е многу појасно што се и кои се масоните.

Член од
25 јули 2013
Мислења
118
Поени од реакции
97
Може да објасниш како “интелегентни“ можат да имаат сатанистички ритуали?
значи ти викам некогаш немора да значи
нема врска интелегенција со фетиш и фантазија
познавам премногу интелегентни луѓе а забегани во друг правец

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Bev decidno prasan i negiran za starosta na Masonite.
Kratka informacija koja moze da se proveri:

Str. 39-40. Zapiste na Naakalite, pred 70. iljadi godini se osnovniot voved vo Masonstvoto (str. 51. od knigata “MU-is~ezli kontinent”.

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
Bev decidno prasan i negiran za starosta na Masonite.
Kratka informacija koja moze da se proveri:

Str. 39-40. Zapiste na Naakalite, pred 70. iljadi godini se osnovniot voved vo Masonstvoto (str. 51. od knigata “MU-is~ezli kontinent”.
Како заклучи дека си бил негиран? Еве јас ти верувам, а имаш и цврст доказ за тоа.

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Pred 50. godini bev poet...

OSNOVATA (denesna) NA MASONITE E DEKA ISUS VOOPSTO NE POSTOEL... NITU PAK MOJSIE MOJSIE/MUSA.

Sekoj ima pravo na sopstveno mislenje...

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918

OSNOVATA (denesna) NA MASONITE E DEKA ISUS VOOPSTO NE POSTOEL... NITU PAK MOJSIE MOJSIE/MUSA.

И од нигде никаде јас сум постанал масон..

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43

А сега имаш 72 години, 5 месеци и 20 дена?
За твоите книги што збориш, ја пронајдов само „Судњи дан“ - 1999 од Благоје Јовановски но само на листа со наслови од повеќе книги и еден цитат:
Веројатно добра анализа за сите монотеистички и политеистички аспекти на прашањето на постанокот и потеклото. Наспроти она што е научен, експериментален модел на дефинирање на факти, авторот дава свое индивидуално толкување на многу работи напишани во Библијата и Куранот. Доста тешка, неконвенционално напишана, но неверојатно загадочна и интересна книга. Авторот храбро изложува тези со полидисциплинарна контура - ако сте љубител на физиката, хемијата, биологијата и пред се филозофијата, ова е права книга за вас!
Кога сме веќе кај книгата, што е со постов? Ги искажа твоите ставови за масонеријата и христијанството, но кои се твоите ставови за исламот и масонеријата? Како што разбрав ти си и сликар така? Исто така твоето изворно презиме е Јовановиќ и немаш потекло од Македонија.

Ги имаш ли книгите во .pdf формат, или пак пиши ги само насловите ако ги немаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom