- Член од
- 7 април 2013
- Мислења
- 206
- Поени од реакции
- 329
Не знаев дека масакрот за Велигден пред повеќе од година дена им е позната на крвнициве и веќе користена тактика на терор врз недолжни цивили,немоќни и невооружени.
Генот не се менува,крвта вода не бива,убиецот си е убиец и тоа ќе остане,еволуцијата понекогаш потфрла.Ме боли срцето кога отворам вакви теми,некогаш и денот ми го расипуваат,но најмногу ме боли кога некој дволичен мајмун ќе почне да не убедува на форум дека сите сме еднакви,дека треба да се почитуваме меѓу себе,дека треба да го почитувам мајмунот кој излегол на улица да ги брани убијците од Смилковци и дека треба со него иднина и држава да градам и делам,дека бил дискриминиран врз национална основа а во реалноста се му е дадено и пружено од оваа држава која веќе и не е татковина на Македонците и останатите малцинства освен Албанците,кога гледам способни деца кои седат дома додека нивното работно место му е на некој на тацна подарено бидејќи се декларира како Албанец што е најголемата дискриминација на некој начин озаконета бидејќи јас знам дека луѓето е противуставно да се дискриминираат врз основа на пол раса верска припадност сексуална ориентација национална припадност при вработување,и повторно се жалат како не им чинело како државата им била маќеа итн.
Форумски Албанци,почитта се заслужува не се плаче по неа како мало дете,ако сакате некој да ве цени морате тоа да го заслужите и да се покажете дека во нешто навистина вредите,пред се како личности а потоа како професионалци.Мислите дека јас или било која треба да ве засакаме поради тоа што везден плачете и кукате како сте дискриминирани и девалвирани?Знам дека за вас е научна фантастика утопија и мисловна именка ова што ќе ви го пишам бидејќи освен национализам и омраза кон се што е македонско и српско и се останато неалбанско и немуслиманско и не знаете-Бидете промената што сакате да ја видите во светот.Ова го кажал Ганди ајде сега трк на вики да проверите кој бил тој,но ова исто како на дрвава да им го кажав ист резултат ќе даде.
Во иднина ќе се обидувам да не отворам вакви теми а треба и пракса на модераторите на форумов да биде да ги заклучува бидејќи нема ништо продуктивно во тоа да се пишува за споменици кои биле изградени од балисти кои колеле силувале пљачкале невино население,може само горчина да ни предизвика и фрустрации кога ќе се појават пуно и дарди со нивните срања од постови со кои го рушат дигнитетот и достоинството на секој нормален Македонец.