- Член од
- 2 јули 2012
- Мислења
- 137
- Поени од реакции
- 33
Ako imas da dodavas nesto za toa sto sum napisal poveli ,a ako nemas odgovor togas se slagas so toa sto sum go napisal,ne me interesirat jazicnite regullativi ili pak kirilicata .

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ako imas da dodavas nesto za toa sto sum napisal poveli ,a ako nemas odgovor togas se slagas so toa sto sum go napisal,ne me interesirat jazicnite regullativi ili pak kirilicata .![]()
Pa neli rekov pogore deka mnogu od vas nema da go prifakat ova sto jas go mislev ,ami mene ic ne mi e gajle ,pa se gleda ...samo vie ste pametni politicki ,istoriski ,sportski ,naucni ,a be i sto ne edrugo kako da svetot pocna kaj vas vo makedonia so makedoncite i tuke ke zavrsi,za vas drugo ic ne postoi heheh cak vie i na amerika i na svajcaria ,danska ,anglia na site ovie drzavi vie mozete da im prodavate pamet ,pa cak ste pojaki na site strani od ovie gore navedeni drzavi e allall da vie bre ,izbran narod ste vie![]()
Не лажи, ти се срамиш на едно кафе да испаднеш со мене, диќ со провинцијалка на кафеЈас на темава не видов некој од Скопје да каже дека си мисли дека е нешто повеќе од другите жители во државава. А да се носат заклучоци врз база на мислење на 2-3ца и тоа што начуле дека некои „скопјани“ така збореле, е смешно. Еве на пример девојкава:
Смешно е да се пише ќе ви ги трпам навредите, и покрај тоа што не ме навредувате, ама Петко ми кажа дека на Миле некој од улица му викнал провинцијалец. Мислам дајте луѓе..
Клише не клише, ама луѓе не се гледаат по тоа од кај се, а оние кои толку плитко размислуваат, не знам зошто воопшто заслужуваат внимание од вас на 20 страни.
Така де, со провинцијалци јас само на ракија идамНе лажи, ти се срамиш на едно кафе да испаднеш со мене, диќ со провинцијалка на кафе))
И џени!
Сеа ние сме провинцијалци за тебеНе лажи, ти се срамиш на едно кафе да испаднеш со мене, диќ со провинцијалка на кафе))
И џени!
Најде кој да ми каже, Скопски батка кој со мајка му сеуште купува гардероба и чека од баба му и дедо му 100 денари од пензијата за да излезе во град.
Што знаеш ти за старото Скопје кога сеуште мирисаш на млеко, бејбипапа генерација![]()
![]()
![]()
![]()
Дефинитивно си луд. Да ми простат тие шо се такви од роџење.Ме потсети дека порано по селата имало голем наталитет од причина што биле потребни повеќе деца за селска работа. Сега со модерниве трендови(преселба во скопје) македончиња веќе не се раѓаат а селата се пусти.
Ако продолжиме вака покрај економски ќе доживееме и демографски колапс.
А вие со цел памет сето ова го поткрепувате и сметате дека е во ред![]()
КАФЕ!? КАФЕ!? КАФЕ!? шо збориш бе ти принцез оф евил кафе да пиела , од глава ќе ти го мавне ако и го принесатНе лажи, ти се срамиш на едно кафе да испаднеш со мене, диќ со провинцијалка на кафе))
И џени!
Eden prijatel pred nekoja godina se oženi so edna od prilepsko selo. OK devojka,kulturna studirana i se toa. Ne može da se načudam kako uspevaat da se nabutaat vo javnata administracija. Ovaa konkretno se nacuka vo nekoja si agencija za veter i magla. A pola Skopje e bez rabota ili rbmaat kaj nekoj krvopijci za 10 iljadarki.
JAs mislam deka 98 % na skopjani se provincialci a deka cela makedonia e provincia na Bugaria,Grcia i Albania toe se gleda ami sto ne sakate da prifatite ova toa e vas problem,Skopje e edno golemo selo naseleni so seljaci od cella makedonia ,samo opstinata centar e nekeda treta generacia naseleni juzno istocni makedonci ,realnoto Skopje e starata carshia pa nakaj cair,samo gledajte ja istoriata ili gledajte ja drugata strana od vardar datira od bivsata Jugo.A sega malce za skopjani koi se falat ...ami ne gledate kako ziveete kako riba na konzerva ,nemate ni 50 metri kvadratni stanovi vo stari zgradi ili vo periferiata na skopje se stari kuki so sto ke se falite ...so nisto samo so toa deka ziveete vo skopje a vo realnosata ste za zalenje.
Абе озбилно го споредувате Скопје и Македонија со светот?? Грст земја сме, ама имало провинции и имало развиени градови.
„Замирале контакти, скапо пиво, голема раздалеченост“ - јеботе, кој бесцелен „интелектуален“ асамблаж - како ли само дојде шизикот до таков заклучок кога нема појма дали воопшто претходно имало ефтино пиво, контакти и блискост....Нашиот драг пријател, Михајло, со задоволство се сложи оваа негова „животна одломка“ пренесена на тастатурата да ја објавиме на нашите страници. Михајло е горд Битолчанец дојден во Скопје по образование. На вечната тема, еве што тој има да каже. Ние, ќе оставиме читателите да ја бранат честа на Скопје или да го поддржат Михајло.
Е добро бе луѓе тоа е можно решение за проблемот со пренаселеност на Скопје. Ова може да помогне и во зголемување на стандардот. Платите ќе се покачат. Досега нискиот просек го држат токму луѓето кои доаѓаат од провинција кои прифаќаат да работат за 8000 денари.
Па секаде има развиени градови и провинции. И во соседсвото има, Белград, Атина, Софија... не можеш да ги споредуваш со некои српски, грчки, бугарски села и помали градови, како што не можеш ниту Скопје да го споредуваш со Берово на пр. Доволно е да отвориш огласи и да видиш кај се бараат најмногу работници. Сеа, да не ме сфатиш погрешно, јас не го издигнувам Скопје над другите места низ Мк, туку велам дека Скопје е град каде што најмногу се инвестира, и моментално е најразвиен град во Мк, затоа и најмногу се доселуваат во Скопје.