Филолошки факултет - Скопје

N

NikolaMKD91

Гостин
И јас ќе одам оваа година ПиТ освен ова ми е јасно , не ми е јасно што предмети ќе бидат тие од прирачна книга можеш да кажеш што има да знам што да бирам ? :) фала однапред
Тоа ти се колони и колони изборни предмети од цел факултет, премногу ги има. Не се десетина, или дваесет па да можам тука да ти ги набројам, стотици изборни имаш, навистина широк спектар.

H

HoT IcE

Гостин
Ја закаснив со уплатава за подготвителна, касно видов кога е рокот. Идам без подготвителна, ќе учам од прирачнициве на Зозе да се потсетам у што сум слаб и то ето.

Lyn

Член од
29 јануари 2010
Мислења
257
Поени од реакции
619
Јас како што знам на ПИТ ќе има приемен на двата странски јазика

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Искрено фала курцу што стаија приемни и намалија квота. Јас сум на ПиТ Англиски-Француски, со какви КРЕТЕНИ слушам предавањ, да не се знаело една реченица англиски да се сврзе, филолошки упишал. Вака бар ќе има избрани луѓе, што коа ќе завршат ќе знаат да преведуваат/толкуваат, а не по 180 души у генерација, искачаат без да научиле пасив.

H

HoT IcE

Гостин
Има ли некој инфо какви ќе бидат приемниве? Што ќе се бара, на што да се обрати внимание? Било каква индикација на што да се ориентираме при подтотовка?

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Има ли некој инфо какви ќе бидат приемниве? Што ќе се бара, на што да се обрати внимание? Било каква индикација на што да се ориентираме при подтотовка?
Има ли некој инфо кога ќе бидат воопшто ? :D

Член од
7 мај 2013
Мислења
6
Поени од реакции
0
Jas sakam da se zapisuvam sega na filoloski i da ucam angliski/kineski no ne sum sigurna dali postoi katedra za kineski, i dokolku postoi dali treba najprvo da se polaga priemen angl? Vi blagodaram odnapredd :D

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Jas sakam da se zapisuvam sega na filoloski i da ucam angliski/kineski no ne sum sigurna dali postoi katedra za kineski, i dokolku postoi dali treba najprvo da se polaga priemen angl? Vi blagodaram odnapredd :D
Знам дека треба обавезно да се полага од оваа година приемен англиски за било која катедра , а за кинески мислам дека нема .

H

HoT IcE

Гостин
Има катедра за кинески, јас ако не успеам да се запишам на катедра за Англиски идам на кинескиот :)

Член од
23 март 2011
Мислења
1.172
Поени од реакции
1.053
Некој вонреден студент на филолошки факултет? од англиски или германски? да сподели искуство , дали мозе да се студира? дали се постига?

благодарам однапред

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
Шо е финтава годинава со приемниот испит ?

Кои предмети ќе се полагаат за ПИТ ? o_O

Член од
29 јуни 2013
Мислења
36
Поени од реакции
18
Шо е финтава годинава со приемниот испит ?

Кои предмети ќе се полагаат за ПИТ ? o_O

Приемен испит ке има само на катедрата за англиски јазик и книжевност, а на ПиТ на сите.
Финта е тоа што се запишуваат секакви кои не знаат ни да читаат англиски, затоа ако знаеш англиски јазик нема да ти е проблем да полагаш приемен испит.
Како кои предмети? па најверојатно на кој јазик се запишуваш тоа и ке полагаш. :)

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
Приемен испит ке има само на катедрата за англиски јазик и книжевност, а на ПиТ на сите.
Финта е тоа што се запишуваат секакви кои не знаат ни да читаат англиски, затоа ако знаеш англиски јазик нема да ти е проблем да полагаш приемен испит.
Како кои предмети? па најверојатно на кој јазик се запишуваш тоа и ке полагаш. :)

Хмм, не те разбрав баш во делот
,,а на ПиТ на сите"
Мене ме интересира дали ќе се полага и Германски јазик, затоа што сум тапа.
А колку што знам на катедрата за преведување и толкување се изучуваат Англиски и Германски, или грешам ?
Ај ако сакаш објасни, сето збркано ми е :unsure:

Kajgana Shop

На врв Bottom