Реинкарнација

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување

Верувате ли во реинкарнација?

• Да

Гласови: 274 58,4%
  • Не

Гласови: 128 27,3%
  • Не сум размислувал/а ...

Гласови: 67 14,3%

• Вкупно гласачи
    469
Podatocite na tei sto iznesuvaat takvi podatoci ili se pripadnici na Evreite ili se dobra konstrukcija na Katolicite vo odbrana na nivnoto veruvanje-zarabotka-sonista bez nikakov argument...

Koga se diskutiraat vakvi "naucni" temi obisno se naveduvaat cvrsti i tocni argumenti

Podatocite na tei sto iznesuvaat takvi podatoci ili se pripadnici na Evreite ili se dobra konstrukcija na Katolicite vo odbrana na nivnoto veruvanje-zarabotka-sonista bez nikakov argument...

Koga se diskutiraat vakvi "naucni" temi obisno se naveduvaat cvrsti i tocni argumenti

Нема врска, најголем дел не се ни на една ни на друга групација. Ако веќе гледаш кој најмногу држи такви верувања тоа ти се будистите и некои хиндуисти. И како ќе аргументираш лично искуство. Животот не е мерило нити може да се квантификува па да може да се искориси како некаков солиден аргумент.

Една од потребите на дебатирање е освен барањето и третирање на темата со аргументи, да знаеш и што може да се искористи како аргумент, и што може да е мерливо, а што не.

Koga samiot si odgovori - topgas na sto gi potkrepuvas takvite veruvanja-ubeduvanja?...

Ако имаш докази за личното искуство... Зошто не конкуирираш за Нобелова награда?

So ovaa replicirana melodija moze vo beskonecnost naprazno da se povtoruvas...

Dokaz... Dokaz, prijatele,,, pa potoa Nobelova nagrada... Pred toa astrofizicki dokazi... Mislenja od psihijatri...

Dokaz... Dokaz, prijatele,,, pa potoa Nobelova nagrada... Pred toa astrofizicki dokazi... Mislenja od psihijatri...

Бараш докази за субјективно доживување?Сакаш да ти докажам дека синоќа сонував сини слонови и 200 милиони во кеш?

И ти мора да си некој заебант ако нејќеш да веруваш во пишаното без разлика за што и да се работи тогаш тоа е твоја работа.

Jaс би ти порачал да се убиеш пријателе.....немаш никаква иднина, кај и да е за пар години ќе умреш. Што има да се мачиш и да чекаш. Нема ништо по смртта, што ќар од животов што го живееш ако нема продолжеток?
Батали психијатри, нобелови награди..... се е тоа бедно ако си само статистика.

Preporakata za mojata idnina ja OTSLIKUVA TVOJATA KARAKTERNA VREDNOST

Preporakata za mojata idnina ja OTSLIKUVA TVOJATA KARAKTERNA VREDNOST

Карактерот е илузија....вредностите се исто така илузија. Тоа што е стварност(а можам до душа да тврдам само за мене) си ти како набљудувач. Инаку, за воља на вистината не е лошо прво да се каже дека пред реинкарнацијата, постои еден поим инкарнација. Прво на таа тема треба да се поразговара, па околу душата.....дали ја имаат луѓето или не, и како се создава истата. Па на крај да се разговара за повторно раѓање.....Млад си, ќе биде.

Јас не верувам во реинкарнација но ако постои , изгледа сега ги отплаќам гревовите од претходниот живот.

Ako nekoj saka da se ikzbori za prvikot guru vo Makedonija toa e negovo pravo...

Stom nekoj (kako edinka) raspolaga so licno iskustvo - da go ostavime na mira vo negovoto ubeduvanje.

Neka bide Prviot makedonski Budha... Sekoja cest!

Edinstveno me interesira otvoreno da ni kazes koj se inkarniral vo tebe i nekolku (barem opsti) podatoci za toj sto se inkarniral i kade pred toa ziveel?

Како не верувам, Пацка е тотална реинкарнација на ѓаволот :mad:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom