Прасе и пици во затворот за убиецот на Мартин Нешкоски

• Креатор на темата Креатор на темата Exclusivux
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не се самоцензурирам намерно....

ДА ТИ ЕБАМ И ДРЖАВАТА............И ПАТОР И ФАМИЛИЈА И ЈАНКУЛОВСКА И СВЕ НАЈБЛИСКО ШТО ИМААТ!!!
МИ ГО ЕБАВТЕ ДЕНОТ......

И да, не е за чек дис аут темава......

Колку е глуп и ретардиран македонскиов народ тоа чудо невидено.
Јес да во Затворот идризово се случуваат рaботи кој што не треба да се случуваат, мобилни телефони,компјутери,телевизори,радија,алкохол,наркотици,пари. Ама хранава нема никаква врска со лежењто затвор,секој има право на посета и при таа посета да му се донесе облека,храна,безалкохолни пијалаци,средства за одржување на лична хигиена.
Според закон овде нема ништо нелегално, единствено нелегално на оваа фотографија е она што не се гледа, фото апаратот кој најверојатно е камера на мобилен во двата случаеви не легално и казниво со закон. Исто и даљинското од телевизорот кое што им се наоѓа на масата( го кријат телевизорот не го сликаат пошто е нелегален а идиотите заборавиле даљинското да го тргнат ) како и ножевите што им се наоѓаат во тањирите, управата на затворите како и персоналот се исклучиво партиски и корумпирани до даске.

Не кријат бе, редовно се на линија
1003306_10201477667728823_256724167_n.jpg

znaci luge ne se cudete zatvorot idrizovo e se samo zatvor ne ....tamo se pravat ogromni biznisi lugo so teski milioni iskacaat od tamo...
druga rabota od covek koj sto ima lezeno tamo i od drugi luge sto mi imaat kazuvano imaat vneseno 3 ku*vi vo zatvorot
najverojatno ne se sega tamo no gi vnesuvale
taka da ova e nisto vo sporedba so toa ......

Не се самоцензурирам намерно....

И да, не е за чек дис аут темава......
Јас им реков да ја преместат бидејки згрешив тука што ја објавив темава, ама никој неке да ми ја премести.

Уште МИС Веселинова им фали.

Ќе му ебам у племето негово, голема пичка е затоа оти и многу бил нафуран на времето пред многу години па малку јадел ќотек од другар на татко ми. Многу убаво ја погодил личноста пред 10 години во Скопје да се закачува со боксер и убаво си поминал.

Потребна е целосна промена на казнено-поправниот систем. Но каква раја сме, нема јавни дискусии за ова. Дури и сликиве и темава ќе замрат за пар денови (би сакал да не сум во право).

Треба целосно да се променат должините на казните, а јас лично се согласувам и со смртна казна во исклучителни ситуации. Сите затвори каде се служат казни подолги од 3-4 години треба да се преселат/реформираат во работни фарми/каменоломи/рудници/итн каде затворениците ќе си го заработуваат лебот и храна од надвор и сите други нелагални поволности ќе бидат строго забранети.

Знам, знам... чиста утопија во оваа држава. И ќе остане така се додека од пратениците што ги гласаме, не бараме малку и да работат.

chaingang-women1.jpg
chain-gang-road_2261569k.jpg

Потребна е целосна промена на казнено-поправниот систем. Но каква раја сме, нема јавни дискусии за ова. Дури и сликиве и темава ќе замрат за пар денови (би сакал да не сум во право).

Треба целосно да се променат должините на казните, а јас лично се согласувам и со смртна казна во исклучителни ситуации. Сите затвори каде се служат казни подолги од 3-4 години треба да се преселат/реформираат во работни фарми/каменоломи/рудници/итн каде затворениците ќе си го заработуваат лебот и храна од надвор и сите други нелагални поволности ќе бидат строго забранети.

Знам, знам... чиста утопија во оваа држава. И ќе остане така се додека од пратениците што ги гласаме, не бараме малку и да работат.

chaingang-women1.jpg
chain-gang-road_2261569k.jpg

Ова на сликиве ти е Робија и Тешка робија во македонското законодавство не постојат како и во повеќето европски земји.
Овде затвореникот ги има истите права како и ти дури и поголеми од твојте само е ограничен во слободата на движење нашите затвори имаат една единствена улога притварање на лица на кој судот од било каква причина се решил да им го укине правото на слободно движење.
ти ако немаш пари за јадење нема да јадеш денес ќе гладуваш додека за притвореникот мора да има храна три пати на ден плус маренда, ти ако немаш пари нема да купиш лекови на него државата му ги купува да не набројувам понатака.
Си постојат одредби прописи од меѓународни институции на кој е потписничка и македонија, иначе ако мене ме прашувате затворскиот систем во македонија си еба мајката 94 година гога беше бунтот во затворот кога циле ги повикуваше и ги молеше да се симнат од покрив.

Сериозно што треба да бидне во државава за на Јанкуловска и врачат оставка или пак иста си поднесе сама?

Сериозно што треба да бидне во државава за на Јанкуловска и врачат оставка или пак иста си поднесе сама?
Зш бе брколинда да си поднесе оставка шо има таа врска со затвориве ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom