Преценети и потценети режисери

• Креатор на темата Креатор на темата Tyler Durden
  • Време на започнување Време на започнување
Tarantino....преценет, надуван, испрден.....не е ни режисер прво и основно, ама ај тоа....
Ја прегледувам листата сега....дечкото, критика го форсира, Холивуд.....филмовине ми се за глуп амерички пазар, просто насиље и не знам....го избегавам.....
Не е само околу тоа како е сработена причата, туку и самиот избор да се нафатиш и да ја разработиш истата.....

Горе Спилберг што го зборите....ме нервира кога се водат режисерите на некакви си национални пориви и бираат сценарија анти-германски, про-еврејски и сличен булшит....сериозен дел од филмографијата му е базиран на такви тематики, добар дел на класично-наивна американска кинематографија (од типот на Индијана Џонс и Том Круз филмови) за кои прашање е колку сериозно може да се зборува за квалитет на режија исл. и многу мал дел филмови кои според мене имаат некаков уметнички квалитет - по што и за мене го прави преценет во филмската култура (индустрија, ама гаден збор).....

Џ.факингЏ.факингАбрамс. Сериозно, овој човек има само еден добар проект и тоа е LOST. Другото се е пропаст или пак просечно, или пак прави толку отстапки на легендарни филмови.

Џ.факингЏ.факингАбрамс. Сериозно, овој човек има само еден добар проект и тоа е LOST. Другото се е пропаст или пак просечно, или пак прави толку отстапки на легендарни филмови.

И ти ми викаш гледај Fringe, гледај Fringe.

Ова според мене најмногу се должи на фактот што неговите филмови се за посериозна, повозрасна публика, за луѓе кои имаат поголемо животно искуство и филмско искуство.

Од сосема идентични причини мислам дека е потценет Ингмар Бергман. Настрана од култниот Седмиот печат, ретко кој има изгледано друг негов филм.

Потценети режисери се:Elem Klimov, Aleksandr Sokurov, Alejandro Jodorowsky,Volker Schlondorff.

Потценети режисери се:Elem Klimov, Aleksandr Sokurov, Alejandro Jodorowsky,Volker Schlondorff.

Volker Schlondorff e добитник на Оскар за филмот Лимениот барабан.
Не го делам твоето мислење дека се подценети. Се работи за славни режисери кои не се она што се нарекува Холивуд

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom