Езотерија, Окултизам - А. Кроули, П. Дунов, Д. Фортуне ...

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
И како што рековме: КРОУЛИ е темава а? И викаш небитен медиумот а? Браво :facepalm:

5:50 некаде... :)

Исто, за да бидеме сепак на темава, барем јас да бидам:
Еве ви ја и „Книгата на Тот“ од Кроули! Пробајте да склопите една слика за системот. Научете ги картите, атрибуциите, поврзаноста со други системи, со други Редови, други патеки на симболизам (дали се различни?)... Па ќе зборуваме конечно на темава. Инаку, можеби некогаш ќе има и македонски превод на оваа книга. Ќе видеме ;)
Абе што е битно како доаѓаш до инфо.....битно е да е "здраво".;)
http://www.youtube.com/watch?v=yJ7yHoKIqfo&feature=youtu.be

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Абе што е битно како доаѓаш до инфо.....битно е да е "здраво".;)
http://www.youtube.com/watch?v=yJ7yHoKIqfo&feature=youtu.be
Добро е што го напиша „здраво“ со наводници ;)
Ете за тебе здраво инфо... и на тебе сличните:

А за другите кои имаат барем малку пракса:

П.С. Bodhidharma заборавам да те прашам: имаш некое знаење од егзотеријава? Кабала, ритуална магика, тарот, надворешната симболика на западните окултисти...пракса некоја? Прочита конечно нешто од Кроули, Леви, Форчн, Алан Бенет... било што? Или уште немаш време? :) :pos:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
П.С. Bodhidharma заборавам да те прашам: имаш некое знаење од егзотеријава? Кабала, ритуална магика, тарот, надворешната симболика на западните окултисти...пракса некоја? Прочита конечно нешто од Кроули, Леви, Форчн, Алан Бенет... било што? Или уште немаш време? :) :pos:

Jas imam znaenje od egzoterijata, prasaj sto ne ti jasno, i ako imam volja ke ti objasnam.
Kakva "magika" prodavate..ne postoi magika, postoi MAGIJA.
Toa krouli bil drogiran koga nameto J stavil K. isto kako sto vo zborot ABRAKADABRA ja pogresil bukvata K i stavil H.
Drogata cuda pravi,duri i menuva bukvi.
Uste nesto za kraj, neznam do koj ritual si stignal vo sektata, ali nekogas, koga ke imam slovodna volja, ke ti go objasnam i devetiot i posleden ritual vo vasata sekta.
Cisto da znaete sto ve ceka....

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Како не постои?
Па види што убаво тука си пишува? Ако ти е тоа малку, ете и тука текст! Неписмен си? Ако тешко разбираш, ете ти ја и „Магика без Солзи“, или „Магика - Книга 4“ и тоа прв и втор дел, за третиот има време! Ако ти е малку, јас да ти објаснам?

АБРАКАДАБРА има бројна вредност ... не знам пресметај си, АБРАХАДАБРА има бројна вредност 418 и зборот секако има 11 букви. Види во „Книгата на Законот“ за 11!
За 418 те упатувам на „Книгата на Тот“, „Магика без Солзи“, Мали есеи кон вистината“ и нормално - „Визија и Глас на 30-те Етири“ или Liber 418 :) Исто така види ги и кабалистичките интересни интерпретации во врска со тој збор и број!
ХАД се појавува во „Книгата на Законот“ - ХАДИТ! Така да твоите Хари Потер знаења за магиските формули не се валидни тука... би требало во подфорумот Литература да одиш и да раскажуваш сказни - или пак во Психологија да истураш фрустрации! Ок? Ок...

Дрога ако мислиш на хашиш, кокаин, LSD, марихуана - многу е непотребна за Магика ако мене ме прашуваш. ;)
Кроули правел тоа што го зборува: практикувал и не верувал никому. Дрогата велат била штетна - тој седнал и пробал и рекол - ок, доста е! Но не користел супстанции при ритуална работа - барем не овие дроги што ги набројав. Во „Книгата на Законот“ тајните мајстори убави велат за дрогите и алкохолот ;)

И за крај - пробај да бидеш искулиран на форумов, како вистински ошовско-гурџиевски јогин! Да не ти бидат напразно зборовите како си ти најпросветлениот тука... ;)
93 93/93 и добре дојде назад :)

П.С. Никој не вели дека не постои магија... но телемитите не се заморуваат со магија и ја сметаат за шарлатанство и глупост. Далеку од Големото Дело!
ФАЛАМНОГУЧАОПРИЈАТНО ;)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264

Усаин....хахахаха...така ти е името, нели...затоа го криеш.
Усаин Трендафиловски...абе цепење..:pos:

Слушај вака....земи прочитај и некоја друга книшка, не заглавувај само кај една секта.
Те учам , Усаинчо, ти ука не факаш.Не заглавувај, проблемот во сектите се знае...лесно се влегува, тешко се излегува.
И Beric Dondarrion покуша тоа да ти го објасни...ти пак не свакаш.
Знаеш добро дека кроули бил зависник на тешки дроги и дека нудел крв од мачки во ритуалите, а ти реков дека ако бидеш добар и ќе ти го објаснам и последниот ритуал во сектата.
На сето тоа и педер бил и слаб препишувач....и ти со сетиот акл нудеш книги од него....:facepalm:

Која книга е за секс на гробишта?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Јас мислам дека бев јасен.
Мене ми е небитно каков бил Кроули (телемитите не се обидуваат да градат култ кон човекот и да го пегламе Кроули како е совршен. Не сме ние христијани да се трудиме на секој начин да го прикажеме Кроули како безгрешен. Тоа религиозните нека си се заморуваат со нивните пророци и богови!), мене ме интересираат праксите и симболите - ти се заморуваш со него од страници кои напишале 2-3 збора за него. Со тебе да водам полемика за Кроули, телема и езотерија?
А не, доста беше - ова е последно... пишувај си сам за Кроули,поточно повторувај едно исто... бидејќи гледам многу книги си прочитал :)

Курвинско однесување не сакам од соговорникот.

ФАЛАМНОГУЧАОПРИЈАТНО

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
The keys to all knowledge are contained in the dot, the line, and the circle. The dot is universal consciousness, the line is universal intelligence, and the circle is universal force – the threefold, unknowable Cause of all knowable existence (the three hypostases of Atma). In man the spirit is represented by the dot and conscious activity or intelligence by the line. Conscious activity is the key to intelligence, because consciousness belongs to the sphere of the dot and activity to the sphere of the circle. The center and the circumference are thus blended in the connecting line – conscious activity or intelligence. The circle is the symbol of body and body is the limit of the radius of the activity of mind power pouring out of the substance of consciousness.
— Manly P. Hall

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ипси, ајде едно конкретно прашање до тебе за егзотеријата на вашата секта...
И давај конкретен одговор, не да ми одговарај со: Сакам казам , можам речам...
Ако твојата женска, има Воља да прави секс на гробишта со твоите колеги од сектата,....дали ќе и дозволиш?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Ипси, ајде едно конкретно прашање до тебе за егзотеријата на вашата секта...
И давај конкретен одговор, не да ми одговарај со: Сакам казам , можам речам...
Ако твојата женска, има Воља да прави секс на гробишта со твоите колеги од сектата,....дали ќе и дозволиш?
LOL
А ти ќе и забраниш?

Која е поентата да и забрануваш или дозволуваш на девојка ти да има секс на гробишта со други?
Па самата пројавена желба за тоа, кај неа, треба да ти укаже на фактот, дека не е више до тебе, односно ти не одлучуваш.
Демек ти би и забранил и мирна куќа? :pos:

Со самото поставување на такво барање, јасно е до каде е работата. Која е поентата да и забраниш?

Е сеа, можда они у ОТО тамо имаат други погледи на еден ваков претпоставен случај....

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
LOL
А ти ќе и забраниш?

Која е поентата да и забрануваш или дозволуваш на девојка ти да има секс на гробишта со други?
Па самата пројавена желба за тоа, кај неа, треба да ти укаже на фактот, дека не е више до тебе, односно ти не одлучуваш.
Демек ти би и забранил и мирна куќа? :pos:

Со самото поставување на такво барање, јасно е до каде е работата. Која е поентата да и забраниш?

Е сеа, можда они у ОТО тамо имаат други погледи на еден ваков претпоставен случај....
Убаво речено, убавооо :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Што е финтата со глупоста за сексот на гробишта?

:confused:
Имаше по српски страници и американски таблоиди како сите секти на светот, па и О.Т.О. како таен ред, како сите се собирале на гробишта и удирале на секс :)
До Бутел да идеш за секс... ми нема логика, ама Gurdjieff со неговиот ум верува во тоа и ете... дрибламе во место... Се плаши да не му ја земеме жената на гробишта за да има оргии со нас, кутрите телемити, бидејќи за нас сексот е света работа :D
Лудости!

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Имаше по српски страници и американски таблоиди како сите секти на светот, па и О.Т.О. како таен ред, како сите се собирале на гробишта и удирале на секс :)
До Бутел да идеш за секс... ми нема логика, ама Gurdjieff со неговиот ум верува во тоа и ете... дрибламе во место... Се плаши да не му ја земеме жената на гробишта за да има оргии со нас, кутрите телемити, бидејќи за нас сексот е света работа :D
Лудости!
А од Гурџи е муабетот. Тоа се објаснува. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom