Прдежна температура

• Креатор на темата Креатор на темата ГОЦ-К.О
  • Време на започнување Време на започнување
премногу Ф во овој пост, ништо не разбрав.....него да речеме дека не сте педери, па тогаш стварно сакате женските на к*р да ви прдат? стварно чуден народ сте биле. кај по зборување, кај по обичаи, навики и култура........
офтопик
да

онтопик
Незнам за темературу на прдеж али пувеж е појак
Не чује се ал ради
А тј муабет што викаф добар гра на далеко се слуша нема везе, еве ја пред некој дн рокна добар гра и наравно прдеж
а не ме чусфа ни мои ходник
и ск следи дебилно прашање од некога а тфои у ходник ли жииф, не у дневну, фала чао

Момент кога глупа тема се тера во уште поглупав правец.
Што отварам па ја не знам...
КУМАНОВКЕ не се вреѓај, темава е за газење од смеа. Јас еве се валкам по дома. Замисли само уште какви коментари би следувале на темава, како што се повеќето тролачи... За нив е отворена. :)

следи тема прдните дома и снимајте се
постирајте ги звучни сигнали у тему
бирамо најјак прдеж
главна награда гра на тафче
може и да се додаде и категорија “најгласно ждригање“, па кој ќе биде најдобар во двете (исто ко со дигање тегови, трзај и исфрлување) да добие и 2л кока кола :pos:

Ај да не цитирам, пластична чаша од 1 денар, ете веќе одговорија или па некоја подпукната што е за фрлање :P
п.с може и од здрава некоја ама само доколку од нејзе пиеш расолница, таман со миризбата ќе поубаво ќе ти мириса расолницата :pos:

Ај да не цитирам, пластична чаша од 1 денар, ете веќе одговорија или па некоја подпукната што е за фрлање :P
п.с може и од здрава некоја ама само доколку од нејзе пиеш расолница, таман со миризбата ќе поубаво ќе ти мириса расолницата :pos:
Ај за каква чаша се договориме. Ама уште не ми е јасно зошто би прдел у чаша? Само за да го подобриш мирисот на расолницата? :pos:

Ај за каква чаша се договориме. Ама уште не ми е јасно зошто би прдел у чаша? Само за да го подобриш мирисот на расолницата? :pos:

Па да де, или па за да се онесвитиш во школо пред да правиш тест, само зависи што си јадел/а пред тоа да не дојде до несакани последици па ич да не станеш :unsure:... :P

Како никој до сега не напиша дека има (разлика) градски и селски прдеж.
А и постои и помеѓу самите нив разлика,тоа каде ќе го испуштиш прдежот.
Поточно познати називи се:Прдиш ко коњ....или прдиш ко боем.
Е има и уште нешто ама ќе отиде темава у „одакле си селе“.

Како ќе познаеш сочна прдешка ? Седни на метална клупа , седни уште 2 - ца до тебе ако пријават некоја вибрација ( ама апла вибрација ) тогаш значи си го преминал 100-от степен на жештина. И да , не ја затварајте темава сериозно :D

Ваљда дечкото погоре мислеше дека ако прднеш во чаша и ја покриеш за да не избега смесата. После тоа малце минутка време го оставаш да ферментира и имаш гаден солзавец.

Како ќе познаеш сочна прдешка ? Седни на метална клупа , седни уште 2 - ца до тебе ако пријават некоја вибрација ( ама апла вибрација ) тогаш значи си го преминал 100-от степен на жештина. И да , не ја затварајте темава сериозно :D

Сеа ти тука отвараш дилема дали прдежот е бран или енергија. Но со оглед што брановите создаваат топлина, може да се каже дека прдежот е комбинација од звучен брат (со различна френкфенција од случај во случај) и топлотна енергија, која исто така варира во случаевите. За да се определи мерка на прдеж, треба да се направи равенка.

Мерка за прдеж = 1 прдеж
Мерка за топлотна прдежна енергија = 1 џул
Мерка за звучен прдежен бран = 1 децибел
Надворешни фактори = fX

Значи:

1 Прдеж = (1 џул х 1 децибел) - fX

Не памтам баш добро, физика немам фатено веќе 6 години али вака мислам дека беше лекцијата за Прдежна енергија во 3та година.

До сега сите зборите за смрдеж дека ако јадеш јува(расолница)демек највише смрди.Смрди ама кога ке прднеш у када кога се бањаш значи бута браад корне смрт кој не ми верува нека проба од лично искуство пишувам.

До сега сите зборите за смрдеж дека ако јадеш јува(расолница)демек највише смрди.Смрди ама кога ке прднеш у када кога се бањаш значи бута браад корне смрт кој не ми верува нека проба од лично искуство пишувам.
А кадата полна со вода ли треба да биде? :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom