Eкстензии (додатоци) кои ги користите за вашиот веб прелистувач

• Креатор на темата Креатор на темата FLICKER
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 декември 2012
Мислења
320
Поени од реакции
2.025
AdBlock – ги блокира сите дебилни реклами на сите страни дури и на Facebook и Youtube.
Hover Zoom – штеди доста време додека пребарувате слики на Facebook, Flickr, Imgur, Reddit … итн. Едноставно само ја носите стрелката(cursor) врз сликата без да кликате и ја гледате во оригинална големина... Исто така важи за гледање .gif.
OneTab – ако отварате многу нови прозорци со кои подоцна не можете да се снајдете ова е за вас. Сите страници кои сакате да ги видите ќе ги смести во листа во еден прозорец.
MediaHint – ако сакате да користите Netflix, Hulu и Pandora.
Овие екстензии се за CHROME. Истите може да се најдат и за FIREFOX.

Од овие горе само АdBlock сега за сега користам.
1)https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/instantfox/ > многу јака алатка пишуваш само (y пример и автоматски ти дава search од youtube,истото може да се среди и за калкулатор , гугл и останати страни )
h0bEKOB.png

2)https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/foxtab/ FoxTab 3де алатка која одлично служи ако не сакате да се мачите да ја пишувате страната кога се отвара нов таб можете да си ги наредите вашите омилени страни како на сликава погоре ^ (Alt + Tab 3D switch у стил како WinFlip на Windows 7 )
3)https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/coolpreviews/ Кулпревјус е во стил на HoverZoom .

Моментално користам:
PanicButton - на пример имате отворено 20 табови на и да не правите bookmark на секој посебно или пак да копирате линкови само со клик на копчето можете да ги соберете сите табови на едно место, плус има опција да ги заштитете со лозинка
GisMeteo - корисна екстензија за времето
Gmail checker - да не се мачите постојано да отварате gmail да гледате дали имате нов мејл

За кој прелистувач?
Јас користам три: опера, хром и лисицата.
Можеби ќе биде подобро да има посебни теми за секој прелистувач.

Непрегледно е така и само се трупаат теми. И што ако некој посака да најде екстензија за Мозила, а темата за Мозила eкстензии не е активна 3-4 месеци, а некој во темата за Хром напишал пред 2 дена и таа е активна? Се губи прегледност и униформност на темите. Исто како да отвориш теми за Фејсбук слики, чат...

Или да отвориш теми

- Филтри за Фотошоп
- Ефекти за Саунд Форџ

кога веќе постојат теми за постоечки програми. Добивка плус е што некој ќе те прочита што пишал од претходно на темата и ќе може да каже. Ако отвораме теми за секоја функционалност на некоја програма ехееееееееее

Addblock и скрипта за ерепаблик за фаќање востанија :cool:

Користев многу, ама после одредени тестови кои ги направив, сватив дека екстензиите го оптеретуваат бровсерот - успоруваат сурфањето.

Користев многу, ама после одредени тестови кои ги направив, сватив дека екстензиите го оптеретуваат бровсерот - успоруваат сурфањето.
И повеќе рам зема кога ќе се пушти броусерот.

AdBlock – ги блокира сите дебилни реклами на сите страни дури и на Facebook и Youtube.
Hover Zoom – штеди доста време додека пребарувате слики на Facebook, Flickr, Imgur, Reddit … итн. Едноставно само ја носите стрелката(cursor) врз сликата без да кликате и ја гледате во оригинална големина... Исто така важи за гледање .gif.
OneTab – ако отварате многу нови прозорци со кои подоцна не можете да се снајдете ова е за вас. Сите страници кои сакате да ги видите ќе ги смести во листа во еден прозорец.
MediaHint – ако сакате да користите Netflix, Hulu и Pandora.
Овие екстензии се за CHROME. Истите може да се најдат и за FIREFOX.

Ова AdBlock работе за Redtube, Така? :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom