M
Muranyi
Гостин
Се е во ред,турбофолкот не чини,бил за сељаци,ја труел и затупувал младината,терал на алкохол и дегенеративно однесување бла бла...како што пиша еден член погоре,за вкусови не се дебатира,макар за некого турбо-фолкот претставувал невкус.Океј,и мене не ми се допаѓа,не можам да го поднесам и можам на прсти да набројам колку пати сум бил на "српско" во дискотека,не се сеќавам кога и последен пат било тоа,но тоа не ми дава право јас да му наметнувам на некого дека турбото е шит и дека е опасно по живот.
Но прашањето е,зошто забрана?Вам ве радува кога некој се обидува да воспостави авторитет и ви забранува нешто?Мене тоа воопшто не ми се допаѓа и го сметам за опасна појава.
Но прашањето е,зошто забрана?Вам ве радува кога некој се обидува да воспостави авторитет и ви забранува нешто?Мене тоа воопшто не ми се допаѓа и го сметам за опасна појава.
металот е само еден дериват на рокот. али види чудо, јас никаде не спомнав дека металот или рокот се единствените правци на музиката кои ги вреднувам. станува збор и за рокот и за РнБ, соул, блуз, џез, реге ...... правци на музика кои се навистина квалитетни. и сите тие ги ценам и слушам затоа што вредат. и пак ќе кажам, не сите тие доаѓаат од америка, која патем речено пак ми ја препиша како “омилена замја“. пробуваш да ме генерализираш а појма немаш колку си далеку од вистината за мене.
се пронаоѓаш во него? особено со 4 њутнов закон?
немаш аргумети па на лично ја сврте работава?
) или пак македонската гордост, ненадминлилвите ЛЕБ И СОЛ. немој да ја прљаш ЈУ музиката со тоа турбото. знам дека сакаш да е на нивно ниво, али не може, едноставно го нема тоа што треба за да се каже дека е квалитет.
,не бе зошто лично ти изгледа така на срце многу те годи вистината,а инаку не ми ги извртувај зборовите не споменав ценатр на светот туку центар (жариштето) на страње музиката е кај америте!