Рубикова коцка

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
никогаш не успеав да ја склопам....:bip:

Абе таа коцка на глава ми се качи!!! Еден ден се изнервирав и ја залепив цела со колаж :je: Иначе само една страна можам да наместам

Лееее ја мразам :nerv: мн ме нервират.Уште од ко бев мала пробвев кј брачед ми имаше тој на секое ќоше и никако не ми одеше...сеа неам пробано можда да пробам ке успеам...

Лелееее.Кога и да се нафатам да ја местам многу се нервирам пошо никогаш ми нема успеано.А и лесно се отказувам,не можам живцират многу.

Лелееее.Кога и да се нафатам да ја местам многу се нервирам пошо никогаш ми нема успеано.А и лесно се отказувам,не можам живцират многу.

Затоа треба живци да имаш за ова.
Ни ја неможам,одна се нервирам.

неможеш да ја решиш толку едноствно!
Единствен начин е да ги извадиш боените налепници и после да ги подредиш како сакаш!:pos2:
Ја имам составено еднаш, ама со помош на алгоритми што беа дадени во весник, инаку тешко (ретко) кој моше да ја состави така, на среќа:)

татко ми и брат ми ја имаат составено, па реков ај и јас да пробам...успеав да составам само една боја и толку беше од моето трпение :pipi:

Ja cetri boi mestam ama ima nekoja finta ... po shema se mesti inace ne moze ... ve napred tri levo taka nesto

jas sega kje ja kupam, i ako ja sostavam kako so treba ke vi kazam za kolku vreme,pozz
Друже уште сум почетник, рекорд на местење ми се 3-16сек. А коа ке ја намесиш јави ми се баш ме интересира колку ке ти треба.:)

Друже уште сум почетник, рекорд на местење ми се 3-16сек. А коа ке ја намесиш јави ми се баш ме интересира колку ке ти треба.:)
Ако не ме прашуваш мене,ама ете ти ја мојата приказна од почеток.

На почеток ми требаа 20 мин...за кратко време, рапидно опадна на некои 8 мин.
Па некаде околу 5 мин.
Па 3 минути (откако најдов по соодветни алгоритми).
Па за кратко време вежбање...одма на 2 мин....
и по интензивно вежбање , 1 мин и 38....
па доаѓа оригинална коцка (менувам алгоритми) и местам за 1 мин и 5 секунди.
.....после интензивно вежбање. некаде на 55 секунди....идам на одмор, и 10 дена вежбам.(секој ден по саат време , додека другите спијат и слично)...се враќам.
и мерам 42 секунди.

Јас еднаш ја местев 6 часа и не успеав:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom