Рубикова коцка

PLACEBO

it's all in your mind
Член од
23 април 2006
Мислења
85
Поени од реакции
0
:star: ja mestev kako dete uste. dolgo vreme ne mi naletala vo raka. inaku ne se zaborava koga ednas ke ja naucis.

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Ama dodeka ja naucis ke ti pukne filmot,znam mene mi pukna

Antagonist

Systematic Victory
Член од
7 април 2007
Мислења
842
Поени од реакции
41
За сите што незнаат, коцката е пластична и има по девет обоени квадрати на секоја страна. Целта на играта е делчињата да се поместуваат се додека квадратите од секоја страна на коцката не бидат со иста боја.
Рубиковата коцка има 43.252.003.274.489.856.000 можни комбинации.
и за секоја од нив постои соодветно решение.
...постојано слушам некои муабети за некои луди јапонци како ги местеле коцките со затворени очи или позади грб и во време од неполна минута.
Сакам да знам колку луѓе има кај нас што успеваат да ја наместат таа коцка .Досега единствениот таков што го познавам ...тоа сум Јас.
мене ми беше потребна една недела за да научам како да ја составам.можело и за пократко , ама ај.Сега можам да ја наместам во просек од 5 мин..а рекорд ми е за 3мин.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Абе татко ми ми вика дојди да те научам да ја местиш, ама не е тоа за мене, не гледам поента. Иначе татко ми ја има наместено за 46.78 секунди, јас му мерев, ама остаре малце сеа и не мојт толку брзо да ја вртит, па за околу 3-4 минути ја местит сеа...
За тие лудите јапонци, толку се луди што ги памтат потезите по кои е измешана коцката, па да не се чудиш кога ја местат зад грб или со затворени очи.

Член од
9 август 2007
Мислења
261
Поени од реакции
56
Za kockava ima celi knigi, imam poznavanje od ova, ima posebni formuli za reshavanje na kockive. Ne treba 1 nedela za toa, se izveduva posebna formula, vo zavisnost kako e namestena na pochetok kockata i se reshava. Ne sum se trkal nikogash za rekordi. Dobra zanimacija inache.

Antagonist

Systematic Victory
Член од
7 април 2007
Мислења
842
Поени од реакции
41
Za kockava ima celi knigi, imam poznavanje od ova, ima posebni formuli za reshavanje na kockive. Ne treba 1 nedela za toa, se izveduva posebna formula, vo zavisnost kako e namestena na pochetok kockata i se reshava. Ne sum se trkal nikogash za rekordi. Dobra zanimacija inache.
една недела ми требаше да научам како да ја наместам , јас малку лошо сум се изразил ,
занимацијата си е ок , али сепак мислам дека најдобра занимација ти е бркање женски, :vozbud:ама ај да не бегам од темата.

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Јас знам уште еден.....братучедот на девојками, тој ја мести одма...неполни 20секунди.
Пробував ко помал да местам ама не ми идеше и баталив....не е тоа за мене

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Братучед ми ги шие сите,ја намести за 20тина секунди:)Горда сум на него:pos:

Член од
5 август 2006
Мислења
164
Поени од реакции
10
Како мал ми купија рубикова коцка, но никогаш не сум успеал да ја наместам и баш пред некое време ја забележав а нешто не ми оди, ај ако знаете кажете ги тие формулите или упатствата што и да се, па да пробаме пак :)

Antagonist

Systematic Victory
Член од
7 април 2007
Мислења
842
Поени од реакции
41
abe pisi na google ,, how to solve rubik's cube , i sam izberi si stranica sto ti nudi najlesen i najbrz nacin

Член од
9 август 2007
Мислења
261
Поени од реакции
56
Јас знам уште еден.....братучедот на девојками, тој ја мести одма...неполни 20секунди.
Пробував ко помал да местам ама не ми идеше и баталив....не е тоа за мене
:)))))))
Svetski rekord 19 sekundi (4x4), bravo, bravo:) Milo mi e shto makedonija vadi rekorderi :)

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Рекордот е 11 секунди од некој во Кореа.

Kajgana Shop

На врв Bottom