Рубикова коцка

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
:star: ja mestev kako dete uste. dolgo vreme ne mi naletala vo raka. inaku ne se zaborava koga ednas ke ja naucis.

Ama dodeka ja naucis ke ti pukne filmot,znam mene mi pukna

За сите што незнаат, коцката е пластична и има по девет обоени квадрати на секоја страна. Целта на играта е делчињата да се поместуваат се додека квадратите од секоја страна на коцката не бидат со иста боја.
Рубиковата коцка има 43.252.003.274.489.856.000 можни комбинации.
и за секоја од нив постои соодветно решение.
...постојано слушам некои муабети за некои луди јапонци како ги местеле коцките со затворени очи или позади грб и во време од неполна минута.
Сакам да знам колку луѓе има кај нас што успеваат да ја наместат таа коцка .Досега единствениот таков што го познавам ...тоа сум Јас.
мене ми беше потребна една недела за да научам како да ја составам.можело и за пократко , ама ај.Сега можам да ја наместам во просек од 5 мин..а рекорд ми е за 3мин.

Абе татко ми ми вика дојди да те научам да ја местиш, ама не е тоа за мене, не гледам поента. Иначе татко ми ја има наместено за 46.78 секунди, јас му мерев, ама остаре малце сеа и не мојт толку брзо да ја вртит, па за околу 3-4 минути ја местит сеа...
За тие лудите јапонци, толку се луди што ги памтат потезите по кои е измешана коцката, па да не се чудиш кога ја местат зад грб или со затворени очи.

Za kockava ima celi knigi, imam poznavanje od ova, ima posebni formuli za reshavanje na kockive. Ne treba 1 nedela za toa, se izveduva posebna formula, vo zavisnost kako e namestena na pochetok kockata i se reshava. Ne sum se trkal nikogash za rekordi. Dobra zanimacija inache.

Za kockava ima celi knigi, imam poznavanje od ova, ima posebni formuli za reshavanje na kockive. Ne treba 1 nedela za toa, se izveduva posebna formula, vo zavisnost kako e namestena na pochetok kockata i se reshava. Ne sum se trkal nikogash za rekordi. Dobra zanimacija inache.
една недела ми требаше да научам како да ја наместам , јас малку лошо сум се изразил ,
занимацијата си е ок , али сепак мислам дека најдобра занимација ти е бркање женски, :vozbud:ама ај да не бегам од темата.

Јас знам уште еден.....братучедот на девојками, тој ја мести одма...неполни 20секунди.
Пробував ко помал да местам ама не ми идеше и баталив....не е тоа за мене

Братучед ми ги шие сите,ја намести за 20тина секунди:)Горда сум на него:pos:

Како мал ми купија рубикова коцка, но никогаш не сум успеал да ја наместам и баш пред некое време ја забележав а нешто не ми оди, ај ако знаете кажете ги тие формулите или упатствата што и да се, па да пробаме пак :)

abe pisi na google ,, how to solve rubik's cube , i sam izberi si stranica sto ti nudi najlesen i najbrz nacin

Јас знам уште еден.....братучедот на девојками, тој ја мести одма...неполни 20секунди.
Пробував ко помал да местам ама не ми идеше и баталив....не е тоа за мене
:)))))))
Svetski rekord 19 sekundi (4x4), bravo, bravo:) Milo mi e shto makedonija vadi rekorderi :)

Рекордот е 11 секунди од некој во Кореа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom