Kaко да провериш каде ти е произведен телефонот (колку е квалитетен)?

на алкателот е 00 но ич не сум задоволен од батеријата може да се каже не држи ни ден
а нокијата и сониериксонот пишува само кина и некој други бројки тоа кодот е со букви и бројки не е како што треба

Све се прави во Кина денес, дури и лажицити со кои јадете се кинески. :D Но немора да значи дека се од Кина, и дека се од оние чкартовите (реплики). Таму се веќе фабриките преместени. На Apple фабриката е во Кина. Сите iPhone-и доаѓаат од таму.

Притисни на следниве копчиња на твојот мобилен: *#06# и ќе ти се појави меѓународниот код за идентитет на мобилна опрема.

Потоа, провери ги седмата и осмата бројка од кодот:

123456789 101112131415

Доколку седмиот и осмиот број се 02 или 20, значи дека телефонот е произведен во Емиратите, односно е со многу лош квалитет.

Доколки седмиот и осмиот број се 08 или 80, значи дека е произведен во Германија, што не е лошо.

Доколку седмиот и осмиот број се 01 или 10, значи дека е произведен во Финска, што е одлично.

Доколку седмиот и осмиот број се 00, значи дека е произведен во оригиналната фабрика на производителот, што значи дека е со најдобар квалитет.

Доколку седмиот и осмиот број се 13, тогаш значи дека е произведен во Азербејџан, и е опасен по здравјето.
брате мене ми го дава 351541047300494 нокиа 6303 класик !

358452047950762
Xperia X8
WTF? 04? нема во листата 04

кај мене 04? што значи?
--- надополнето: 4 јули 2013 во 17:27 ---
05 исто така некој да знае?

Како гледате бе :D
Кај мене кога одберам #06# на мобилниот ништо не излегува...и друго ли нешто треба да се притисне o_O

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom